ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 21 touko 2021 17:39

RoPS matkaa länsirannikolle – Lauantaina vastassa Musan Salama

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
RoPS matkaa länsirannikolle – Lauantaina vastassa Musan Salama Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseuran kausi Miesten Ykkösessä jatkuu lauantaina vierasottelulla porilaista Musan Salamaa vastaan. Ottelu Porin Stadionilla alkaa kello 17.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Vuonna 1960 perustettu Musan Salama ja Rovaniemen Palloseura ovat kohdanneet harvakseltaan kilpailullisissa otteluissa – ainakin miesten edustustasolla.

Tilastoista löytyy yksi kohtaaminen kaudelta 2018, jolloin RoPS pelasi veikkausliigassa ja MuSa Kakkosessa. RoPS kepitti Suomen Cupin tammikuisessa vierasottelussa MuSa:n suurinumeroisesti 6-0.

Sittemmin MuSa:sta on noussut porilaisen jalkapallon ykkösseura. Nimensä mukaisesti Porin Musan kaupunginosasta lähtöisin oleva joukkue on pelannut kaksi edellistä kautta Ykkösessä hyvällä menestyksellä.

- Ei se sattumaa ole, että he ovat olleet kaksi edellistä kautta Ykkösen sijalla viisi, RoPS:n valmentaja Olli-Pekka Piisilä laittaa merkille.

- Heidän oma pallollinen pelaamisensa on hyvin selkää. He pelaavat suoraviivaista jalkapalloa, satsaavat erikoistilanteisiin ja perehtyvät tarkasti siihen, mitä vastustaja tekee. Se on tuonut tulosta.

MuSa:n miehistö ei ole erityisemmin nimivahva, mutta se on Ykkösen tasolle kokenut ja vaarallinen.

MuSa:n kotimainen runko täydentyy mielenkiintoisilla japanilaispelaajilla sekä yli kaksimetrisellä tanskalaisella keskushyökkääjällä John Fredriksenillä.

Mukana on myös kesken viime kauden RFA:sta poriin siirtynyt Karam Hadhoud.

- Vuodesta toiseen MuSa on onnistunut erittäin hyvin ulkomaalaishankinnoissaan, Piisilä kehaisee.

Yksi huomisen ottelun leimaavia piirteitä voi olla Porin Stadionin vaihtokunnossa oleva luonnonnurmi.

Kenttä on tällä hetkellä toki paremmassa kunnossa kuin MuSa:n kotiavauksessa toukokuun alussa, mutta kovin silkkistä alustaa ei voida huomiselle odottaa.

Samalla kenttä on molemmille joukkueille sama, ja jalkapalloa on kyettävä pelaamaan alustalla kuin alustalla.

- Meillä täytyy olla valmius reagoida kentän kuntoon. Jos maata pitkin syöttäminen on vaikeaa, se tulee vaikuttamaan myös meidän hyökkäämiseemme. Piisilä sanoo.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat huomenna Elmeri Hirvonen, Jussi Niska sekä siviilikiireiden vuoksi maalivahti Mikko Rantala. Jussi Niska on operoitu alkuviikosta, ja hänen odotetaan palaavan kokonpanoon loppukesästä.

Rovaniemen Palloseura pelaa huomisen ottelun surunauhoissa päävalmentaja Mikko Mannilan isän poismenoa kunnioittaen.

Joukkueiden edelliset kolme ottelua


9.5. MuSa - JIPPO 0-0 (0-0)
12.5. PK-35 - MuSa 1-0 (1-0)
16.5. Gnistan - MuSa 1-1 (0-1)

9.5. RoPS - MP 1-1 (1-0)
13.5. JIPPO - RoPS 1-2 (1-0)
16.5. RoPS - PK-35 2-0 (1-0)

Luettu 1916 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309