ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 25 syyskuu 2021 21:19

Ylempi loppusarja käyntiin sunnuntaina. RoPS:n vieraaksi Oulunkylän IF Gnistan.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Viikko sitten RoPS osoitti luonnettaan nousemalla kolmen maalin takaa tasoihin KPV:ta vastaan Viikko sitten RoPS osoitti luonnettaan nousemalla kolmen maalin takaa tasoihin KPV:ta vastaan Kuva: Arno Hämäläinen

Miesten Ykkösen ylempi loppusarja käynnistyy tänä viikonloppuna. RoPS kohtaa loppusarjan avausottelussa Oulunkylän IF Gnistanin. Ottelu keskuskentällä alkaa huomenna sunnuntaina kello 15.00.

Ylempi loppusarja käynnistyi muiden joukkueiden osalta jo tänään lauantaina. RoPS:n lähimmät vastustajat TPS ja VPS hoitivat molemmat omat avausottelunsa, ja näin RoPS:n sijoitus sarjassa on tällä hetkellä kolmas.

Eroista tosin ei voida puhua. Kaikki Ykkösen kolme kärkijoukkuetta ovat pisteen sisällä toisistaan, ja RoPS on tästä kolmikosta nyt ottelun muita vähemmän pelanneena.

Keskinäiset ottelut ovat vielä jäljellä, joten mikään ei ratkea huomenna Gnistania vastaan, mutta joka tapauksessa sunnuntaina pelataan isoista pisteistä.

Sarjataulukkoa ja viimeisimpiä tuloksia katsoen RoPS on huomisen ennakkosuosikki, mutta sitä viittaa ei RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila halua ottaa.

- Ei me sitä ajatella. Me näemme ottelun siten, että meidän on näytettävä parastamme ja nostettava omaa peruspelaamisen tasoa, Mannila näkee.

- Mutta tietenkin me jahtaamme omaa unelmaamme. Tarkoitus on olla kauden päätteeksi edelleen Ykkösen piikkipaikalla.

Viikko sitten Gnistan varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa vasta dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Gnistan teki itse tarvittavat ja otti kolme sarjapistettä Joensuun JIPPOa vastaan. Ratkaisu syntyi kolme minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä. Gnistanin sankariksi nousi Topi Järvinen.

Sekään ei olisi vielä riittänyt. Gnistanin paikan varmisti RoPS:n Otto Kemppainen, joka lisäajan kolmannella minuutilla iski RoPS:n tasoihin KPV:ta vastaan. Tasoitus tipautti KPV:n seitsemänneksi ja nosti ”Kipinän” kuuden parhaan joukkoon.

Nousu Veikkausliigaan lienee Gnistanille jo kaukainen unelma, mutta se ei tarkoita, etteikö oulunkyläläisillä voisi olla isokin rooli ratkaisupelien nyt alkaessa.

- He ovat pelanneet viime ottelut suhteellisen samalla sapluunalla, mutta nyt he ovat tilanteessa, jossa he voivat muuttaa pelaamistaan paljonkin, Mannila arvioi.

- Meidän täytyy keskittyä vain omaan tekemiseemme. Meidän on osoitettava tasomme, ja pystyttävä taas kontrolloimaan pelejä. Siihen emme ole pariin viime otteluun pystyneet tarpeeksi hyvin.

Maaottelutauon jälkeen RoPS:n kolme viimeistä ottelua ovat kuitenkin olleet tuloksellisesti erinomaisia. Saldona on kaksi voittoa ja tasapeli. Varsinkin viikko sitten KPV:ta vastaan joukkue osoitti luontoaan nousemalla kolmen maalin takaa tasoihin.

Vaikka nyt pelataan jatkosarjan otteluita, se ei Mannilan mukaan muuta joukkueen rutiineja.

- Lähestymme tätä ottelua samalla pieteetillä kuin mitä tahansa runkosarjan ottelua, RoPS-luotsi sanoo.

- Hyvä valmistautuminen, kuten joka ikisessä muussakin ottelussa tällä kaudella. Jokaista yksityiskohtaa on kuitenkin turha miettiä liian tarkkaan, vaan kokonaisuus ratkaisee.

RoPS:n huomisesta kokoonpanosta puuttuvat Elmeri Hirvonen sekä Vili Saarikoski. Veka Pyyny sen sijaan tekee taas paluuta ja pelasi lauantaina RFA:n mukana ottelun ensimmäisen puoliajan.

Ennakkoliput RoPS:n ja Gnistanin otteluun ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11,50 €), Valkko-myymälässä kävelykadulla sekä netissä www.lippu.fi

RoPS 5 edellistä ottelua

19.8. TPS RoPS - 2-3 (0-2)
28.8. RoPS VPS - 3-2 (1-1)
10.9. HJK Klubi 04 RoPS - 0-1 (0-0)
15.9. FF Jaro RoPS - 0-1 (0-0)
19.9. RoPS KPV - 3-3 (0-2)

IF Gnistan 5 edellistä ottelua

22.8. MP Gnistan - 2-1 (0-1)
28.8. Gnistan HJK Klubi 04 - 1-0 (1-0)
10.9. Gnistan EIF - 0-3 (0-2)
15.9. TPS Gnistan - 3-0 (1-0)
19.9. Gnistan JIPPO - 1-0 (0-0)

Luettu 1239 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309