ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 syyskuu 2019 19:32

Tästä käynnistyy Haastajasarja - RoPS ja FC Lahti iskevät yhteen lauantaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Mikko Hauhia 25.8. ottelussa RoPS - FC Lahti 3-0 (3-0). Mikko Hauhia 25.8. ottelussa RoPS - FC Lahti 3-0 (3-0). Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa Veikkausliigan alemman loppusarjan – virallisesti Haastajasarjan – ensimmäisellä kierroksella FC Lahden. Ottelu pelataan lauantaina 14.9. klo 17.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Rovaniemen Palloseura on apina FC Lahden harteilla. Edellisen kerran FC Lahti onnistui voittamaan RoPS:n kotikentällään toukokuussa 2014 maalein 1-0.

Joukkueiden viisitoista edellistä kohtaamista ovat päättyneet RoPS:lle voitoin 10-1. Neljä kertaa joukkueet ovat pelanneet tasan. Maalisuhdekin on tyrmäävät 28-12.

Jokainen urheilua seuraava kuitenkin tietää, että kaikki putket päättyvät joskus. Se tiedostetaan myös Napapiirillä.

Vaikka RoPS voitti kolme viikkoa takaperin Lahden 3-0, on huomenna luvassa jälleen täysin uusi kamppailu ja todennäköisesti täysin eri tavalla otteluun valmistettu vastustaja.

- Erikoiselta tuntuisi, jos he lähtisivät samalla tavalla kuin viimeksi, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti mietiskeli perjantain harjoitusten päätteeksi.

- Jotain he muuttavat, se on selvä. Pitkän tauon jälkeen myös loukkaantumistilanne on kysymysmerkki, onko niitä tullut lisää vai ovatko he saaneet miehiä takaisin.

Täysin varmasti FC Lahden huomisesta kokoonpanosta on sivussa Rovaniemellä ulosajettu virolaiskeskikenttä Brent Lepistu.

RoPS:lta sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi Sergio Llamas sekä Kalle Katz. Llamas ja Katz ovat molemmat harjoitelleet, mutta tilanne ei vielä anna mahdollisuutta pelaamiseen. Aleksandr Kokon tilanne on epävarma.

Kun poissaolijoiden listaa täydentää toppari Mohamadou Sissokon pelikielto, joutuu Pasi Tuutti rakentamaan huomisen puolustuslinjan totutusta poikkeavaksi. Se ei kuitenkaan päävalmentajaa huolestuta.

- Nyt on jonkun toisen vuoro näyttää osaamistaan. Meillä on käytössä vain hyviä vaihtoehtoja, Tuutti sanoo itsevarmasti.

- Joukkueella on alla erittäin hyvä harjoitusviikko. Pelaajat ovat laittaneet itsensä peliin fyysisesti sekä mentaalisesti ja ovat valmiita huomiseen. Tällä hetkellä valmennuksen tarvitsee valita vain parhaista parhaat.

Huomisen ottelun panokset ovat selkeät. Kovaan syysvireeseen intoutunut RoPS on FC Lahden suhteen edelleen takaa-ajaja. Mikäli RoPS haluaisi kauden jatkuvan vielä haastajasarjan jälkeenkin, olisi sen yllettävä sarjassa vähintään kahdeksanneksi.

Kahdeksannella sijalla on tällä hetkellä juurikin FC Lahti – neljä pistettä rovaniemeläisiä edellä.

Pasi Tuutin mukaan ottelun merkitys tiedostetaan, mutta sen ei anneta vaikuttaa joukkueen tekemiseen. Jokainen sarjan viidestä viimeisestä ottelusta ovat yhtä tärkeitä.

- Olemme asettaneet joukkueen sisällä omat tavoitteet, mutta ne liittyvät yksittäisiin otteluihin, Tuutti sanoo.

- Meidän perus viikkorytmi ei muutu. Menemme ottelu kerrallaan ja katsomme sarjataulukkoa vasta viiden pelatun ottelun jälkeen.

Maaottelutauon aikana RoPS:lta oli kolme pelaajaa U21 maajoukkueen matkassa – Lucas Lingman, Juho Hyvärinen sekä Kevin Kouassivi-Benissan. Lingman ja Hyvärinen pelasivat täydet minuutit Suomen voittaessa Ukrainan sekä pelatessa tasan Pohjois-Irlannin kanssa.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2030 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309