ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 lokakuu 2019 15:45

Kausi kunnialla pakettiin – Vielä olisi pisteet vietävänä HIFK:lta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Kausi kunnialla pakettiin – Vielä olisi pisteet vietävänä HIFK:lta Oona Sarajärvi

Veikkausliiga saadaan päätökseen täydellä sarjakierroksella huomenna lauantaina. RoPS kohtaa omassa kauden päätösottelussaan vieraskentällä Helsingin IFK:n. Ottelu alkaa kello 15.00. Suorana sen näyttävät Ruutu+ sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Sarjasijoitusten suhteen kummallakaan joukkueella ei ole huomiselle suurtakaan panosta. RoPS on sarjassa yhdeksäs tai kymmenes ja HIFK joko seitsemäs tai kahdeksas.

Yhdeksännellä sijalla RoPS toki jättäisi kaksinkertaisella budjetilla operoivan SJK:n selkänsä taakse, kun taas HIFK saattaisi seitsemännen sijan myötä saada ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle pykälää helpomman vastustajan.

Suurin motivaattori löytyy kuitenkin pelaajien halusta kilpailla.

- Pelaajien, taustojen sekä valmennustiimin kannalta on aivan eri asia päättää kausi voittoon kuin puolittaiseen suoritukseen, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti korostaa.

- Kuluneen viikon perusteella mikään ei viittaa siihen, etteivätkö pelaajat haluaisi vielä kerran kilpailla ja samalla antaa näyttöjä myös oman tulevaisuutensa eteen.

Edellisellä kierroksella RoPS onnistui varmistamaan paikkansa Veikkausliigassa loistokkaalla voitolla Seinäjoen Jalkapallokerhosta. HIFK puolestaan kaatoi Vaasan Palloseuran vieraissa 2-3.

Vaikean kauden päätteeksi sarjapaikan varmistuminen vapautti tunnelman. Vaikka RoPS ei missään vaiheessa ollut kovinkaan lähellä edes karsijan paikkaa, muistutti putoamispeikko siitä huolimatta itsestään.

Viimeiseen otteluun RoPS voi lähteä nauttien. Muutamilla pelaajilla ottelut jatkuvat vielä reservijoukkueen peleissä tai maajoukkueissa, mutta valtaosalla pitkä tammikuussa alkanut kausi päättyy huomenna.

Pasi Tuutti ei vielä paljasta huomista kokoonpanoaan, mutta vihjaa muutoksia tulevan.

- Moni pelaaja on puurtanut pyyteettömästi läpi vuoden ilman, että olisivat saaneet paljoakaan peliaikaa. Huomenna he tulevat saamaan, Tuutti lupaa.

HIFK – RoPS on samalla päävalmentaja Pasi Tuutin viimeinen ottelu RoPS:n peräsimessä. Perjantaina julkaistiin Vesa Tauriaisen astuvan ensi kaudeksi edustusjoukkueen johtovastuuseen. Pasi Tuutin uusi osoite kerrotaan myöhemmin.

- Tietenkin olo on osittain myös haikea. Olen ikuisesti kiitollinen RoPS:lle siitä, että minulle annettiin tämä tilaisuus, Tuutti sanoo.

- Haikeus liittyy myös näihin meidän pelaajiin. He ovat hienoja ihmisiä, jotka ostivat ajatukseni jaetusta johtajuudesta. Olen halunnut korostaa heillekin rohkeutta tarttua tilaisuuteen, mikäli heille sellaista tullaan tarjoamaan.

Tänään tiedotettiin myös Lucas Lingmanin pelaavan huomenna viimeisen ottelunsa RoPS:n paidassa. Seura, johon Lingman kaupattiin, kerrotaan myöhemmin. RoPS kiittää sekä Pasi Tuuttia että Lucas Lingmania erittäin hienosta kaksivuotisjaksosta ja toivottaa menestystä tuleville vuosille.

Luettu 2043 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309