sunnuntai, 09 elokuu 2020 22:07

(5 ääntä)
Nyt katkeraa kalkkia syötti IFK Mariehamn. RoPS menetti tasapelinkin viimeisen sekunnin maalilla. Oona Sarajärvi

Voitot karttavat Rovaniemen Palloseuraa tämän kauden Veikkausliigassa. Ottelussa IFK Mariehamnia vastaan joukkue esiintyi hyvin, mutta voitto matkasi saarille 2-3 (1-1) Frans Grönlundin viimeisen sekunnin maalilla.

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen huokaisi syvään.

- Uskoa koetellaan, Tauriainen myönsi.

- Pelaajille jo todellakin toivoisi tulosta. Pojat tekevät todella paljon töitä tämän eteen.

IFK Mariehamnia vastaan RoPS sai kaivattuja apuja sairasosastolta. Jo edellisessä ottelussa minuutteja saaneet Zourab Tsiskaridze sekä Simo Majander olivat nyt jo avauskokoonpanossa.

Avauksessa olivat myös Eetu Muinonen ja hetken sivussa ollut Daniel Carr.

IFK Mariehamnin Riku Sjöruus pääsi kertaalleen laukaisemaan pystytolppaan, mutta muuten RoPS hillitysti hallitsi avausjaksoa.

RoPS siirtyi johtoon Eetu Muinosen kulmapotkusta, jonka tikkasi päällään Maarianhaminan maaliin Zourab Tsiskaridze.

Jakson lopussa yksi syöttövirhe kuitenkin kostautui, ja Veikkausliigan maalipörssissä toisena oleva Albin Ademi toi vieraat tasoihin.

Rovaniemeläisittäin tilanne ei kuitenkaan vaikuttanut pahalta.

- Tänään pelasimme ja hyökkäsimme monipuolisesti, Tauriainen arvioi.

- Pystyimme esittämään monipuolisempaa pallonhallintaa ja luomaan maalipaikkoja. Puolustussuuntaankin peli oli kontrollissa kahta vastahyökkäystä lukuun ottamatta.

Nuo vastahyökkäykset sattuivat toisen jakson alkuun sekä päätössekunneille. Akseli Pelvas vei vieraat aluksi johtoon oltuaan ensimmäisenä Albion Ademin laukauksesta jääneellä irtopallolla.

RoPS:n tasoitukseen kului ainoastaan parisen minuuttia. Eetu Muinonen hankki rangaistuspotku aivan rangaistusalueen rajalta. Pallon ohi Oskari Forsmanin pisti Joonas Vahtera.

Rovaniemeläisten illan synkensi 90. minuutilla kentälle vaihdettu Frans Görnlund.

RoPS haki voittomaalia vieraspäädyssä. IFK käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Tehokkaasti esiintynyt Albion Ademi löysi pitkällä keskityksellä RoPS:n puolustukselta vapaaksi kiertäneen Grönlundin.

Grönlundin puskulla täydet pisteet matkasivat Ahvenanmaalle.

RoPS:n leirissä loppunumerot otettiin raskaasti. Vaikka esitykset ovat hyviä, tulokset kiertävät joukkuetta. Pelit kuitenkin seuraavat kiivaalla toisiaan. Jo perjantaina pelataan Lahdessa.

- Me tiesimme IFK:n aseet vastahyökkäyksissä, Tauriainen harmitteli.

- Mutta nukutaan nyt yön yli ja otetaan tästä pelistä ne positiiviset. Jos katsoo puhtaasti sitä, kuinka tänään pelasimme, pisteitä alkaa tulemaan. Tietenkään pisteet eivät tule itsestään vaan pelin sisällön kautta.

RoPS – IFK Mariehamn 2 – 3 (1 – 1)

23'  1 - 0  Tsiskaridze Zourab (Muinonen Eetu)
40'  1 - 1  Ademi Albion (Tolonen Maximo)
54'  1 - 2  Pelvas Akseli
57'  2 - 2  Vahtera Joonas
90+3'  2 - 3  Grönlund Frans (Ademi Albion)