ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 27 joulukuu 2009 12:06

Tapsan turnauksen henki lämmitti pakkassäässä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tapaninturnauksen osallistujat yhteispotretissa Ounashallissa. Tapaninturnauksen osallistujat yhteispotretissa Ounashallissa.

Toista kertaa järjestetty Tapsan turnaus-hyväntekeväisyystapahtuma kokosi tapaninpäivänä Ounashalliin 10 joukkuetta ja yli 100 pelaajaa.

- Tämä on upea, lämminhenkinen tapahtuma, Rovaniemen Reipasta turnauksessa edustava "Sime" Yliaska puuskuttaa vaihtoon tullessaan. Mies tuli Rovaniemelle pelaamaan Sodankylästä, jossa hän perinteisesti viettää joulua.

- Lähtiessä oli 30 astetta pakkasta, alkulämmittelyn hoitelin pitämällä auton penkinlämmitintä täysillä, 94 liigaottelua urallaan pelannut Yliaska vitsailee.

Rovaniemelläkin pakkanen paukkui 25 asteen lukemissa, mutta Ounashallin lämmössä pelattiin joulumielellä hyvän asian puolesta. Turnauksen tuotolla hankittiin infuusiopumppu, joka lahjoitettiin LKS:n lastenosasto yhdeksälle.

Lahjoituksen vastaanottivat ylilääkäri Raimo Jauhola ja osastonhoitaja Soili Pahkala.

- Lahjoitus lämmittää mieltä. Lasten ja vanhusten arvostus on kehittyneen yhteiskunnan merkki, Jauhola kiitteli.

- Tämän tapahtuman ajatus on aivan ihana, ja noin 1500 euroa maksava pumppu on meille käytännössäkin tärkeä, Pahkala kertoi.

Perinne syntymässä

Brittiläisessä jalkapallokulttuurissa tapaninpäivä eli Boxing Day on kauden perinteikkäin pelipäivä, ja Rovaniemelle on muotoutumassa oma "Tapsan"-perinteensä.

Turnauksen järjestelyistä vastasi Susivoudin jalkapallo ry. ja puuhamiehinä toimivat Juha Eteläinen, Antti Hietakangas ja Marko Koivuranta.

- Turnaus onnistui hienosti. Saimme paljon yhteistyökumppaneita mukaan, ja entiset ja nykyiset pelaajat lähtivät taas innolla kentälle, Koivuranta kertoi.

- Tämä tempaus koetaan tärkeäksi.

Jalkapalloilijoiden yhteishenki on vahva, sillä kentillä nähtiin jälleen lähes kaikki rovaniemeläislähtöisen pelaajat, entiset ja nykyiset, nuoret ja varttuneemmat. Esimerkiksi Old Boys-joukkueen kokoonpano oli suoraan rovaniemeläisen jalkapallon Hall of Famesta: Matti Vikman, Arto Autti, Vesa Tauriainen, Petteri Karila...

- Tulin todella hyvillä mielin pelaamaan, tämä on hieno juttu, ja toivottavasti tästä muodostuu pysyvä perinne, entinen liigapelaaja Karila kertoi jännätessään samalla, onnistuuko "Kolli" Vikman torjumaan Janne Turpeenniemen laukauksen.

 Rovaniemen Reippaan Samuli Yliaska laukoo ja Kellarin Mimmien Sini Kiistala yrittää estää.

Hänninen RoPSiin?

Kentän laidalla turnausta seurasivat loukkaantuneiden kirjoissa olevat Elfsborgin Jari Ilola, ja viime kaudella FC Lahtea edustanut Mika Hänninen.

- Alan pikkuhiljaa olemaan taas pelikunnossa. Ura ei jatku Lahdessa, ja paluu RoPSin paitaan on minun osaltani realistinen vaihtoehto, Hänninen kertoi uransa jatkonäkymistä.

Turnaus oli kovatasoinen. Viime kauden mestarijoukkue Junnut jäi välieriin, vaikka sen riveistä löytyivät Turpeenniemen lisäksi esimerkiksi Mika-Matti Maisonvaara, Jussi Inkeröinen ja Juuso Majava. Loppuottelu City Sportin ja Born 80's joukkueen välillä ratkesi vasta rangaistuspotkukisassa. Lapin Safareiden tarjoaman kelkkasafarin kuittasi 1980-lukukaiset Ville Syväjärven, Matti Kutilan, Juha Majavan ja Matti Kilpelän johdolla.

Näin pelattiin: 1) Born 80's (Matti Kilpelä), 2) City Sport (Antti Peura), 3-4) Junnut (Janne Turpeenniemi) ja JAH-Tekniikka (Marko Koivuranta), 5) RoRe (Jore Hietanen), 6) RoPS A 88/09 (Matti Poikajärvi), 7) Rio Grande (Juha Eteläinen), 8) Old Boys (Matti Vikman), 9-10) Pub Kellarin Mimmit (Marika Kotala) ja Hessuntori-76 (Janne Helisten).

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1969 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309