ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 tammikuu 2021 20:00

Miesten edustus valmistautuu alkavaan kauteen – Lauantaina kohdataan AC Oulu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila luotsaa joukkuettaan kohden alkavaa Ykkösen kautta RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila luotsaa joukkuettaan kohden alkavaa Ykkösen kautta

Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueella on takanaan ensimmäinen yhteinen treeniviikko. Huomenna lauantaina RoPS kohtaa harjoitusottelussa AC Oulun.

Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkue kokoontui ensimmäisiin yhteisiin harjoituksiin heti loppiaisen jälkeen viime torstaina.

Toki suurin osa pelaajista on harjoitellut tiiviisti jo joulukuusta lähtien yhdessä RFA:n kanssa, sekä kukin toteuttaen omia henkilökohtaisia ohjelmiaan, mutta nyt edustus on ollut kasassa omana ryhmänään.

Kokoonpano on tällä hetkellä nuori ja koostuu lähinnä omista pelaajista. Mukana on ollut myös muutamia testipelaajia, joiden kanssa mahdollista jatkoa katsotaan myöhemmin.

- Nyt alkaa uusi kausi, joka antaa uudet mahdollisuudet. Varmasti saamme mielenkiintoisen joukkueen kasaan, kertoo RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila harjoitusten lomassa.

- Taustalla teemme paljon töitä joukkueen kasaamisen kanssa. Tällä hetkellä meillä on lähinnä nuorisokaarti kasassa. Katsomme, mitä he osaavat, mutta kyllä me tähän profiilipelaajiakin tarvitsemme.

Totutusti profiilihankinnat nähdään Napapiirillä vasta maaliskuussa, mutta Mannila ei tyrmää muitakaan vaihtoehtoja.

- Jos tarpeeksi mielenkiintoinen pelaaja tulee vastaan, emme me voi odottaakaan, Mannila painottaa.

- Tietenkin valmentaja haluaisi joukkueen kasaan mahdollisimman pian, mutta näin korona-aikana esimerkiksi ulkomaalaispelaajien kohdalla myös matkustusrajoitukset vaikuttavat asiaan.

Korona-aika on sotkenut joukkueiden tekemistä monella tavalla. Harjoituksissa on käytössä tarkat varotoimet, eikä matkustamistakaan toisille paikkakunnille valtiojohdon puolelta juurikaan suositella.

Harjoitusottelut jäävät usealta joukkueelta vähiin. Ennen Suomen Cupin alkua RoPS pelaa yhden harjoitusottelun AC Oulua vastaan sekä yhden sisäisen harjoitusottelun RFA:n kanssa.

Vaikka tosipelit alkavat pian, Mikko Mannila ei näe sitä kovinkaan isona ongelmana.

- Loppupeleissä ei harjoituskausi Euroopassakaan pitkä ole. Moni joukkue joutuu aloittamaan eurosarjojen karsinnat kesken pre-seasonin, RoPS:n päävalmentaja huomauttaa.

- Meidän tapauksessamme Suomen Cupin pelit tulevat olemaan tärkeitä varsinaiseen kauteen valmistautumisessa.

Rovaniemellä Ounashallin koko on jokatalvinen keskustelunaihe. Ounashallin kentän koko on vain 64% täysimittaisesta jalkapallokentästä.

- Kaikkea haluamaansa tällä vähän pienellä kentällä ei pysty tekemään, Mannila myöntää.

- Olemme jättäneet harjoittelussa tiettyjä asioita vasta siihen, kun pääsemme Keskuskentälle. Nyt keskitymme enemmän peruspelaamisen konsepteihin, mutta on mukana myös pelitavallisia asioita.

RoPS kohtaa tämän vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa AC Oulun huomenna lauantaina 16.1.2021 kello 14.45. Ottelu pelataan uudella Garam Masala Areenalla. Peli pelataan tyhjille katsomoille, mutta pelin streamaa suorana Kaleva Live.

Luettu 4382 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309