ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 25 tammikuu 2020 21:13

RoPS:lta lupaava Cup-avaus – SJK taipui tasapeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho päätyivät Suomen Cupin avausottelussa 1-1 (0-0) tasapeliin. Ottelun maaleista vastasivat Eetu Muinonen, RoPS, sekä Darvin Chavez, SJK.

- Hiukan harmittaa. Meillä oli tänään kaikki avaimet voittoon, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen totesi välittömästi ottelun jälkeen.

Tauriaisesta paistoi kuitenkin tyytyväisyys. Hänen joukkueensa oli esiintynyt erittäin miehekkäästi etukäteen nimivahvempaa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Kun Tauriainen alkoi purkamaan itse ottelua, oli palautekin jo myönteinen. RoPS:n suoritus oli lupauksia antava.

- Pelissä näkyi niitä asioita, joita olemme harjoitelleet hyökkäys- ja puolustussuuntaankin, päävalmentaja kehui.

- Pientä fiksausta vielä, niin tulemme saamaan tehoja enemmän irti. Vaikuttaisi, että joukkueessa on riittävästi taitoa pelata monipuolista ja laadukasta jalkapalloa.

Itse ottelussa Youness Rahimi murtautui jo kolmannella minuutilla SJK:n puolustukselta. Seinäjokisten Jesse Öst venytti Rahimin kudin vaivoin kulmapotkuksi.

SJK oli kontrolloivampi avausjakson alkupuoliskon ajan. Tero Mäntylä oli lähellä päästä kulmapotkusta puskemaan vieraat johtoon, mutta RoPS-vahti Mikko Rantalan refleksit olivat nopeammat.

Varmaotteiselle Rantalalle tämä oli vasta toinen virallinen ottelu RoPS:n edustuksessa. Edellinen löytyy niinkin kaukaa kuin kaudelta 2012. Tuolloin Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella RoPS kohtasi juurikin SJK:n.

Toiselle jaksolle tultaessa RoPS jo hallitsi peliä. Eetu Muinosen maaginen volley 60. minuutilla siirsi RoPS:n 1-0 johtoon. Keskityksen Muinoselle antoi oikealta laidalta ylös noussut Simo Majander.

Varttitunti myöhemmin SJK tasoitti. Matala keskitys löysi vapaana olleen Darvin Chavezin, joka laukoi läheltä ja kovaa loppunumerot 1-1.

- Kokonaisuutena olen tyytyväinen meidän puolustuspeliin. Olimme yhtenäisiä ja työteliäitä. Kaikki halusivat tehdä töitä joukkueena, Tauriainen kuitenkin antoi synninpäästön omilleen.

- Tasoitus tuli hiukan meidän hölmöilystä, mutta ei SJK:lla muita paikkoja ollut kuin yksi kulmapusku. Pystyimme puolustamaan heidät pois paikoilta.

RoPS:lla sen sijaan olisi ollut paikkoja jopa ottelun voittamiseen. Vahvaa nousua tekevä Aleksandr Kokko pääsi pariin otteeseen lempipaikoilleen. Myös Raymond Gyasi ja Obed Malolo olivat lähellä tehdä RoPS-uransa avausosumat.

Yksi ottelun hahmoista oli kuitenkin nuori, vasta 17-vuotias vasen laitapuolustaja Jussi Niska. Niska haastoi laidallaan tasapäisesti SJK:n Skotlannista palanneen Serge Atakayin. Varsinkin ylöspäin pelatessa Niska osoitti vaarallisuuttaan.

Tasapeli kauden avausottelusta antoi mukavasti luottoa tulevaan.

- Saimme todella paljon informaatiota siitä, missä olemme tällä hetkellä, Tauriainen sanoi.

- Näytimme myös meidän luonnetta. Haluamme osoittaa, mistä meidät on tehty. Joukkue vaikuttaa nyt vapautuneelta, ja se antaa intoa meille valmentajillekin.

Rovaniemen Palloseuran seuraava Suomen Cupin ottelu on ensi viikon lauantaina vieraissa Tampereen Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa kello 14.30. Samana päivänä myös RFA pelaa toisen Suomen Cupin alkulohkon ottelun Oulun Luistinseuraavastaan vastaan alkaa Heinäpään jalkapallohallissa kello 17.00.

RoPS – SJK 1-1 (0-0)

60’  1-0  Eetu Muinonen
77’  1-1  Darvin Chavez

RoPS Kokoonpano

2  Simo Majander
6  Atte Sihvonen
7  Youness Rahimi (81’ Veka Pyyny)
8  Obed Malolo                         
9  Raymond Gyasi (77’ Raymond Gyasi)
10  Wato Kuate                         
11  Aleksandr Kokko (62’ Sampo Ala)
12  Mikko Rantala
14  Eetu Muinonen
15  Jussi Niska
27  Samuel Olabisi

1  Lauri-Eemil Vetri
17  Sampo Ala                           
18  Veka Pyyny                         
21  Matias Tamminen
22  Rasmus Degerman
24  Tommi Jäntti

Luettu 2561 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309