ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 kesäkuu 2021 16:08

Tärkeä pistekamppailu Keski-Pohjanmaalla. RoPS kohtaa KPV:n.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Tärkeä pistekamppailu Keski-Pohjanmaalla. RoPS kohtaa KPV:n. Kuva: Julius Pitkäaho

Kokkolan Pallo-Veikot ja Rovaniemen Palloseura kamppailevat huomenna tärkeistä sarjapisteistä. Ottelu Kokkolan Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Pelin näyttävät suorana Ruutu+ sekä Hattrick Sports Bar.

Viime syksystä Niko Kalliokosken alaisuudessa pelannut Kokkolan Pallo-Veikot on tällä hetkellä Ykkösen jumbosijalla. Viidestä viimeisestä ottelusta kokkolalaisten saldona on viisi tappiota.

Sijoitus on kaikkea muuta kuin mitä omistajamanageri Matti Laitinen tavoittelee. Silti Kokkolassa ei olla heitetty pyyhettä kehään. Tasaisessa sarjassa paikka ylempään loppusarjaan on vain kahden voiton päässä.

Materiaalin puolesta KPV voisi taistella korkeammistakin sijoituksista. Keskikenttää hallitsevat Veikkausliigasta tutut nimet Adam Vidjeskog ja Justus Lehto sekä loukkaantumisesta vastikään paluun tehnyt kapteeni Sebastian Mannström.

Hyökkäyspäästä tehoja odotetaan pitkän uran Euroopan huippusarjoissa tehneeltä Dominique Malongalta, sekä laituri Ángel Zapatalta. Parhaat tehot on kuitenkin iskenyt toppari Charalampos Chantzopoulos.

- KPV:lla on potentiaalia. Heidän peleissään maaliolettaman on ollut paljon enemmän kuin mitä on lopulta toteutunut, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila varoittelee.

- He ovat vaarallisia erikoistilanteissa. He myös vaihtelevat aika paljon formaatiotaan. KPV:lla on useita pelaajia, jotka voivat pelata eri pelipaikoilla. Vaikka näkee nimilistan, ei voi täysin arvata, mitä sieltä tulee vastaan.

Huomisesta ottelusta KPV:lta tosin puuttuvat varmuuden vuoksi pelikiellossa olevat maalivahti Miika Töyräs sekä keskikentän Harri Heiermann.

Edellisellä kierroksella RoPS pelasi varsin mukiinmenevän ottelun Vaasan Palloseuraa vastaan. Joukkue sai kaivattuja tehoja pelitilannemaaleista, vaikka joutuikin taipumaan loppuminuuteilla tasapeliin.

Hyökkäämisessä oli kuitenkin pitkään haettua vaarallisuutta.

- Ottelu ei ollut huono, vaikka tulos jäi yhden maalin vajaaksi, Mannila kertasi.

- Maalipaikkoihin nähden voitto olisi ollut jopa ansaittu, mutta meidän täytyy edelleen tehdä pieniä asioita entistä paremmin.

Sarjataulukkoa katsoen huomenna pelataan molempien joukkueiden kannalta isoista pisteistä. Sen ei anneta häiritä.

- Me keskitymme oman pelin kehittämiseen sekä omaan pelisuunnitelmaan, Mannila tiivistää.

- Tietenkin täytyy huomioida sekin, että tämä on kahden ottelun viikko. Jos sunnuntaina pelaamme seuraavan kerran.

RoPS:n kokoonpanosta pidempään poissa olleista Srdjan Vujaklijan ennuste paluusta ajoittuu heinäkuun puoliväliin. Elmeri Hirvonen pystynee aloittamaan harjoittelun lähipäivinä. Jussi Niskan kuntoutuminen etenee, ja tähtäin paluusta on noin kuukauden päässä.

Jotain kolhuja paranneellaan vielä edellisestä VPS-pelistä.

- Tiistain valmistavien treenien jälkeen käymme vielä fysiohuoneessa ja katsomme, ketkä lähtevät matkaan Kokkolaan, RoPS-luotsi Mannila päättää.

RoPS edelliset 5 ottelua

22.5. MuSa RoPS 3-1 (2-0)
30.5. RoPS Gnistan 1-2 (0-1)
6.6. RoPS EIF 0-0 (0-0)
13.6. RoPS TPS 0-1 (0-1)
22.6. VPS RoPS 2-2 (0-1)

KPV edelliset 5 ottelua

29.5. KPV FF Jaro 0-2 (0-1)
4.6. MP KPV 2-1 (0-1)
13.6. PK-35 KPV 3-0 (0-0)
20.6. KPV MuSa 1-2 (0-2)
24.6. KPV Gnistan 0-2 (0-1)

Pelikiellossa

Miika Töyräs, KPV
Harri Heiermann, KPV

Joukkueiden parhaat maalintekijät

3  Srdan Vujaklija, RoPS
3  Charalampos Chantzopoulos, KPV

Luettu 1516 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309