ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 28 heinäkuu 2021 22:07

RoPS kukisti kotonaan MuSan Salaman – Kaukua ja Roiha ratkaisijoina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Simo Roiha ja Tuomas Kaukua olivat RoPS:n ratkaisijoita MuSa:a vastaan Simo Roiha ja Tuomas Kaukua olivat RoPS:n ratkaisijoita MuSa:a vastaan Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura voitti äänekkään kotiyleisön edessä Musan Salaman 2-0 (0-0) ja nousi samalla Ykkösen kärkeen. RoPS:n maaleista vastasivat Tuomas Kaukua ja Simo Roiha.

Rovaniemen Palloseuran itseluottamus vaikuttaa tällä hetkellä olevan rautaisella tasolla. Joukkue on seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa ja viimeisesti viidestä ottelusta saldona on neljä voittoa sekä tasapeli.

Samalla myös sarjasijoitus on kohonnut askel askeleelta. Tällä hetkellä RoPS on Ykkösen kärkisijalla, tosin ottelumäärissä on edelleen suuria eroja joukkueiden kesken.

RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila löytää tilanteeseen hyvin yksinkertaisen selityksen.

- Työnteko on avainasia kaikkeen, Mannila tiivistää RoPS:n nykyvireen.

- Vain töitä tekemällä pelaajien itseluottamus saadaan nousemaan. He luottavat kentällä itseensä sekä meidän peliimme.

Musan Salamaa vastaan ei maalipaikoilla juhlittu vielä avausjaksolla. Molemmat joukkueet olivat huolellisia, eikä tiloja löytynyt kummastakaan päädystä.

Ainoa maalipaikaksi laskettava oli MuSan Juho Montolan kevyt jatko, joka oli lopulta helppo RoPS:n maalivahti Miikka Mujuselle.

- Saimme kuitenkin juoksutettua ja väsytettyä vastustajaa, Mannila kertasi.

- Toki olisimme voineet olla huolellisempia pallollisena. Meillä olisi ollut saumat pidempiinkin hyökkäyksiin, kun pääsimme avaamisvaiheeseen. Niissä hetkissä olisimme voineet pitää palloa paremmin.

RoPS iski välittömästi toisen jakson alkuun. Luka Kuittisen avaus löysi vasemmalta Tuomas Kaukuan, jolla oli tilaa edetä.

Kaukua haastoi ja laukoi kuudentoista rajalta yhden kauden komeimmista maaleista. Pallo kiersi tarkasti vasempaan yläkulmaan. Osuma oli samalla Kaukuan kauden ensimmäinen.

Avausmaalista RoPS otti ottelussa selkeästi isännän roolin. Vertti Hänninen laukoi lähes samoilta sijoilta kuin Kaukua, mutta nyt oikeaan yläkulmaan. Sen venytti kulmapotkuksi MuSa-vahti Eetu Lindfors.

- Paransimme pallollista peliä ja lisäsimme absoluuttista juoksumäärää, Mannila kertoi toisen jakson reseptiksi.

- Oli pieniä rakenteellisia muutoksia, mutta ei mitään sellaista, mitä emme olisi tehneet aikaisemminkin. Joukkue halusi voittaa ja näyttää.

Yksi näyttäjistä oli hurjassa kesävireessä oleva Simo Roiha, joka viimeisteli loppunumerot 2-0. Roiha paineisti pallon MuSa:n puolustukselta, haastoi rangaistusalueen sisälle ja laukoi takakulmaan kauden kahdeksannen maalinsa.

Toisen takaiskun jälkeen MuSa ei enää ennättänyt RoPS:n kyytiin.

- Toinen jakso oli meiltä ehjä suoritus, Mannila kehui maltillisesti omiaan.

- Tänään meidän koko joukkueen puolustaminen oli riittävää pelin voittamiseen. Mutta tämäkin on jätettävä nopeasti taakse ja keskityttävä taas arkeen. Otteluita tulee tiuhaan tahtiin.

RoPS pelaa seuraavan kerran vieraissa jo ensi sunnuntaina tänään KPV:lle yllätystappion kärsinyttä Gnistania vastaan. Seuraava RoPS:n kotiottelu on lauantaina 14.8. Napapiirille saapuu Klubi 04.

RoPS - MuSa 2-0 (0-0)

48' 1-0 Tuoma Kaukua
59' 2-0 Simo Roiha

RoPS kokoonpano

1 Miikka Mujunen
4 Mohammed Adams
6 Nino Roffelsen (90+4' Sampo Ala-Iso)
8 Vili Saarikoski (62' Geoffrey Acheampong)
10 Tuomas Kaukua
13 Didis Lutumba-Pitah (86' Jussi Niska)
15 Miska Ylitolva (62' Otto Kemppainen)
17 Luka Kuittinen
18 Vertti Hänninen
20 Simo Roiha
26 Eerik Kantola

30 Lauri-Eemil Vetri
2 Otto Kemppainen
3 Jussi Niska
7 Veka Pyyny
23 Sampo Ala-Iso
24 Roni Pietsalo
33 Geoffrey Acheampong

Rönkä voimasarvet

3 Tuomas Kaukua
2 Simo Roiha
1 Mohammed Adams

Ottelun huippuhetket

Luettu 1789 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309