ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 30 kesäkuu 2021 23:24

Tärkeät pisteet jaettiin. RoPS ja KPV päätyivät maalin tasapeliin.

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Tärkeät pisteet jaettiin. RoPS ja KPV päätyivät maalin tasapeliin. Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseura ja Kokkolan Pallo-Veikot jakoivat sarjapisteet 1-1 (0-1) tasapelissä. Ottelun maaleista vastasivat RoPS:n Simo Roiha sekä KPV:n Tommi Saarinen.

Lähtökohdat otteluun olivat RoPS:lle haastavat. Miehistöstä puuttui erinäisten loukkaantumisten sekä Sacha Petshin kotiinpaluun vuoksi erityisesti kokeneita pelaajia.

Avauksen kenttäpelaajissa oli kaksi yli 21-vuotiasta – Didis Lutumba-Pitah 22 vuotta sekä Simo Roiha 30 vuotta.

- Mutta nuoret pohjoisen pojat näyttivät tänäänkin, että he ovat tähän sarjaan hyviä pelaajia, RoPS:n Mikko Mannila kehui.

RoPS esiintyi hyvin. Yksi maalipakka riitti kuitenkin isäntä KPV:lle tasapelipisteeseen.

Vieraat siirtyivät nopeasti johtoon Vertti Hännisen ja Simo Roihan oivalluksesta. Hänninen pelasi Roihan KPV:n puolustuslinjan taakse, ja Roiha sai laukoa kauden avausmaalinsa.

Mahdollisuuksia ottelun tappamiseen olisi ollut riittämiin jo avausjaksolla. Lähimpänä johdon kasvattamista oli Mohammed Adams, joka jatkoi Luka Kuittisen puskun pystytolppaan.

Toisen jakson avausminuutit olivat isäntä KPV:n etsikkoaikaa. RoPS oli ajettu syvälle, eikä saanut peliä kontrolliin.

Lopulta tunnin kohdalla Tommi Saarinen nosti pitkästä sivurajaheitosta isännät tasoihin.

- Emme olleet matalassa blokissa toisen jakson alussa tarpeeksi aggressiivisia paineistamaan vastustajan pallollista pelaajaa, Mannila kertasi.

- KPV pystyi liikuttamaan palloa vaivattomasti. Olemme vielä liian kokemattomia tappamaan vastustajan hyvää hetkeä pelin sisällä oikeilla peliteoilla.

KPV:n tasoituksesta pelin virtaus muuttui takaisin RoPS:n suuntaiseksi.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Joona Lahdemäki ja Luka Kuittinen olisivat voineet puskea vieraat takaisin johtoon.

Lähimpänä oli vaihdosta kentälle tullut Jarkko Luiro, joka Simo Roihan esityöstä pääsi haastamaan KPV-vahti Hemmo Riihimäkeä, mutta laukaus osui jälleen tolppaan.

Lähtökohtiin nähden tasapeli oli pienoinen torjuntavoitto, vaikka voittokin oli lähellä. Mikko Mannila ei kuitenkaan halunnut jossitella esimerkiksi poissaolijoiden tai hukattujen maalipaikkojen suhteen.

- On turha miettiä oliko hyvää vai huonoa tuuria. Tämä on kuitenkin laji, jossa tulos ansaitaan, RoPS:n päävalmentaja totesi.

- Meidän on keskityttävä omaan prosessiin, mennä siinä eteenpäin ja oltava seuraavassa pelissä taas parempia. Ja tänään kentällä esiintyi monta pelaajaa, jotka todellakin ovat menneet eteenpäin.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu Miesten Ykkösessä on ensi sunnuntaina 4.7. Rovaniemelle saapuu Pietarsaaren FF Jaro. Ottelu alkaa kello 18.30.

KPV - RoPS 1-1 (0-1)

9' 0-1 Simo Roiha
59' 1-1 Tommi Saarinen

RoPS kokoonpano

1 Miikka Mujunen
2 Otto Kemppainen (62' Miska Ylitolva)
4 Mohammed Adams
7 Veka Pyyny (62' Sami Sipola)
8 Vili Saarikoski
10 Tuomas Kaukua (82' Jarkko Luiro)
13 Didis Lutumba-Pitah
17 Luka Kuittinen
18 Vertti Hänninen
19 Joona Lahdenmäki
20 Simo Roiha

15 Miska Ylitolva
25 Sami Sipola
26 Eerik Kantola
28 Jarkko Luiro
30 Lauri-Eemil Vetri

Ottelun huippuhetket

Luettu 1253 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309