ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 28 syyskuu 2020 22:35

RoPS ei onnistunut horjuttamaan Klubia. HJK oli isäntä Töölön jalkapallostadionilla.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RoPS ei onnistunut horjuttamaan Klubia. HJK oli isäntä Töölön jalkapallostadionilla. Oona Sarajärvi

Maanantain Veikkausliigan kierroksella Helsingin Jalkapalloklubi osoitti olevansa mestarikandidaatti myös tällä kaudella. HJK löi vierasjoukkue Rovaniemen Palloseuran selvänumeroisesti 4 – 0 (3 – 0).

Ennen ottelua kaikki paineet olivat Helsingin Jalkapalloklubilla. HJK:n oli käytännössä pakko voittaa kotiottelunsa, mikäli se haluaisi pysyä mukana Veikkausliigan mestaruustaistelussa.

Toki otteluita on edelleen pelaamatta kymmenkunta, mutta Kuopion Palloseuran nykyvireellä jo kahdenkin pisteen etumatka olisi vaikea kuroa kiinni.

RoPS:lla oli maanantaina selkeä haastajan rooli. Vieraiden tilannetta ei lainkaan helpottanut, että sitten edellisen Haka-ottelun kokoonpanosta puuttui peräti kuusi avauksen pelaajaa sekä kapteeni Eetu Muinonen.

Muinonen oli kuitenkin mukana Helsingin reissulla, mutta ei tällä kertaa saanut vaihdosta minuutteja. Poissaololistalla oli myös hyökkääjä Daniel Carr.

Jälleen hyvin nuorella kokoonpanolla liikkeellä ollut RoPS lähti rohkeasti haastamaan. Vaikka avausjakson numerot olivat rovaniemeläisittäin tylyä luettavaa, pystyi RoPS luomaan myös uhkaa.

Isäntä HJK:n viimeistelytarkkuus oli kuitenkin vieraille liikaa. Erityisesti Roope Riskin ja Rasmus Schüllerin osumat kelpaisivat minkä tahansa jalkapallosarjan kuukausikoosteisiin.

- HJK on kotonaan hyvä pallollinen joukkue. Meidän pelisuunnitelma oli puolustaa tiiviisti ja sitä kautta luoda tuskaa HJK:lle, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kertaili.

- Mutta en onnistunut meidän tämän päivän joukkueen organisoinnissa, jotta olisimme saaneet suunniteltuja asioita näkymään myös kentällä.

Heti HJK:n avausmaalin jälkeen RoPS:lla oli vaiheensa nousta takaisin peliin.

Pelin kuitenkin käytännössä ratkaisi avausjakson viimeisellä minuutilla Roope Riski, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisällä suoraan Atomu Tanakan pudottamaan palloon.

- Avausmaalin jälkeen meilläkin oli hyvää mylläkkää, Mannila myönsi.

- Meidän olisi täytynyt käyttää ne hetket paremmin, jotta olisimme voineet ahdistaa HJK:ta enemmän. Kuitenkin kaikki tietävät, että he pelasivat tässä ottelussa suurien paineiden alla.

Ottelun loppunumerot viimeisteli toisella jaksolla reilun minuutin kentällä ollut, vasta 17-vuotias Kai Meriluoto.

RoPS:n kannalta loppunumeroissa ei jäänyt jossiteltavaa. Poissaolojenkin vuoksi lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, ja HJK on selkeästi tämän kauden mestarisuosikki.

- Loppunumeroista huolimatta pystyimme hetkittäin puolustamaan hyvin, näki RoPS-valmentaja Mikko Mannila.

- Pojat ovat tehneet kovan työn näiden kolmen ottelu aikana, jonka olemme olleet yhdessä. Nyt puhalletaan hetki ja jatketaan kohti seuraavia pelejä. Taistelu jatkuu.

RoPS:n osalta nyt edessä on reilun kahden viikon maaottelutaukoa. Veikkausliiga jatkuu Rovaniemellä seuraavan kerran torstaina 15.10. klo 18.00 jolloin vieraaksi saapuu FC Lahti

HJK – RoPS 4 – 0 (3 – 0)

14’  1 – 0  Roope Riski
35’  2 – 0  Rasmus Schüller
44’  3 – 0  Roope Riski
75’  4 – 0  Kai Meriluoto

RoPS kokoonpano

33  Sammy N'djock
6  Atte Sihvonen
7  Youness Rahimi
15  Jussi Niska
17  Sampo Ala
19  Tuomas Kaukua
20  Juho Hyvärinen
21  Matias Tamminen
24  Tommi Jäntti
27  Samuel Olabisi
77  Zurab Tsiskaridze

12  Mikko Rantala
2  Simo Majander
14  Eetu Muinonen
18  Veka Pyyny
22  Rasmus Degerman
26  Eerik Kantola

Ottelun huippuhetket

Luettu 1748 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309