ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 07 heinäkuu 2020 23:05

Vihdoinkin se alkaa! RoPS:n kotikausi 2020 käynnistyy HIFK:ta vastaan.

Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
RoPS:n nuoria sankareita Juho Hyvärinen, Jussi Niska, Matias Niemelä sekä Tuomas Kaukua. RoPS:n nuoria sankareita Juho Hyvärinen, Jussi Niska, Matias Niemelä sekä Tuomas Kaukua.

Veikkausliiga on palannut valtakunnan otsikoihin, ja Rovaniemen Palloseura käynnistää kotikauden 2020 isännöiden Helsingin IFK:ta. Ottelu Keskuskentällä alkaa keskiviikkona 8.7. klo 18.30. Matsin näyttävät suorana myös Ruutu Urheilu sekä Hattrick Sports Bar.

Iso paha Helsingin IFK on joukkue, joka herättää tunteita riippumatta siitä, missä lajissa seura pelaa.

Jalkapallon puolella HIFK on yksi alkuperäisen jalkapallon mestaruussarjan perustajaseuroista ja samalla ensimmäinen sarjamuotoisena pelatun SM-sarjan mestari. Tuo mestaruus on vuodelta 1930.

Kaudelle 2020 arvovaltainen Urheilulehti povasi HIFK:n yltävän peräti seitsemännelle sijalle. Sijoitus on sama, johon HIFK ylsi myös viime kaudella.

Viime kaudelle HIFK siirtyi norjalaisen Tor Thodesenin alaisuuteen, ja pelaa myöskin valmentajansa näköistä jalkapalloa.

- HIFK on suoraviivainen, juoksuvoimainen, raapii ja riistää. He elävät pitkälti kakkospalloista, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kuvailee.

- Tässä mielessä he ovat täysin erilainen joukkue kuin meidän avausvastustaja FC Inter.

HIFK hävisi omassa kauden avauksessaan kotona hallitsevalle Suomen mestari Kuopion Palloseuralle 0-3. RoPS puolestaan hävisi vieraissa viime kauden hopeajoukkue FC Interille 3-1.

Kokonaisuutena RoPS:n suoritus oli parempi kuin mitä numerot näyttävät. RoPS oli avausjakson ensimmäiset 30 minuuttia aavistuksen vastaantulijana, mutta pääsi ottelun edetessä paremmin mukaan.

Viimeisen vartin RoPS joutui pelaamaan vajaalla, ja se myöskin kostautui tuloksessa. Toisaalta RoPS:n nuoret pelaajat Jussi Niska kirkkaimpana kärkenä esiintyivät ennakkoluulottomasti.

- Ennen Interiä emme juurikaan ole päässeet pelaamaan ns. liigaotteluita. Oli hyvä nähdä, missä olemme menossa, Tauriainen kertaa Turun ottelun antia.

- Kuluneella viikolla olemme kiinnittäneet huomiota niihin asioihin, jotka Inter-pelistä nousivat esille. Huomenna lähdemme luonnollisestikin parantamaan siitä suorituksesta.

Tietojen mukaan Helsingin IFK pääsee matkustamaan Napapiirille kokolailla täydellä kokoonpanollaan. Ainoastaan Rovaniemelläkin tunnettu Mostagh Yaghoubi lienee sivussa. Sen sijaan Sakari Tukiainen nähtäneen jälleen punaisten kokoonpanossa.

Katsojille mielenkiintoista seurattavaa ovat myös HIFK:n puolustuspään kokeneet Hannu Patronen ja Sakari Mattila unohtamatta myöskään HIFK-ikoneita Jukka Halmetta ja Matias Hännistä.

Rovaniemen Palloseuran osalta sairaslista alkaa hiukan kaventumaan. Samuel Olabisi on jälleen pelikuntoinen. Myöskin viime ottelussa sivuun joutuneet Aleksandr Kokko ja Juho Hyvärinen pystyvät pelaamaan. Sen sijaan Eetu Muinosen kohdalla on vielä kysymysmerkkejä.

Rovaniemen Palloseura vastaan Helsingin IFK Keskuskentällä keskiviikkona 8.7. klo 18.30. Liput otteluun RoPS:n Bingolta (klo 12.00 – 16.00), netistä www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prismasta.

Lopuksi muistutus kaikkiin otteluun saapuville. Elämme edelleen pandemian aikaa, joten huolehtikaa turvaväleistä, muistakaa käsihygienia ja mikäli olet lievästikään oireinen, älä saavu otteluun.

Luettu 2435 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309