sunnuntai, 04 heinäkuu 2021 22:47

(4 ääntä)
Rovaniemen Palloseura taisteli voiton FF Jarosta. Kauden erikoisimmassa ottelussa heiluivat kortit ja maaliverkot. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura nousi takaisin Miesten Ykkösen kärkikahinoihin 3-1 (0-1) voitolla Pietarsaaren FF Jarosta. RoPS:n maaleista vastasivat Rasmus Degerman sekä Simo Roiha kahdella osumalla.

Päätösvihellyksen jälkeen lähes jokainen Keskuskentällä paikalla ollut totesi samaa: Olipa erikoinen ottelu.

Vielä avausjakson ajan RoPS:n ja Jaron kohtaaminen vaikutti tyypilliseltä Ykkösen kärkipään joukkueiden kohtaamiselta. Peli oli tasainen ja maalipaikat vähissä.

Viitteitä tulevasta antoi kuitenkin Jaron Samuel Uusitalon ulosajo. Uusitalo kaatoi takaa päin läpiajoa hakeneen Tuomas Kaukuan, ja päätuomari Jani Laaksonen näytti suoraa punaista.

Osa näki ulosajon tulleen kenties hiukan kevyesti, mutta jotain kontaktin voimakkuudesta kertoo se, ettei Kaukua pystynyt pelaamaan enää ottelun toisella jaksolla.

Jarolla oli avausjaksolla yksi maalipaikka, ja sen se myös hyödynsi. Hyvänä pääpelaajana tunnettu Johan Brunell puski alivoimallakin vieraat kulmapotkusta 0-1 johtoon.

- Peliesityksen kannalta takaiskumaali oli harmi, RoPS:n luotsi Mikko Mannila kertoi heti ottelun jälkeen.

- Maalin jälkeen olimme hetken ymmällämme, mutta meidän täytyi olla järkeviä ja kärsivällisiä. Emme voineet lähteä vain koheltamaan.

Puoliajalla RoPS suoritti kaksi vaihtoa. Tuomas Kaukua ja Jonathan Vervoort oli pakotettuja tulemaan pois kentältä. Tilalle tulivat Sami Sipola ja Rasmus Degerman.

Ja lähes ensimmäisestä hyökkäyksestä tuli tulosta. Sipola laukoi ja Degerman jatkoi Thomas Olsenilta kimmonneen pallon Jaron maaliin.

Viitisen minuuttia myöhemmin ottelu käytännössä ratkesi. Jaron Toró jyräsi kyynärpäällä Didis Lutumba-Pitahin, eikä rikkeestä voinut olla muuta tuomiota kuin rangaistuspotku.

Tilanne ei päättynyt pelkkään rangaistuspotkuun, vaan torikokouksen jälkeen Jaro keräsi peräti neljä varoitusta, joista kaksi otti Guillermo Sotelo. Sotelo passitettiin ulos ottelusta.

RoPS:n alkuperäinen rangaistuspotkun vetäjä Vertti Hänninen oli odotellut pilkulla useamman minuutin. Valmennusjohto päättikin vaihtaa vetäjäksi Simo Roihan.

- Todennäköisesti Vertti olisi hoitanut tilanteen, mutta eihän ulospäin tiedä, mitä pelaaja tuntee, Mannila kertasi päätöstä.

- Vertti joutui olemaan melkoisen tivolin ja psyykkauksen keskellä useamman minuutin. Lopulta päätimme vaihtaa kokeneemman pelaajan tilalle.

Simo Roiha ei pilkulta epäonnistunut, kuten ei myöskään Veka Pyynyn esityöstä varttituntia myöhemmin. Kahden maalin voitto nosti RoPS:n takaisin Ykkösen kärkikahinoihin.

- Hyvä ja tärkeä voitto helteisen tuplapeliviikon päätteeksi. Pelaajat ovat tehneet ison työmäärän näiden pisteiden eteen, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila hymyili.

- Peliesitykset ovat koko ajan kertoneet, että voitto tulee, mutta slti joukkue tarvitsee myös palkintoja kaikesta tehdystä työstä.

RoPS - FF Jaro 3-1 (0-1)

34' 0-1 Johan Brunell
51' 1-1 Rasmus Degerman
59' 2-1 Simo Roiha (rp)
79' 3-1 Simo Roiha