ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 30 touko 2021 22:32

Gnistan haki pisteet Rovaniemeltä. Ottelun ratkaisutilanne jäi puhuttamaan.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Gnistan haki pisteet Rovaniemeltä. Ottelun ratkaisutilanne jäi puhuttamaan. Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseura kärsi kauden ensimmäisen kotitappion IF Gnistanin isäntänä 1-2 (0-1). Vieraiden maaleista vastasivat Douglas Caé ja Jimi Kovalainen. RoPS:n kavennus merkittiin Gnistanin omaksi maaliksi.

Päätuomari Oliver Reitalan puhallettua ottelun päättyneeksi Gnistanin vieraskatsomo repesi liitoksistaan. Keskuskentän lehtereille oli löytänyt tiensä yksi yksittäinen Gnistan-kannattaja pitämään yllä seuransa värejä.

Koronarajoitusten vuoksi varsinaisia vieraskatsomoita ei voida vielä järjestää, mutta tämä kannattaja oli hankkinut lippunsa normaalia reittiä ja maksoi kiitoksena ylimääräistä RoPS:n nuorisojaoston tilille.

Rovaniemen Palloseura kiittää todellista futiskulttuurin vaalijaa.

Kotijoukkueen leirissä ilmeet olivat huomattavasti synkemmät. Tappiota oli vaikea niellä. Varsinkin avausjaksolla vieraille tuomittu rangaistuspotku jätti Sinisten lasien läpi ottelua katsoneille valjun kuvan koko pelistä.

Aivan avausjakson lopulla Nino Roffelsen jäi Jama Omarin laukauksen tielle. Katsomoon näytti vahvasti, että Roffelsen pyrki tekemään itsensä mahdollisimman pieneksi, mutta Oliver Reitala osoitti pilkkua.

- Minun mielestäni se ei ollut pilkku, mutta eihän minun mielipiteelläni ole väliä, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila tuhisi vielä ottelun jälkeenkin.

- Mutta samalla pilkkua edeltänyt tilanteenvaihto oli meiltä huonosti puolustettu.

RoPS oli vahvasti pelin päällä likimain täydet 90 minuuttia. Avausjakson paras varsinainen maalipaikka syntyi Didis Lutumba-Pitahin murtautuessa oikealta, mutta kuti kilpistyi kulmapotkuksi.

Vielä kulmapotkustakin Luka Kuittinen ylsi hyvälle puskupaikalle.

- Meillä oli hyviä keskityksiä, olimme syvällä boksissa. Oli todella lähellä, ettei vain löydetty vapaata pelaajaa, Mannila kertasi.

- Paikkoja olisi ollut riittävästi, mutta puolustaminen oli tänään heikkoa.

Vieraiden ratkaisuosuma syntyi päätösjakson loppuhetkillä Douglas Caén vapaapotkun jälkitilanteesta.

RoPS-maalilla Miikka Mujunen venyi Caén vapaapotkun eteen, mutta jatkopallolla oli ainoastaan Gnistanin pelaajia.

- Järkyttävän huonosti puolustettu tilanne. On perusperiaatteita, kun laukaus lähtee, että lähdetään auttamaan maalivahtia, Mannila manasi.

- Ei tuollaisia kestä antaa vastustajalle. Tässä sarjassa on niin tasaisia joukkueita, on niin pienet marginaalit, että jos takaa-ajoon joudut, niin kerjäät vaikeuksia.

RoPS onneksi kuittasi vieraiden 0-2 osuman minuutin sisään. Simo Roihan alustama ja Lutumba-Pitahin antama erinomainen keskitys luiskahti Gnistan-maaliin lopulta vieraiden omasta pelaajasta.

Roihan keskityksestä oli lähellä syntyä tasoituskin. Vaihdosta kentälle tulleen Veka Pyynyn pusku kuitenkin sujahti Gnistan-vahti Samu Volotisen sormien kautta kulmapotkuksi.

Jos ottelun avausmaali jätti spekuloitavaa, ihmetyttämään jäi myös Serdjan Vujaklijan repiminen rangaistusalueella, josta pilli ei viheltänyt.

Mikko Mannila ei kuitenkaan halunnut jossitella missatuilla maalipakoilla tai tuomarin päätöksillä.

- Tämä on tulosurheilua, ja vain maalit ratkaisee, RoPS-luotsi tiivisti.

- Tulevan viikon käytämme siihen, että löydämme lääkkeet niihin hetkiin, jolloin vastustaja pystyy kontrolloimaan peliä. Ja isossa kuvassa nämä hetket täytyy saada kokonaan pois.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on jo viikon kuluttua sunnuntaina. Vieraaksi Napapiirille saapuu Tammisaaren Ekenäs IF. Alkavalla viikolla tiedämme myös tarkemmin, mitä muutoksia kesäkuu tuo yleisörajoituksiin.

RoPS - IF Gnistan 1 - 2 (0 - 1)

39' 0 - 1 Douglas Caé (rp)
71' 0 - 2 Jimi Kovalainen
73' 1 - 3 Oma Maali

RoPS kokoonpano

1 Miikka Mujunen
5 Jonathan Vervoort
6 Nino Roffelsen (63' Sacha Petshi)
10 Tuomas Kaukua
13 Didis Lutumba-Pitah (86' Jarkko Luiro)
17 Luka Kuittinen
18 Vertti Hänninen (74' Veka Pyyny)
19 Joona Lahdenmäki (74' Joona Lahdenmäki)
20 Simo Roiha
25 Sami Sipola (63' Otto Kemppainen)
34 Srdan Vujaklija

30 Lauri-Eemil Vetri
2 Otto Kemppainen
7 Veka Pyyny
8 Vili Saarikoski
22 Sacha Petshi
26 Eerik Kantola
28 Jarkko Luiro

Rönkä Voimasarvet

3  Didis Lutumba-Pitah
2  Tuomas Kaukua
1 Jonathan Vervoort

Ottelu huippuhetket

Luettu 1950 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309