keskiviikko, 30 kesäkuu 2021 23:24

Tärkeät pisteet jaettiin. RoPS ja KPV päätyivät maalin tasapeliin.

(2 ääntä)
Tärkeät pisteet jaettiin. RoPS ja KPV päätyivät maalin tasapeliin. Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseura ja Kokkolan Pallo-Veikot jakoivat sarjapisteet 1-1 (0-1) tasapelissä. Ottelun maaleista vastasivat RoPS:n Simo Roiha sekä KPV:n Tommi Saarinen.

Lähtökohdat otteluun olivat RoPS:lle haastavat. Miehistöstä puuttui erinäisten loukkaantumisten sekä Sacha Petshin kotiinpaluun vuoksi erityisesti kokeneita pelaajia.

Avauksen kenttäpelaajissa oli kaksi yli 21-vuotiasta – Didis Lutumba-Pitah 22 vuotta sekä Simo Roiha 30 vuotta.

- Mutta nuoret pohjoisen pojat näyttivät tänäänkin, että he ovat tähän sarjaan hyviä pelaajia, RoPS:n Mikko Mannila kehui.

RoPS esiintyi hyvin. Yksi maalipakka riitti kuitenkin isäntä KPV:lle tasapelipisteeseen.

Vieraat siirtyivät nopeasti johtoon Vertti Hännisen ja Simo Roihan oivalluksesta. Hänninen pelasi Roihan KPV:n puolustuslinjan taakse, ja Roiha sai laukoa kauden avausmaalinsa.

Mahdollisuuksia ottelun tappamiseen olisi ollut riittämiin jo avausjaksolla. Lähimpänä johdon kasvattamista oli Mohammed Adams, joka jatkoi Luka Kuittisen puskun pystytolppaan.

Toisen jakson avausminuutit olivat isäntä KPV:n etsikkoaikaa. RoPS oli ajettu syvälle, eikä saanut peliä kontrolliin.

Lopulta tunnin kohdalla Tommi Saarinen nosti pitkästä sivurajaheitosta isännät tasoihin.

- Emme olleet matalassa blokissa toisen jakson alussa tarpeeksi aggressiivisia paineistamaan vastustajan pallollista pelaajaa, Mannila kertasi.

- KPV pystyi liikuttamaan palloa vaivattomasti. Olemme vielä liian kokemattomia tappamaan vastustajan hyvää hetkeä pelin sisällä oikeilla peliteoilla.

KPV:n tasoituksesta pelin virtaus muuttui takaisin RoPS:n suuntaiseksi.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Joona Lahdemäki ja Luka Kuittinen olisivat voineet puskea vieraat takaisin johtoon.

Lähimpänä oli vaihdosta kentälle tullut Jarkko Luiro, joka Simo Roihan esityöstä pääsi haastamaan KPV-vahti Hemmo Riihimäkeä, mutta laukaus osui jälleen tolppaan.

Lähtökohtiin nähden tasapeli oli pienoinen torjuntavoitto, vaikka voittokin oli lähellä. Mikko Mannila ei kuitenkaan halunnut jossitella esimerkiksi poissaolijoiden tai hukattujen maalipaikkojen suhteen.

- On turha miettiä oliko hyvää vai huonoa tuuria. Tämä on kuitenkin laji, jossa tulos ansaitaan, RoPS:n päävalmentaja totesi.

- Meidän on keskityttävä omaan prosessiin, mennä siinä eteenpäin ja oltava seuraavassa pelissä taas parempia. Ja tänään kentällä esiintyi monta pelaajaa, jotka todellakin ovat menneet eteenpäin.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu Miesten Ykkösessä on ensi sunnuntaina 4.7. Rovaniemelle saapuu Pietarsaaren FF Jaro. Ottelu alkaa kello 18.30.

KPV - RoPS 1-1 (0-1)

9' 0-1 Simo Roiha
59' 1-1 Tommi Saarinen