ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 31 heinäkuu 2020 19:31

Lauantaina kuuma vääntö pisteistä. RoPS kohtaa valmentajaa vaihtaneen Turun Palloseuran.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Veikkausliiga jatkuu Rovaniemellä huomenna lauantaina. RoPS kohtaa Keskuskentällä Turun Palloseuran. Ottelu alkaa kello 17.00. Lippuja matsiin myydään RoPS:n Bingolla, netissä www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prismassa.

RoPS:n huominen vastustaja Turun Palloseuran on kauden toinen Veikkausliigan joukkue, joka on erottanut päävalmentajansa.

Se ensimmäinen ei ollut SJK, vaan Helsingin IFK, jonka norjalaisluotsi Tor Thodesen sai pian RoPS-pelin jälkeen luvan etsiä uusia haasteita jostain muualta.

TPS lähti kauteen turkulaiset Veikkausliigaan johtaneen Tommi Pikkaraisen johdolla. Neljä pisteetöntä ottelua olivat kuitenkin seurajohdolle liikaa, ja Pikkarainenkin on nyt uusien haasteiden edessä.

Väliaikaisen valmennusvastuun otti kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen, jonka alaisuudessa TPS hävisi kotonaan FC Lahdelle 1-3.

Pian uutisoitiin, että TPS:n vetovastuun ottaa Huuhkajissakin yli 100 maaottelua pelannut Jonatan Johansson.

Johansson on rakentanut valmentajanuraansa Skotlannissa. Hän oli aluksi maineikkaan Glasgow Rangersin apuvalmentajana, jonka jälkeen siirtyi Skotlannin toiseksi korkeimmalla tasolla pelaavan Greenock Mortonin vastuuvalmentajaksi. Johansson on ollut myös Huuhkajien valmennustiimissä.

Näkyykö Johanssonin kädenjälki TPS:n pelaamisessa jo lauantaina? Ja millä tavoin Johansson voi ylipäätään peliin osallistua? Johansson saapui Suomeen noin viikko sitten pahalta korona-alueelta, joten periaatteessa hänen tulisi edelleen pysytellä omaehtoisessa karanteenissa.

TPS on kuitenkin työnantajana päättänyt, että Johansson ainakin matkustaa Rovaniemelle.

Aikaisemmissa otteluissa TPS on ollut varsin suoraviivainen joukkue. Valmentajan vaihdos tuo joukkueelle usein ylimääräistä virtaa pelaajien halutessa osoittaa kuuluvansa kokoonpanoon. Vastustajalle vaihdos taas tuo lisää kysymysmerkkejä.

- Nyt TPS:n pelaamista on todella vaikea arvioida, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen sanoo.

- Joitain muutoksia varmasti tulee, mutta toisaalta en usko, että Tintti on vielä tässä ajassa kovinkaan paljon pystynyt vaikuttamaan TPS:n pelaamiseen.

RoPS:n ja TPS:n kohtaaminen on isojen pisteiden ottelu. Vaikka RoPS:n pistesaldo näyttää vasta kahta, on joukkue pelannut hyvin.

Lukuun ottamatta Inter-peliä ovat kaikki RoPS:n ottelut ovat olleet ns. maalin pelejä eli tasaisia. Jopa Honkaa vastaan joukkue esitti toiselle jaksolle todellisen ryhtiliikkeen.

Vesa Tauriainen kuitenkin tietää joukkueen ongelmakohdat.

- Me avaamme hyvin peliä, mutta viimeisellä kolmanneksella meiltä puuttuu pelaavuus. Se on tällä hetkellä yhden pelaajan suorittamista, Tauriainen kuvailee.

- Mutta sekin asia paranee vielä. Huomenna kuitenkin nähdään yritteliäs ja yhtenäinen joukkue. Se on tavoite. Voitonnälkä on kaikilla kova.

RoPS:n loukkaantuneiden osasto on vielä kysymysmerkki, saadaanko sieltä apuja jo TPS-otteluun. Kiirehtimiseen ei ole varaa, sillä elokuun otteluruuhka tulee olemaan kova. HJK:n tuore lainamies Joonas Vahtera on kuitenkin joukkueen käytettävissä jo lauantaina.

Luettu 1920 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309