ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 30 kesäkuu 2019 01:53

ALLTIME otteluraportti: RoPS ja KPV päätyivät ratkaisemattomaan.

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
ALLTIME otteluraportti: RoPS ja KPV päätyivät ratkaisemattomaan. Oona Sarajärvi

Historian ensimmäinen Yöttömän Yön ottelu RoPS:n ja Kokkolan Pallo-Veikkojen välillä päättyi maalittomaan 0-0 lopputulokseen. Yli 3100 katsojaa tekivät tapahtumasta kuitenkin ikimuistoisen.

Ottelun suurin puheenaihe nähtiin jo puolen tunnin kohdalla. Kulmapotkun jälkitilanteesta KPV:n Simo Roiha pääsi laukomaan volleystä kohden RoPS-maalia. Pallo kimposi Taye Taiwosta väljemmille vesille.

Päätuomari Mikko Leinon välitön tulkinta oli Tayen estäneen kädellään selvän maalin, joten tuomio oli sekä rangaistuspotku että Taiwolle suora ulosajo. Hidastusten mukaan pallo osui Taiwoa ohimoon.

Tulosta ei saada jälkikäteen muutettua, mutta RoPS vie punaisen kortin osalta tilanteen jatkokäsittelyyn. Kotiyleisön onneksi Antonio Reguero aavisti täysin oikein Simo Roihan matalan rangaistuspotkun.

RoPS:n jouduttua alivoimalle myös ottelun luonne muuttui. Ennen ulosajoa RoPS oli ollut selkeästi hallitsevampi joukkue. Niklas Jokelaisen johto-osumakin oli ainoastaan senttien päässä.

RoPS osaa puolustaa kurinalaisesti, ja sen tai tänään KPV:kin kokea. Antonio Regueron työt jäivät kohtalaisen vähiin.

Kun ottelua oli pelattu reilu tunti, sai runsaslukuinen kotiyleisö odotetun sankarinsa takaisin. Aleksandr Kokko on toipumassa sitkeästä vammastaan. "Borre" ei ole vielä täyden 90 minuutin kunnossa, mutta vähintäänkin puolen tunnin.

Kokon oivalluksesta syntyi myös toisen puoliajan vaarallisin maalipaikka. Kokko pelasi Youness Rahimin nopeaan nousuun. Rahimi pelasi Eetu Muinosen vapaaksi, mutta KPV-vahti Joonas Myllymäki sai vaivoin pelastettua vieraat takaiskulta.

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti avasi näkemystään pelin kulusta.

Otteluhan kuoli puolen tunnin kohdalla, mutta kuinka sujuivat ensimmäiset 30 minuuttia, Pasi Tuutti?

"Tapahtui niitä asioita, joita odotimmekin, mutta pikkuisen meillä oli arkailuakin. Tilat olivat juuri siellä, missä ajattelimme niiden olevan eli KPV:n wing-backien takana – tai taskuissa. Pääsimme tiloihin todella hyvin, mutta edun hyödyntämisessä oli arkuutta. Pelaajat kuitenkin tulkitsevat tilanteita koko ajan paremmin. Kentällä tapahtuu jo todella hyviä asioita, mutta se ei vielä konkretisoitunut maalilla. Peli tietenkin muuttui täysin Tayen ulosajon jälkeen."

Pelaajat tekivät tänään julmetun työn. Sanoit aiemmin, että monella pelaajalla tuli kilometrejä Polarin mittaristakin katsoen huomattava määrä.

"Siitä todella iso kiitos jokaiselle, jotka tänään kentällä uurastivat. Työmoraali tällä on joukkueella on käsittämättömän korkea. He jaksoivat tehdä sen kaikista inhottavimman työn, mitä jalkapallossa on, eli puolustaa, puolustaa ja puolustaa. Meillä on hieno ryhmä."

Puolustusmoraali oli todella korkea, mutta jäi kaverillakin jossiteltavaa. Ainakin mainittu Simo Roihan tilanne oli selkeä maalipaikka.

"Kävi vähän kuten edellisessä Honka-pelissä. Kun joudut puolustamaan syvältä, tilanteita vain tulee. Toisaalta moniko KPV:n puskuista meni maalia kohden? Nehän menivät vähän ohi tai vähän yli. Hyviä paikkoja heilläkin oli, mutta niin se vain menee. Väkisinkin niitä tulee. Jos nollalla paikalla olisimme tuosta selvinneet, niin sitten pitäisi olla jo tuuriakin."

Näin jälkiviisaana olisiko miehen vajaalla ja nolla-nolla tilanteessa ollut vielä jotain lisää tehtävissä?

"Ei oikeastaan. Mietimme, uskaltaisimmeko mennä kahdella hyökkääjällä ja puolustaa kolmen keskikentällä, mutta totesimme, että siinä on liian isot riskit hyötyyn nähden. Siksi puolustimme muodossa 4-4-1. Meidän alkuperäinen suunnitelma oli vähän erilainen, jota tietenkin ulosajo muutti."

Ja lopun vajaan puolen tunnin aikana Aleksandr Kokko osoitti olevansa edelleen vaarallinen. Kokon kautta käynnistyi esimerkiksi hyökkäys, josta Eetu Muinonen pelattiin maalipaikalle.

"Borre on niin erilainen. Ei meillä ole muuta tuollaista hyökkääjää, joka pystyy tekemään tuollaisia asioita. Toki meillä on hyökkääjiä, jotka tekevät erilaisia asioita ja tekevät niitä paremmin kuin Borre, mutta tähän meidän nykyiseen hyökkääjätarpeeseen Borre on kuin nenä päähän."

RoPS - KPV 0-0 (0-0)

RoPS Kokoonpano

3 Taye TAIWO (29' ulosajo)
6 Atte SIHVONEN
7 Youness RAHIMI (85' Tommi JÄNTTI)
8 Sergio LLAMAS
10 Lucas LINGMAN
14 Eetu MUINONEN
20 Juho HYVÄRINEN
23 Niklas JOKELAINEN (35' Henrik ÖLANDER)
25 Antonio REGUERO
34 Tarik KADA (66' Aleksandr KOKKO)
88 Mohamadou SISSOKO

1 Damjan SHISHKOVSKI
2 Henrik ÖLANDER
5 Kalle KATZ
11 Aleksandr KOKKO
17 Sampo ALA
21 Matias TAMMINEN
24 Tommi JÄNTTI

Luettu 2883 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309