ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 lokakuu 2019 11:51

Vesa Tauriainen Rovaniemen Palloseuran päävalmentajaksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Vesa Tauriainen Rovaniemen Palloseuran päävalmentajaksi Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen tuleva päävalmentaja on Vesa Tauriainen. Tauriaisen sopimus on pituudeltaan 2 vuotta. Tauriainen astuu uuteen tehtäväänsä marraskuun alussa.

Vesa Tauriainen on entinen pääsarjatason hyökkääjä, joka päättyvällä kaudella valmensi RoPS:n reservijoukkue RoPS/2:n Miesten Kakkosen kärkijoukkueiden joukkoon.

Siviilitöissään Tauriainen on toiminut Lapin Urheiluakatemian jalkapallon lajivastaavana 2000-luvun alusta saakka. Hän on valmentanut pääsarjatasolla mm. Myllykosken Palloa sekä FC KooTeePeetä. MyPa:ssa Tauriainen voitti sekä Suomen Cupin että Veikkausliigan mestaruuden.

Vesa Tauriainen tuntee Rovaniemen Palloseuran  organisaation ja joukkueet. Hänellä on ollut vahva panos RoPS:n junioritoiminnan kehittämisessä, jonka lisäksi reservijoukkueen vastuuvalmentajana hänellä on jo entuudestaan tiivis yhteys miesten edustusjoukkueeseen.

Koulutukseltaan Tauriainen on liikuntatieteiden maisteri. UEFA Pro valmentajatutkinto hänellä on hankittuna vuodelta 2016.

- Oli jo aikakin, että saimme Vesasta seuramme päävalmentajan, RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva sanoo.

- Vesa on ollut ehdolla tähän pestiin aikaisemminkin. Hän on huippuvalmentaja, ja tehnyt erinomaista työtä niin akatemiassa kuin nyt reservijoukkueenkin parissa.

Tauriaisen myötä RoPS:n valmennusjohto tulee uudistumaan. Hän tuo mukanaan oman näkemyksensä jalkapallosta, mutta halua säilyttää pelaamisessa myös tutun ropsilaisuuden.

- Haluan vaalia sitä, mitä täällä on jo tehty, eli kehitämme pallonhallintaan perustuvaa pelaamista, Tauriainen kertoo.

- Samalla haluaisin, että olisimme jatkossa entistä juoksuvoimaisempia. Korostamme pelaajien urheilullisuutta, joka tulee näkymään niin valmennuskulttuurissa kuin pelaajavalinnoissakin.

Vesa Tauriaisen myötä RoPS saa ensimmäisen rovaniemeläisen päävalmentajan 15 vuoteen. Oman seuran valmentaminen on luonnollisesti tärkeää myös Tauriaiselle itselleen.

- Seura on minulle henkilökohtaisesti tärkeä. On hienoa, että saan valmentaa omassa kotikaupungissani Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Tauriainen kiittelee.

- Mutta mikään muutos ei tapahdu itsestään. Tuleva joukkueemme tulee tarvitsemaan yhteisöltämme kaiken mahdollisen tuen – niin kumppaneiden osalta kuin katsomossakin.

Vesa Tauriaisen myötä RoPS:n nykyinen päävalmentaja Pasi Tuutti siirtyy ensi kaudeksi uusien haasteiden eteen. RoPS haluaa kiittää Tuuttia erinomaisesta työstä koko seuran ja seuran valmennuslinjauksen eteen.

Vesa Tauriainen

Syntynyt 16.12.1967 Rovaniemi

Pelaajaura

Pelipaikka hyökkääjä. Pääsarjatasolla 240 ottelua RoPS:ssa, FC Oulussa, HJK:ssa sekä Jarossa.

Koulutus

2010   Liikuntatieteiden maisteri
2016   UEFA Pro valmentajatutkinto

Valmennusura

2000   Lapin urheiluakatemia, Jalkapallon lajivastaava
2004 - 2005   MYPA apuvalmentaja, Veikkausliiga
2007   KooTeePee päävalmentaja, Veikkausliiga
2012 - 2014   Suomen U17 - U18 apuvalmentaja
2012 - 2015   RoPS apuvalmentaja, Ykkönen ja Veikkausliiga
2019   RoPS/2 päävalmentaja, Kakkonen

Luettu 6500 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309