ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 18 kesäkuu 2019 20:21

RoPSilla voitokas paluu maajoukkuetauolta - Lucas Lingman laukoi voittomaalin lähes puolesta kentästä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Lucas Lingmanin veikkausliigakauden ensimmäinen osuma jäi FC Lahti -ottelun voittomaaliksi. Lucas Lingmanin veikkausliigakauden ensimmäinen osuma jäi FC Lahti -ottelun voittomaaliksi. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura haki vieraskentältä kolme pistettä, kun se kukisti FC Lahden 2-1-lukemin. Joukkueen maaleista vastasivat Youness Rahimi ja Lucas Lingman.

RoPSin ensimmäinen ottelu maajoukkuetauon jälkeen sujui voitokkaissa merkeissä. Pasi Tuutin ryhmä palaa Rovaniemelle kolme Veikkausliiga-pistettä rikkaampana 2-1-voiton myötä.

- Tuntuu todella hyvältä. Jos joku sanoo voiton jälkeen muuta, niin ihmettelen. Nyt kuitenkin tuntuu vielä piirun verran normaalia paremmalta, Tuutti kertoi tuntemuksistaan ottelun jälkeen.

- Tämä johtuu siitä, että ne asiat joita olemme juuri harjoitelleet, näkyivät tuossa pelissä. Se on aina valmentajalle merkki, että jossain on onnistuttu. Olen myös erittäin iloinen siitä, että saimme scoutattua FC Lahden oikein. He pelasivat juuri kuten oletimme.

RoPS sai otteluun erinomaisen alun. Joukkue oli erittäin terävänä heti alkuvihellyksen jälkeen ja palkinto tuli noin viiden minuutin pelin jälkeen. Youness Rahimi sai vasemman jalkansa auki lähietäisyydellä ja laukoi pelivälineen maaliin pienestä kulmasta.

Toisen maalin tyylitteli Lucas Lingman, kun ottelun toista puoliaikaa oli pelattu noin 20 minuuttia. Nuorukainen sai pallon puolen kentän tuntumassa ja tunnisti kotijoukkueen maalivahdin olleen ulkona tontiltaan. Lingman näki tilaisuutensa tulleen ja laukoi pallon verkon perukoille lähes keskiviivalta. Kyseessä oli keskikenttäpelaajan veikkausliigakauden avausosuma.

FC Lahti kavensi eron yhteen maaliin 72. minuutilla, mutta RoPS piti johtonsa päätösvihellykseen asti. Joukkueen päävalmentaja Tuutti oli erittäin tyytyväinen siihen, kuinka joukkue työskenteli vaikka sää oli haastavan lämmin.

- Keli oli poikkeuksellinen. Oli kuitenkin todella hienoa katsoa joukkuettamme, sillä työmoraalimme oli korkealla, Tuutti kiitteli pelaajiaan.

RoPS-valmennus oli siis tyytyväinen siihen, että harjoituskentällä läpikäydyt asiat olivat siirtynyt otteluun.

- Saimme luotua ylivoimia jonnekin ja pääsimme etenemään jostain muualta. Olen myös tyytyväinen siihen, kuinka pääsimme ensimmäisen prässin alta pois, kun olimme riistäneet pallon. Tässä onnistuimme paremmin kuin HJK-pelissä.

Kokonaisuus siis miellytti Tuuttia, mutta kehitettävääkin löytyi.

- Kyllä, olen tyytyväinen peliesitykseen, mutta esimerkiksi toisella puoliajalla putosimme matalaan blokkiin vaikka puhuimme tauolla aivan eri asioita. Se liittyy mielestäni enemmän psyykkisiin ominaisuuksiin. Kun emme ole voittaneet paljon, niin helposti aletaan puolustamaan ylivarovaisesti, mikä johtaa vastustajan pallonhallintaan, jonka myötä tulee tilanteita. Tämä oli hyvä oppitunti siitä.

- Pelissämme oli myös piirun verran liikaa vertikaalisuutta eli lähdimme etenemään vaikka olisi ollut viisaampaa hidastaa hyökkäystä ja kontrolloida palloa. Sitä tulee vielä parantaa. Harjoitellut asiat paranivat, mutta pitää harjoitella vielä lisää sitä, mikä on se seuraavan vaiheen valinta.

RoPS pelaa seuraavan kerran tiistaina 25. kesäkuuta. Tuolloin joukkue haastaa Espoossa Hongan. Seuraava kotipeli on yöttömän yön ottelu Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan lauantaina 29. kesäkuuta.

FC Lahti - RoPS 1-2 (0-1)

0-1 Youness Rahimi 5'
0-2 Lucas Lingman 65'
1-2 Gael Etock

RoPSin kokoonpano

3 Taye Taiwo
5 Kalle Katz
6 Atte Sihvonen
7 Youness Rahimi
8 Sergio Llamas <-> T. Jäntti 77'
10 Lucas Lingman
14 Eetu Muinonen <-> T. Kada 84'
20 Juho Hyvärinen
23 Niklas Jokelainen <-> S.Ala 90+'
25 Antonio Reguero (c)
88 Mohamadou Sissoko

Vaihtopelaajat
1 Damjan Siskovski
2 Henrik Ölander
17 Sampo Ala -> Jokelainen 90+'
24 Tommi Jäntti -> Llamas 77'
34 Tarik Kada -> Muinonen 84'

Luettu 2298 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309