ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 joulukuu 2005 02:00

RoPS siirtyy Risto Nivan kauteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran vuosikokous valitsi tiistaisessa kokouksessaan seuran uudeksi puheenjohtajaksi Sarawaren toimitusjohtajan Risto Nivan.

517807
Hymyssä suin RoPSin uusi puheenjohtaja Risto Niva (vas.) ja entinen puheenjohtaja ja Markku Hyvönen käskynvaihdossa.
Entinen puheenjohtaja Markku Hyvönen eroaa kesken kauden, sillä Hyvösellä olisi ollut vielä vuosi puheenjohtajuutta jäljellä.

- Työkiireet ovat sitä luokkaa, että puheenjohtajuus, niin mielekästä ja mielenkiintoista kuin se onkin, ei ajan puutteen vuoksi onnistu, Hyvönen sanoo.

Samalla hän myöntää, että seuran puheenjohtajalla, kuten koko johtokunnalla, on oma vastuunsa seuran edustusjoukkueen heikosta menestyksestä. RoPS tippui viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta jalkapallon Ykköseen.

- Peiliin katsomisen paikka, Hyvönen myöntää.

Hyvönen toimi RoPSin puheenjohtajana reilut kaksi vuotta.

Uusi puheenjohtaja Risto Niva ottaa puheenjohtajan nuijan haastavana tehtävänä.

- RoPS on Pohjois-Suomessa suuri asia, joten kyllä tässä haastetta riittää.

Junioreihin panostetaan

- RoPS on urheiluseura, joten tavoitteet tulee olla sen mukaiset. Edustusjoukkuetta tullaan jatkossa rakentamaan pitemmällä aikavälillä. Vuoden tai kahden ulkomaalaispelaajaprojekteja ei tulla enää tekemään.

- Se tie on nähty. Joukkuetta tullaan rakentamaan järkevästi ja rauhallisesti ja juniorityöhön panostetaan, Niva sanoo ja tarkoittaa samalla myös järkevää talouden pitoa.

- RoPSin talous on hyvällä mallilla, mutta ei niin hyvällä kuin kaupungilla puhutaan, Niva hymähti. Talous on kuitenkin Suomen mittapuun mukaan hyvällä tolalla.

Liigapaikka seurannassa

Vaikka Niva korostaa maltillista talous- ja siten myös pelaajapolitiikkaa, myöntää uusi puheenjohtaja, että RoPS seuraa tarkkaan tapaus-Allianssia ja siten myös mahdollista liigapaikkaa.

- Totta kai liigapaikka kiinnostaa, jos sitä tarjotaan, mutta siinäkin pitää edetä järkevästi. Viime kädessä valmentajat ja pelaajat päättävät tavoitteensa, Niva muistuttaa.

Uuden jalkapallo- tai monitoimistadionin suhteen Nivalla on selkeä käsitys.

- Ihanteellista olisi, jos kenttä olisi puhtaasti jalkapallostadion, mutta realismia lienee monitoimistadion, Niva toteaa. Vaikka Nivan ”leipäpuu” Saraware on RoPSia sponsoroinut, ei Rovaniemelle nouse hänen mukaansa Saraware-stadionia.

Vuosikokous valitsi seuran johtokuntaan erovuoroisista Juhani Jutilan uudestaan ja Juhani Juuruspolven tilalle valittiin Matti Ruoho. Uuden puheenjohtajan Risto Nivan paikalle johtokuntaan valittiin Jouko Ylitervo. Seuran talousarvio vuodelle 2006 on 724 400 euroa.

Tiistaisen vuosikokouksen yhteydessä seuran piti myös ilmoittaa RoPSin uuden päävalmentajan nimi. Sopimus allekirjoitetaan kuitenkin vasta tänään.

Jarno Lakkala
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1460 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309