ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 27 syyskuu 2020 22:06

Onko tässä paikka yllätykselle? RoPS kohtaa mestarisuosikki Helsingin Jalkapalloklubin.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Onko tässä paikka yllätykselle? RoPS kohtaa mestarisuosikki Helsingin Jalkapalloklubin. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna maanantaina vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu Töölön jalkapallostadionilla alkaa kello 18.30. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Kaikki tietävät Rovaniemen Palloseuran tilanteen tämän kauden Veikkausliigassa, mutta alkava viikko on lähes kohtalokas myös Helsingin Jalkapalloklubille.

Tällä hetkellä HJK on Veikkausliigassa toisena kaksi pistettä Kuopion Palloseuraa perässä ja ottelun enemmän savolaisia pelanneena. Lisäksi lauantaina HJK pelaa Suomen Cupin finaalissa Turun FC Interiä vastaan.

Kaikki muu kuin kolme täyttä sarjapistettä olisivat HJK:lle huomenna ankara takaisku. KuPS:n rästipelien jälkeen ero sarjakärkeen saattaa hyvinkin olla jo kahdeksan pistettä. Niin pahasti ei KuPS loppukaudesta notkahda, että sellainen ero olisi kiinniotettavissa.

Vaikka ennakkosuosikin viittaa ei voisi selkeämmin ojentaa Helsingin Jalkapalloklubille, on RoPS:lla yllättäjän mahdollisuus. HJK on aina ollut joukkue, jota vastaan RoPS on syttynyt.

Elokuun lopulla Rovaniemellä Klubi onnistui ryöstämään täydet sarjapisteet vasta lisäajan viimeisellä sekunnilla Roope Riskin maalilla.

- On selvää, että HJK on ärsytetty joukkue. Mestarisuosikki on kahdella edellisellä kierroksella menettänyt pisteitä tasapeleihin, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila arvioi.

- Lähtökohtaisesti nyt on paha hetki kohdata HJK, mutta toisaalta tiedän heidän vaarallisuutensa tietyissä pelin vaiheissa, ja tiedän myös heidän heikkoutensa.

Vain vajaa kaksi viikkoa sitten RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila toimi vielä HJK:n Veikkausliigajoukkueen organisaatiossa.

Mannilan tulon myötä RoPS esiintyi jo miehekkäästi Kuopion Palloseuraa vastaan, ja sai viime kierroksella lopultakin katkaistua koko kauden kestäneen voitottomien otteluiden putkensa.

HJK-peli on periaatteessa peli muiden joukossa, mutta Mannila kuitenkin myöntää, että jotain erikoislaatuista saattaa kohtaamisessa kuitenkin olla.

- Tällä hetkellä ajatukset ovat vain joukkueen valmistamisessa peliin. Tahti on sen verran rivakka, että vielä ei ole ehtinyt juuri muuta miettiä.

- Mutta huomenna voi tietenkin tilanne olla eri. Onhan se sellainen tilanne, että jotain tunteitakin saattaa nousta pintaan.

Jos HJK:n päävalmentaja Toni Koskelalla on huomenna kaikki paineet, on pohdittavaa myös Mikko Mannilalla.

Koska RoPS pelaa juuri HJK:ta vastaan, ovat kokoonpanosta poissa Joonas Vahtera, Enoch Banzs, Kalle Katz sekä Matias Niemelä. Varoitustilin täyttymisen vuoksi sivussa on myös Obed Malolo.

- Voimme laittaa kentälle vain ne pelaajat, jotka ovat sääntöjen mukaan käytettävissä, Mannila kuittaa tilanteen.

- Haka-pelin jälkeen jouduimme käyttämään aika paljon jääpussia, mutta toisaalta sen pelin jälkeen energia- ja itseluottamuskäyrät ovat joukkueessa kyllä vahvassa nosteessa.

Luettu 1955 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309