ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 lokakuu 2012 08:29

Takaisin jalkapallon pariin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hienon uran pelaajana tehnyt Jari Ilola palasi kasvattajaseuransa palvelukseen. Hienon uran pelaajana tehnyt Jari Ilola palasi kasvattajaseuransa palvelukseen. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Viime vuonna jalkapallon Veikkausliigan legendaksi nimetty Jari Ilola palaa Rovaniemen Palloseuran palvelukseen. Pelivarusteita takavuosien maajoukkuepelaaja ei kuitenkaan enää pue ylleen, vaan lähtee nostamaan RoPSia takaisin kotimaisten huippuseurojen kastiin seuran uutena urheilu- ja markkinointijohtajana.

– Lähden erittäin mielelläni mukaan kehittämään RoPSin toimintaa. Otin tarkoituksella hieman etäisyyttä jalkapalloon oman peliuran päätyttyä, mutta toki olen seurannut koko ajan RoPSin edesottamuksia.
– Tuntui, että nyt on sopiva ajankohta tulla takaisin lajin pariin, viimeksi Ruotsissa ammattilaisena pelannut Ilola, 33, tuumii.
Ruotsin-vuosien jälkeen takaisin Rovaniemelle muuttanut Ilola on työskennellyt puolitoista vuotta kiinteistöalalla. Hän uskoo, että siitä on paljon hyötyä.
– Samat lainalaisuudet toimivat uudessa työssäkin. Johtamistyylin pitää olla vaativa, mutta samalla omista huolen pitävä, Ilola toteaa.

ROPSIN puheenjohtaja Risto Niva ja toimitusjohtaja Antti Hietakangas ovat tyytyväisiä siitä, että seuran palkkalistalla on nyt paikkakunnalla tunnettu kovan luokan jalkapallomies.
– Kansainvälistä kokemusta ja menestystä hankkineen entisen huippupelaajan tulo seuraorganisaatioon on iso juttu, johtokaksikko vakuuttaa yksissä tuumin.
Alkuperäisen suunnitelman mukaan Ilolan piti pelata vielä kasvattajaseuransa paidassa, mutta viimeisinä pelivuosina tapahtuneet useat loukkaantumiset päättivät uran ennen aikojaan.
– Minulle on tehty kymmenen leikkausta eikä näillä polvilla pysty enää juoksemaan, Ilola kertoo.
Ilola tuntee sekä suomalaisen että ruotsalaisen jalkapallokulttuurin, joissa on eroja. Ruotsalaiset jalkapalloseurat toimivat muun muassa huomattavasti suuremmilla budjeteilla.
– Uskon, että Ruotsin-vuosilta tulee jotain ideoita tähän uuteen työhön.

ILOLAN toimenkuvaan kuuluvat myynti ja markkinointi sekä kontaktit sidosryhmiin yhteistyössä toimitusjohtajan kanssa. Lisäksi Ilola on mukana edustusjoukkueen pelaajakartoituksessa sekä juniorityön kehittämisessä yhdessä valmentajien kanssa.
– Kokonaisuutena tämä on mielenkiintoinen kuvio. RoPS on tehnyt satsauksia junioripuolelle, mikä on tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä osa-alue. Olen valmis antamaan oman panokseni, että seura pääsisi tavoitteisiinsa ja palaisi takaisin huipulle, Ilola sanoo.
Sivusta seuranneena Ilola antaa tunnustusta RoPSissa tehdyille uudistuksille.
– Viime vuosina seurassa on ollut koko ajan positiivinen suunta, joten oikealla tiellä ollaan. Seuran menestys on tulevaisuudessa paras palkinto mitä tästä työstä voi saada, Ilola toteaa.

Jari Ilola
Syntynyt: 24.11.1978.
Kotipaikka: Rovaniemi.
Ammatti: Rovaniemen Palloseuran urheilu- ja markkinointijohtaja.
Pelaajaura Suomen ja Ruotsin pääsarjatasoilla: Rovaniemen Palloseura 1995–1997, Helsingin Jalkapalloklubi 1998–2002, IF Elfsborg (Borås) 2003–2010, 30 A-maaottelua 1998–2007, Suomen cupin voitto 1998, Suomen mestaruus 2002, Ruotsin mestaruus 2006, nimettiin Veikkausliigan legendaksi 2011.

Jaarli Pirkkiö
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2588 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309