ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 08 touko 2021 19:17

Ykkösen kausi 2021 alkaa! RoPS ja MP kohtaavat ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Ykkösen kausi 2021 alkaa! RoPS ja MP kohtaavat ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen. Didis Lutumba-Pitah, Tuomas Kaukua ja Simo Roiha valmiina kauden avaukseen

Rovaniemen Palloseuran kausi Ykkösessä käynnistyy kotiottelulla Mikkelin Palloilijoita vastaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Pelin 400 lippua on myyty loppuun. Ottelun näyttää suorana Ruutu Urheilu.

Pitkä preseason on takana. Tästä käynnistyy matka kohti Ykkösen kärkisijoja ja ylhäällä siintävää paikkaa Veikkausliigassa.

Rovaniemen Palloseura ja Mikkelin Palloilijat kohtaavat huomenna ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kaudella 2010. Silloinkin pelattiin Ykköstä.

Samoin kaudella 2010 RoPS:n avauskierroksen vastustaja oli MP. RoPS voitti John Allenin alaisuudessa ja yli tuhannen katsojan edessä selkeästi 3 – 0.

Huomisessa ottelussa ei katsojamäärissä tonnit pauku. Keskuskentälle voidaan koronarajoitusten vuoksi ottaa korkeintaan 400 katsojaa.

Liput on lauantain aikana myyty loppuun, mutta mikäli lippuja vapautuu, ne tulevat myyntiin Keskuskentän pääportille tunti ennen ottelun alkua.

- Nyt aletaan toden teolla mittaamaan, mitä olemme preseasonin aikana tehneet, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila sanoo lauantain harjoitusten päätteeksi.

- Kokeilut ovat vähemmässä. Sarjapelejä kun pelataan, tuloksella on iso merkitys.

Mikkeliläisillä on varsin kokenut Ykkösen joukkue. Suurin osa heidän viime kauden rungostaan on pysynyt kasassa.

Merkittävät tulokkaat lienevät ranskalaispuolustaja Killian Denoual sekä Kemissäkin esiintynyt nigerialaiskeskikenttä Samson Ebuka.

Kemistä on kotoisin myös toista kautta MP:tä luotsaava Juha Pasoja.

Vahva kemiläinen leima on myös maalivahtivalmentaja Juho Luukkosella, joka Rovaniemellä valmentaessaan asui Kemissä, mutta on nyt muuttanut takaisin kasvattajaseuraansa.

- MP on ollut kompakti joukkue ja suhteellisen selkeästi roolitettu, ainakin preseasonilla, kuvailee RoPS-luotsi Mannila.

- Tietenkään ei tiedä, mitä huomenna tulee vastaan, mutta meidän joukkuepelaamisemme tulee olemaan avainasemassa. Että saamme liikuteltua vastustajaa ja tehtyä oikeita ratkaisuja viimeisellä kolmanneksella.

RoPS pääsee huomiseen otteluun hyvistä lähtökohdista. Edellisestä harjoitusottelusta on kulunut kymmenen päivää, joka on tarjonnut joukkueelle ehjän harjoitusjakson.

Miehistöstä on varmuudella poissa Elmeri Hirvonen, mutta kapteeni Jonathan Vervoort on takaisin kokoonpanossa.

- Parin pelaajan kohdella katsotaan vielä lauantai-iltana ja mahdollisesti aamullakin, mikä on tilanne, Mannila kertoo.

- Meidän ensimmäinen viikko on kuitenkin varsin kova. Siinä on kahdeksaan päivään kolme ottelua ja välissä matkustus Joensuuhun, joten kuormitusta tulee.

Miesten Ykkösen avausottelu RoPS – MP huomenna sunnuntaina 9.5.2021 kello 18.30. Ottelun näyttää suorana Ruutu Urheilu.

Luettu 2078 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309