keskiviikko, 24 helmikuu 2021 18:57

Elmeri Hirvonen ja Didis Lutumba-Pitah jatkavat Napapiirillä kauden loppuun.

(3 ääntä)
Elmeri Hirvonen ja Didis Lutumba-Pitah voitokkaan KPV-ottelun jälkeen Elmeri Hirvonen ja Didis Lutumba-Pitah voitokkaan KPV-ottelun jälkeen

Tammikuun lopulla Rovaniemelle saapuneet Elmeri Hirvonen ja Didis Lutumba-Pitah jatkavat RoPS:ssa kauden 2021 loppuun. Suomen Cupin alkulohkon otteluiden jälkeen RoPS päätti käyttää pelaajien sopimuksessa olleen option.

Sekä Elmeri Hirvonen että Didis Lutumba-Pitah olivat näyttävissä rooleissa RoPS:n kukistaessa Suomen Cupin alkulohkon päätösottelussa KPV:n luvuin 2-1.

Hirvonen vastasi joukkueen tasoitumaalista ja Lutumba-Pitah voitto-osumasta ottelun kolmannella lisäajan minuutilla.

- Harvoin se kenenkään asemaa heikentää, jos kantaa maaleillaan joukkuetta, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila naurahtaa.

Mannila kuitenkin korostaa, ettei pelaajien valinta perustunut vain yhteen otteluun. Laidassa pelaava Lutumba-Pitah sekä hyökkääjä Hirvonen vakuuttivat tekemisellään koko koejakson ajalta.

RoPS:n ja pelaajien välinen sopimus kattoi alun perin vain helmikuun Suomen Cupin ottelut, jonka jälkeen seuralla oli optio loppukaudesta.

- Didis näytti hyvää moraalia koko lohkovaiheen ajan, ja teki paljon töitä myös harjoituksissa, Mannila kehuu.

- Hän myös ajattelee jalkapalloa kollektiivin kautta ja on siten joukkuepelaaja. Hän myös osoitti, että kunto on hyvä tähän ajankohtaan nähden.

Elmeri Hirvonen ei päässyt pelaamaan Suomen Cupin ottelussa vielä täysiä minuutteja, mutta osoitti siitä huolimatta vaarallisuutena. Siitä oli osoituksena osuma KPV:ta vastaan vain minuutti kentällä olon jälkeen.

- Pallo tottelee Elmeriä, Mannila kuvailee.

- Vaikka hän ei näissä kolmessa Suomen Cupin ottelussa saanut lähellekään täysiä minuutteja, loi hän silti selkeästi eniten laukauksia sekä maalipaikkoja. Sitä häneltä odotetaankin.

Myös pelaajat itse ovat tyytyväisiä helmikuun esiintymiseensä. Sopeutuminen Napapiirille on ollut nopeaa.

- Pääsin nopeasti joukkueen mukaan ja pystyin näyttämään, mitä tuon joukkueelle, Lutumba-Pitah sanoo.

- Rovaniemelle on muutenkin ollut helppo sopeutua. Ihmiset ovat ystävällisiä ja ottaneet minut todella hyvin vastaan.

Samaa toistaa myös Elmeri Hirvonen.

- Tähän jengiin on ollut todella helppo päästä mukaan, nuori hyökkääjä kertoo.

Sekä Elmeri Hirvosella että Didis Lutumba-Pitahilla on taustaa HJK Klubi 04:stä, jonka valmentajana myös Mikko Mannila on toiminut.

Rovaniemen Palloseuran jatko Suomen Cupissa ratkeaa ensi viikolla Lohko A:n rästiotteluiden jälkeen. RoPS:n kausi Miesten Ykkösessä käynnistyy 17.4. vierasottelulla HJK Klubi 04:ää vastaan.