lauantai, 24 huhtikuu 2021 23:50

RoPS ja FF Jaro päättyivät maalittomaan

(2 ääntä)
Eerik Kantola sai ottelussa täydet minuutit. Nino Roffelsen puolestaan palasi pienen tauon jälkeen taas kokoonpanoon. Eerik Kantola sai ottelussa täydet minuutit. Nino Roffelsen puolestaan palasi pienen tauon jälkeen taas kokoonpanoon.

Rovaniemen Palloseuran ja FF Jaron harjoitusottelu Rovaniemen Keskuskentällä päättyi maalittomaan tasapeliin. Ajoittain intensiivisenäkin käyneessä ottelussa maalipaikat jäivät lopulta vähiin.

Ykkösen kauteen valmistautuvat RoPS ja Pietarsaaren FF Jaro kohtasivat lauantaina toistamiseen tällä kaudella.

Helmikuussa Suomen Cupin avausottelussa RoPS otti pisteet vieraskentältä maalein 1-2. Tällä kertaa kotona Keskuskentällä päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Ottelussa oli mukana tunnetta, mutta maalipaikoilla eivät joukkueet juhlineet.

Ottelun selkeimmät maalipaikat olivat kenties avausjaksolla. Puolen tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta Sacha Petshi pudotti Srdjan Vujaklijalle, mutta veto suuntautui suoraan päin Jaron maalivahtia.

Hetkeä myöhemmin RoPS-vahti Mikko Rantala puolestaan torjui erinomaisella vastaantulollaan vierasjoukkueen läpiajon.

- Avausjaksolla meidän pelaamisemme oli liian nopeaa, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila näki.

- Emme tunnistaneet tilanteita tarpeeksi hyvin. Hyökkäsimme väärissä hetkissä liian nopeasti, jolloin pallon menetyksen jälkeen meillä ei ollut saumaakaan prässätä takaisin. Hyökkäämisestä puuttui tietyllä tavalla järki, mutta saimme sitä toisella jaksolla paremmaksi.

Toisaalta RoPS tylsytti myös Jaron tehot. Avausjakson läpiajon lisäksi vieraiden vaarallisin paikka oli toisen jakson kulmapotkusta paitsioksi liputettu osuma.

Mannila kuitenkin muistutti, että harjoituspelienkin luonne muuttuu sarjakauden lähestyessä.

- Tämä oli luonteeltaan jo täysin erilainen kuin talven Suomen Cupin pelit, RoPS-valmentaja huomautti.

- Tänään käytiin todella intensiivinen ottelu, ja kentällä oli paljon tunteita. Siltä osin tämä muistutti jo pian alkavia sarjapelejä.

RoPS myös peluutti laajasti koko miehistöään. Vaihtoja Mannila suoritti kaikkiaan kahdeksan. Kaikki paitsi sivussa olleet pelaajat saivat minuutteja.

- Halusin antaa mahdollisimman monelle pelaajalle mahdollisuuden kokea tällainen ottelu, Mannila sanoi.

- Tämä oli meille hyvä tapahtuma. Pelissä oli tunnetta, ja sekin täytyy ottaa mukaan meidän seuraavaan otteluun. Mutta kyllä tästä jäi paljon analysoitavaakin.

Rovaniemen Palloseura pelaa kevään viimeisen harjoitusottelunsa ensi viikon torstaina 29.4. kello 16.00. Vastaan Keskuskentällä asettuu Kokkolan Pallo-Veikot. Ykkösen sarjakausi käynnistyy 9.5. kotiottelulla Mikkelin Palloilijoita vastaan.

RoPS - FF Jaro 0-0 (0-0)