ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 19 joulukuu 2019 20:10

Odotettu paluu vaikeasta loukkaantumisesta – Veka Pyyny pelaa RoPS:ssa taas kaudella 2020

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran oma kasvatti Veka Pyyny, 19, pelaa seuran väreissä myös kaudella 2020. Pyyny palaa pelikentille lähes vuoden tauon jälkeen.

Veka Pyynyn paluu on erinomainen uutinen RoPS:lle ja kenties koko Veikkausliigalle. Pyynyä on pidetty pitkään yhtenä lupaavimmista nuorista hyökkäyspään pelaajista.

Kaudella 2018 Pyyny nousi Suomen U18 poikamaajoukkueeseen sekä debytoi Veikkausliigassa. Kaikkiaan Pyyny pelasi tulokaskaudellaan yhdeksässä Veikkausliigan ottelussa ollen kaksi kertaa avauskokoonpanossa.

Kaudelta 2019 odotettiin läpimurtoa miesten peleihin. Valitettavasti nousu katkesi jo helmikuussa pahaan jalkavammaan Suomen Cupin ottelussa VPS:aa vastaan. Pyynyn kausi oli paketissa ennen kuin kausi oli kunnolla edes alkanut.

RoPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Vesa Tauriainen on tyytyväinen suojattinsa paluusta. Pyyny on ollut eri tavoin Tauriaisen opeissa jo ennen urheiluakatemiaa, jossa Tauriainen toimi valmentajana ennen pestiä RoPS:n päävalmentajana.

- Pojassa on potentiaalia, Tauriainen tiivistää.

- Viime vuosi jarrutti kehitystä, mutta teemme töitä sen eteen, että ensi kesänä pääsisimme nauttimaan kunnollisista peliminuuteista. Vekan ura aikuisten tasolla on vasta alussa.

Tauriaisen mukaan Pyynyn vahvuuksia ovat mm. liike sekä pallollinen pelaaminen.

- Vekalla on hyvä ja kepeä askel, hän on taitava pallon kanssa ja omaa kunnolliset lajin perustaidot, Tauriainen luettelee.

- Tietenkin kysymysmerkkejäkin on, koska pääsarjatason pelejä on vähän. Opettelemme edelleen vaarallisuutta ja tehokkuutta, joilla tuon pelipaikan pelaajan täytyykin elää.

Pyynylle itselleen paluu ei voisi tulla liian aikaisin. Hän harjoitteli alkukesästä lähtien edustusjoukkueen mukana, vaikka toteuttikin suurimman osan ajasta omaa ohjelmaa Tuomas Könösen johdolla.

Syksyllä Pyyny pääsi jo edustusjoukkueen yhteisiin pallollisiin harjoituksiin. Pitkään harkittiin mahdollisuutta pelata muutama Kakkosen ottelu, mutta lopulta valmennusjohto ja Pyyny päätyivät ratkaisuun, ettei parin pelin takia kannata ottaa pienintäkään riskiä.

- Olen harjoitellut pitkään tätä varten. Tällä hetkellä en halua mitään muuta niin paljon kuin päästä jälleen pelaamaan, Pyyny sanoo.

- Lisäksi Vesse peluuttaa sellaista jalkapalloa, jota itse tykkään pelata. Olemme hiukan suoraviivaisempia ja pelaamme kovalla asenteella. Molemmat sopivat minulle todella hyvin.

Pyynylle kauden 2020 päätavoite on luonnollisen selkeä.

- Ainoa tavoite on läpimurtokausi, Pyyny paaluttaa.

RoPS:n edustusjoukkue palaa yhteisiin harjoituksiin lomien jälkeen loppiaisena. RoPS:n kilpailullinen kausi käynnistyy tammikuun lopulla ensimmäisillä Suomen Cupin otteluilla.

Juhlavuoden kausikortit myynnissä!


RoPS:n juhlavuoden kausikortit ovat myynnissä RoPS:n verkkokaupassa www.ropskauppa.fi. Yhdellä kortilla näet kaikki RoPS:n juhlavuoden pelit - Veikkausliigan, Naisten Ykkösen, Miesten Kakkosen sekä Suomen Cupin. Klikkaa ostoksille!

Luettu 3179 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309