ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 06 helmikuu 2021 20:07

RoPS nousi voittoon Suomen Cupissa – ”Erityisesti pidin siitä, mitä me teimme kentällä”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

Rovaniemen Palloseura haki 2-1-vierasvoiton FF Jarosta Suomen Cupin avausottelussaan. Maaleista vastasivat Jarkko Luiro ja Vertti Hänninen.

RoPS aloitti vuoden 2021 kilpailulliset ottelut 2-1-vierasvoitolla Pietarsaaresta. Tasainen kamppailu FF Jaroa vastaan kääntyi rovaniemeläisille vasta viimeisellä kymmenminuuttisella.

Voitokas avaus miellytti päävalmentaja Mikko Mannilaa.

- Kivahan näitä on voittaa! Ilahduttaa kun aloitamme kauden virallisten pelien osalta voitolla, mutta erityisesti pidin siitä, mitä me teimme tuolla kentällä, Mannila totesi ottelun jälkeen.

- Kentällä näkyi niitä asioita, joita olemme viime aikoina jumpanneet. Niiden osalta oli havaittavissa oikeita asioita.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPSin peli toimi ajoittain äärimmäisen hyvin. Etenkin oikealla laidalla urakoineen Otto Kemppaisen kautta rakentui useampi vaarallinen tilanne. Kemppaisen esityöstä syntyikin ensimmäisen 45-minuuttisen ainoa maali. Hänen keskityksensä löysi Jarkko Luiron, joka puski pelivälineen tyylikkäästi etuyläkulmaan.

- Ensimmäisen jakson hyökkääminen oli monipuolista ja vaarallista. Siinä oli useampi loistava hyökkäys ja huippuaihioita. Se oli suhteellisen hyvää, Mannila kehui.

Toisella puoliajalla ottelun kuva muuttui ja Jaro pääsi peliin paremmin mukaan. Rovaniemeläisten nuori puolustus ja maalivahti Mikko Rantala selvittivät suurimman osan tilanteistä. Lopulta kotijoukkueen painostus toi kuitenkin tulosta, kun Samuel Uusitalo puski sivuvapaapotkusta ottelun tasoihin.

RoPS ei jäätynyt tasoituksen myötä – päinvastoin. Tasoituksen jälkeen Jaron painostus saatiin päättymään.

- Olimme toisen jakson alussa hetkellisesti hieman purjeessa. Ilahdutti suuresti, kuinka pystyimme muuttamaan asioita ja saimme tilanteen kontrolliin, Mannila sanoi.

Tasonnoston myötä myös RoPS alkoi jälleen pääsemään vaarallisille alueille. Palkinto tuli 83 minuutilla, kun 18-vuotias Vertti Hänninen laukoi harhautuksensa jälkeen pallon noin 20 metristä etukulmaan. Kyseessä oli nuoren keskikenttäpelaajan ensiesiintyminen RoPSin edustusjoukkueessa.

RoPS ei enää antanut johtoasemansa valua käsistään vaan pelaajat hoitivat ottelun lopun tyylikkäästi ilman suuria hädän hetkiä.

- Emme nousseet aivan ensimmäisen jakson tasolle, mutta teimme riittävästi. Saimme luotua kaksi ykköskategorian maalipaikkaa ja nousimme voittoon.

- Olimme ottelun loppuhetkillä aika fiksuja. Meillä on niin nuori joukkue, että se ei ole mikään itsestäänselvyys.

Kokonaisuutena Mannila oli tyytyväinen otteluun, kun esityksen suhteuttaa siihen, että kausi on vasta alussa ja joukkue on vielä lähes täysin nuorten pelaajien varassa. Avauskokoonpanon keski-ikä oli kenttäpelaajien osalta selvästi alle 19 vuoden.

- Vaikka kausi on vaihtunut ja monen pelaajan paita on vaihtunut RFA:sta edustusjoukkueeseen, niin tietyt lainalaisuudet eivät muutu. Pelaajat ovat tottuneet pelaamaan tällaisia hetkiä, Mannila sanoi.

- Molemmat joukkueet olivat liikkeellä nuorella joukkueella. Se näkyi muun muassa niin, että kummaltakaan joukkueelta ei nähty valtavan hyvää puolustamista.

RoPSin urakka Suomen Cupissa jatkuu ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Tuolloin joukkue isännöi Oulussa Vaasan Palloseuraa. Vaasalaiset ja lohkon neljäs joukkue KPV pelasivat tänään 1-1-tasapelin.

Jaro-RoPS 1-2 (0-1)

39' Jarkko Luiro 0-1
70' Uusitalo 1-1
83' Vertti Hänninen 1-2

RoPSin kokoonpano

12 Mikko Rantala (C)
15 Jussi Niska
26 Eerik Kantola
28 Jarkko Luiro -> Ala 63'
37 Sampo Ala-Iso -> Majander 74'
38 Otto Kemppainen -> Ylitolva 79'
39 Kirill Bullatt -> Hirvonen 46'
49 Luka Kuittinen
52 Didis Lutumba-Pitah -> Degerman 63'
54 Vertti Hänninen
55 Vili Saarikoski

Vaihtopelaajat 
1 Miikka Mujunen
2 Simo Majander -> Ala-Iso 74'
43 Sampo Ala -> Luiro 63'
45 Rasmus Degerman -> Lutumba-Pitah 63'
48 Elmeri Hirvonen -> Bullat 46'
50 Miska Ylitolva -> Kemppainen 79'

Luettu 4660 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309