ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 syyskuu 2021 19:16

Runkosarja päätökseen sunnuntaina. RoPS kohtaa kovavireisen KPV:n.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Tuomas Kaukua on ollut läpi kauden yksi RoPS:n kantavia pelaajia. Tuomas Kaukua on ollut läpi kauden yksi RoPS:n kantavia pelaajia. Kuva: Arno Hämäläinen

Miesten Ykkösen runkosarjan viimeiset ottelut pelataan huomenna sunnuntaina. Ykkösen piikkipaikalla oleva RoPS kohtaa paikkaa ylempään loppusarjaan tavoittelevan KPV:n. Ottelu Rovaniemen Keskuskentällä alkaa kello 16.00. Otteluisäntänä toimii Rovaniemen Seurakunta.

Paljon on ennättänyt vettä virrata Ounaskosken siltojen alta sitten RoPS:n KPV:n edellisen kohtaamisen.

Kun joukkueet ottivat edellisen kerran yhteen kesäkuun lopulla, oli KPV sarjassa pahjan pohjimmainen ja RoPS:kin lähempänä karsijan kuin ylemmän loppusarjan paikkaa.

Sittemmin tuloskunto on kääntynyt molemmilla joukkueilla. Erityisen jyrkkä muutos on ollut Kokkolassa.

KPV vaihtoi päävalmentajaansa heinäkuun lopulla kirvelevän VPS-tappion jälkeen. Nykyisen päävalmentaja Niklas Vidjeskogin alla kokkolalaisten saldo on kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio.

Samalla KPV on nostanut sarjasijoituksensa kuuden parhaan joukkoon. Paikka ylemmässä loppusarjassa olisi erinomainen, kun sitä vertaa kesä-heinäkuun ahdinkoon.

- Valmennuksen lisäksi kesän siirtoikkunan aikana myös KPV:n muu miehistö vahvistui huomattavasti, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila huomauttaa.

- Heidän uudet pelaajansa ovat todella laadukkaita tähän sarjaan. Vahvistusten myötä vanhat runkopelaajatkin ovat nostaneet tasoaan.

Heinä-elokuun aikana KPV hankki lainalle Severi Kähkösen AC Oulusta sekä sopimuspelaajina keskikentälle Kristian Andersenin ja Oke Akpovetan. Kolmikkoa täydentää tuore hyökkäysorientoitunut laitapuolustaja Christ Kouadio.

Erityisesti Akpoveta on ollut vaarallinen iskemällä yhdeksään otteluun jo kuusi osumaa.

- KPV:n pelaaminen perustuu paljolti siihen, että he saavat laidoilta hyviä haastoja ja keskityksiä, Mannila kuvailee.

- Vaihtoehtoisesti he pystyvät pelaamaan juurikin Akpovetalle. Vaikka hän ei ole erityisen kookas, hän on vahva ja kykenee pelaamaan targettina.

KPV:n tapaan myös RoPS on osoittanut viime kierroksilla erinomaista tuloskuntoa.

Kaksi edellistä vierasvoittoa HJK Klubi 04:aa ja FF Jaroa vastaan tulivat hiukan vaikeamman kautta, mutta alla on joka tapauksessa viiden ottelun voittoputki – joista kaksi lähimmiltä vastustajila VPS:lta ja TPS:lta.

- Kuitenkin meidän täytyy parantaa meidän edellisestä Jaro pelistä monessakin asiassa, Mannila patistaa omiaan.

- Meidän pallollinen pelaaminen oli vaatimatonta. Sitä on petrattava huomattavasti, ettemme joutuisi puolustamaan niin paljon matalalta ja ottamaan boksissa keskityksiä vastaan.

Kokoonpanoa valitessaan Mikko Mannilalla on huomenna käytössään koko miehistö. Ainoastaan paluuta tekevä Elmeri Hirvonen pelasi lauantaina RFA:n mukana. KPV:lta puuttuu varmuudella pelikiellossa oleva laitapuolustaja Kyle Curinga.

Ennakkoliput huomiseen otteluun ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa, Valkko-myymälässä Koskikadulla sekä netissä www.lippu.fi. Veikkauksen etuasiakkaille liput kaksi yhden hinnalla osoitteesta www.veikkaus.fi/etuasiakas.

RoPS 5 edellistä ottelua

14.8. RoPS - HJK Klubi 04 4-1 (1-1)
19.8. TPS - RoPS 2-3 (0-2)
28.8. RoPS - VPS 3-2 (1-1)
10.9. HJK Klubi 04 - RoPS 0-1 (0-0)
15.9. FF Jaro - RoPS 0-1 (0-0)

KPV 5 edellistä ottelua

14.8. JIPPO - KPV 0-1 (0-1)
21.8. KPV - PK-35 3-0 (1-0)
28.8. MuSa - KPV 1-0 (1-0)
11.9. KPV - JIPPO 1-0 (1-0)
15.9. KPV - EIF 2-1 (1-0)

Luettu 1294 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309