ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 helmikuu 2020 21:06

RoPS joutui taipumaan vahvalle Tampereen Ilvekselle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS joutui taipumaan vahvalle Tampereen Ilvekselle Juhani Järvenpää

Rovaniemen Palloseura kärsi talvikauden ensimmäisen tappionsa Suomen Cupin ottelussa Tampereen Ilvekselle. Numeroihin 3-1 (2-0) päättyneessä ottelussa RoPS:n ainokaisesta maalista vastasi Raymond Gyasi.

Tampereen Ilves oli odotetun vahva. Edes pitkä sairaslista ei peitä sitä, että nykyistä Ilveksen joukkuetta on rakennettu usean kauden ajan.

Voisi sanoa, että Ilves ja RoPS lähtivät otteluun kovin erilaisista lähtökohdista. Lauantainen kohtaaminen oli RoPS:lle harjoitukset mukaan lukien vasta kolmas tapahtuma täysimittaisella kentällä.

Ilves hallitsi avausjaksoa ja sai RoPS:n ahtaalle. RoPS:lla oli vaikeuksia päästä isäntien alta pois ja avaaminen oli vaikeaa.

Avausjaksoa analysoidessaan RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen ei halunnut viitatakaan ottelun lähtökohtiin, vaan löysi syyn hyvin läheltä.

- Se oli meidän huonoutta. Itse aiheutimme sen, että Ilves pääsi niin helposti prässäämään, Tauriainen paalutti.

- Meiltä puuttui rohkeus. Jos katsotaan jokaista yksittäistä pelaajaa, teimme kaiken liian hitaasti. Emme olleet pelin sisällä, etäisyydet olivat huonot, syötöt olivat hitaita ja tulivat väärälle puolelle. Silloin kaveri pääsee prässäämään, emmekä pääse itse mihinkään.

Ottelun avausmaali syntyi varttitunnin kohdalla. Vasta 17-vuotias Eetu Mömmö pelattiin vapaaksi RoPS:n puolustuksen taakse. Mömmön viimeistely oli kliininen. Avausjakson toisessa osumassa Tiemeko Fofana hyödynsi RoPS:n epäonnisen purkupallon.

Toiselle jaksolle RoPS selkeästi heräsi ja otti pelissä hallintaa. Nopeita hyökkäyksiä seurasi myös kontrolloituja jaksoja, jolloin RoPS sai tuotua palloa syvemmälle Ilveksen puolelle.

Tauriainen oli löytänyt puoliajalla oikeat lääkkeet.

- Kävimme lävitse pallonhallintaan perustuvia asioita. Saimme pakit paljon ylemmäs ja venytettyä Ilveksen pakettia. Sieltä alkoikin löytymään enemmän tilaa, Tauriainen kertaili.

- Yritimme myös terävöittää prässäämistä, mutta se ei ennättänyt juuri näkyä, koska pallo oli toisella jaksolla enimmäkseen meillä.

Kuudennellakymmenennellä minuutilla RoPS nousi otteluun vahvasti mukaan. Wato Kuate löysi vapaana olleen Raymond Gyasin. Gyasin RoPS-uran avausmaali nosti RoPS:n enää yhden osuman päähän.

Loppuminuuteilla Eetu Muinonen ja Matias Tamminen olivat lähellä karata Ilveksen puolustuslinjalta, mutta lisäosumat jäivät näkymättä. Sen sijaan Ilveksen Paul Tendeng viimeisteli loppunumerot 3-1 aivan rangaistusalueen rajalta.

Vesa Tauriaisesta ja RoPS:n pelaajista paistoi ottelun jälkeen paha pettymys. Tauriainen kuitenkin muistutti, missä vaiheessa kevättä tässä vaiheessa ollaan vasta menossa.

- Tässä vaiheessa otetaan välillä askel eteen, askel taakse, ja sen jälkeen taas askel eteen, RoPS-luotsi painotti.

- Tänään toinen jakso oli kasvojen pesua siinä mielessä, että pääsimme peliin mukaan. Täytyy huomioida, että pelasimme sellaista jengiä vastaan, jota on rakennettu jo monta vuotta. Silti meidän täytyy korostaa meidän omaa juttua ja meidän yhtenäisyyttä. Se on kulmakivi meidän tekemisessä.

Ensimmäiset arviot kentältä loukkaantumisten vuoksi vaihdetuista Aleksandr Kokosta ja Jussi Niskasta eivät olleet hälyttäviä, mutta molempia seurataan. RoPS:n seuraava ottelu Suomen Cupissa on ensi viikon sunnuntaina 9.2. RoPS kohtaa Oulussa Heinäpään jalkapallohallissa nousijajoukkue Valkeakosken Hakan kello 18.00.

Ilves – RoPS 3-1 (2-0)

14’  1-0  Eetu Mömmö
45’  2-0  Tiemeko Fofana
65’  2-1  Raymond Gyasi
87’  3-1  Paul Tendeng

RoPS kokoonpano

2 Simo Majander
6 Atte Sihvonen
8 Obed Malolo
9 Raymond Gyasi
10 Wato Kuate
11 Aleksandr Kokko (38’ Matias Tamminen)
12 Mikko Rantala
14 Eetu Muinonen
15 Jussi Niska (66’ Tommi Jäntti)
18 Veka Pyyny (46’ Rasmus Degerman)
27 Samuel Olabisi

1 Lauri-Eemil Vetri
17 Sampo Ala
21 Matias Tamminen
22 Rasmus Degerman
24 Tommi Jäntti

Luettu 2068 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309