ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 29 touko 2021 17:11

RoPS saa vieraita Oulunkylästä. IF Gnistan saapuu sunnuntaina Napapiirille.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
RoPS saa vieraita Oulunkylästä. IF Gnistan saapuu sunnuntaina Napapiirille. Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseura ja Oulunkylän IF Gnistan kohtaavat sunnuntaina Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelu alkaa kello 17.00. Kaikki ottelun 400 lippua on myyty loppuun. Ottelun näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Hattrick Sports Bar.

Rovaniemen Palloseura ja IF Gnistan eivät ole kovin tiheään kohdanneet toisiaan ainakaan edustusjoukkueiden virallisissa otteluissa.

RoPS:n omista tilastoista löytyy yksi aiempi kohtaaminen kaudelta 1997, jolloin RoPS oli Suomen Cupin 7. kierroksella 0-1 vahvempi Gnistanin kotikentällä.

Myös huominen sunnuntain ottelu olisi alunalkaen merkitty Gnistanin kotipeliksi, mutta joukkueet sopivat kotiotteluiden vaihtamisesta päittäin. Näinollen RoPS matkustaa Oulunkylään vasta elokuussa.

Gnistan on sarjassa tällä hetkellä jumbosijalla, mutta sijoituksen ei kannata antaa hämätä. ”Gnisu” on pelannut vasta kaksi ottelua, joista toisessa he mittelivät tasan Musan Salamaa parina ja toisessa hävisivät VPS:lle miesvajaalla 2-0.

Gnistanin edellisen kierroksen ottelu KPV:ta vastaan puolestaan siirtyi kesäkuulle – tällä kertaa ei suinkaan koronan vaan veturimiesten lakon vuoksi.

- Gnistan on todella kollektiivinen ja satsaa tilanteenvaihtoihin, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kuvailee sunnuntaista vastustajaansa.

- Tilanteenvaihdoissa he menevät voimakkaasti ja nopeasti eteenpäin, mutta heillä on myös laadukkaita pallollisia pelaajia, jotka pystyvät pitkiin hyökkäyksiin.

Gnistanin riveistä löytyy useampikin Veikkausliigassa meritoitunut pelaaja alkaen maalivahti Samu Volotisesta. Tuttuja nimiä ovat myös keskikenttäpelaajat Maximo Tolonen ja Omar Jama sekä yli sadan Veikkausliigaottelun laitapelaaja Nnaemeka Anyamele.

Kenties mielenkiintoisin Gnistan-kasvo on kuitenkin 33-vuotias brassihyökkääjä Douglas Caé. Myös hänellä on Veikkausliigataustaa Vaasan Palloseurasta.

Suomen Cupissa EIF:ä vastaan hattutempun iskenyt Caé ei toistaiseksi ole esiintynyt tämän kauden Ykkösessä, mutta rovaniemeläistietojen mukaan olisi pelikuntoinen.

Rovaniemen Palloseura katsoo sunnuntain ottelua selkein tavoittein. Vierastappio Musan Salamaa vastaan olisi kuitattava.

- Tarkoitus on palata takaisin niille raiteille, mistä kausi alkoikin. Tällä matkalla meillä jäi tavallaan yksi asema ohitse, kun jarrut eivät pitäneet Porin kohdalla, RoPS-valmentaja Mannila maalailee.

MuSaa vastaan RoPS toki joutui pelaamaan lähes 90 minuuttia miesvajaalla.

Muuten RoPS on ollut pelillisesti hyvä varsinkin kauden molemmissa kotiotteluissa. Edellisessä kotivoitossa PK-35:tta vastaan RoPS oli jopa vakuuttava.

- Mutta tämä on tasainen sarja, ja jokainen matsi on käytännössä yhden maalin ottelu, Mannila varoittelee.

- Voittaaksemme meidän täytyy puolustaa paremmin kuin Porissa. Pyrkimys on saada peli kontrolliin, mutta se ei aina tarkoita sitä, että pallo on koko ajan meillä. Myös puolustamisen on oltava kontrolloitua.

Rovaniemen Palloseuran huomisesta kokoonpanosta puuttuvat edelleen pitkäaikaispotilaat Jussi Niska ja Elmeri Hirvonen. Toppari Mohammed Adams kärsii Porissa ulosajosta saamaansa kahden ottelun pelikieltoa.

Luettu 1261 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309