ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 touko 2019 16:42

Terveystalo otteluennakko: Katkeaako HJK:n voittoputki heti Napapiirille?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Terveystalo otteluennakko: Katkeaako HJK:n voittoputki heti Napapiirille? Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura saa perjantaina vastaansa tämän kauden odotetuimman vieraan. Helsingin Jalkapalloklubi saapuu napapiirille. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit tapahtumaan aukaistaan jo kello 17.30. Otteluisäntänä toimii Terveystalo. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

HJK:n on oltava mestari. Se on kirjattu seuran DNA:han. Kun sarjakauden avannutta kahta voittoa seurasi peräti kahdeksan voitottoman ottelun putki, oltiin Urheilukadulla ihmeissään. Suomen Cupkin oli päättynyt ennenaikaisesti.

Jalkapallo on raaka maailma. Mika Lehkosuo oli tuonut seuralle viiden vuoden sisään kolme Suomen mestaruutta, kolme Suomen Cupin voittoa sekä Eurooppaliigan lohkovaiheen. Jossain toisessa kaupungissa Lehkosuolle pystyteltäisiin patsasta - Töölössä hän sai allekirjoitettavakseen eropaperit. HJK:n on oltava mestari.

HJK halusi Lehkosuon korvaajaksi RoPS:n Toni Koskelan. Kun seurat pääsivät yhteisymmärrykseen siirron ehdoista, tuli Koskelasta toukokuun 22. päivä Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentaja.

Rovaniemen Palloseuran kohdalla edellytyksenä oli myös, että Pasi Tuutti suostuu ottamaan vastaan päävalmentajan pestin. Tuutin ehtona puolestaan oli, että hän saa apuvalmentajakseen Mikko Lignellin.

Näin myös kävi. Rovaniemellä vallanvaihdos ei aiheuttanut juurikaan lainehdintaa. RoPS:n nykyinen päävalmentaja Pasi Tuutti huomauttaakin, että huomenna ovat vastakkain RoPS ja HJK - eivät suinkaan Tuutti ja Koskela.

- Jalkapallo on oikeasti pelaajien peli, Tuutti korostaa.

- Valmentajat antavat monessa tilanteessa kasvot ja ovat näkyvillä, mutta meidän tehtävä on ainoastaan varmistaa, että pelaajilla on riittävä informaatio suoriutuakseen ottelusta mahdollisimman hyvin.

Joukkueiden edellisissä otteluissa RoPS jatkoi SJK:ta vastaan sitä hyvää virettä, jonka se oli saanut jo Vaasan Palloseuran vieraana. Myös HJK palasi Koskelan johdolla lopultakin takaisin voittokantaan kukistettuaan kotonaan Kokkolan Pallo-Veikot 3-1.

Koskelan kädenjälki näkyi välittömästi pieninä muutoksina erityisesti Klubin laitapelaamisessa. Ivan Tarasov oli nostettu ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon Lassi Lappalaisen pelatessa toista laitaa. Vastaavasti puolustaja Rafinha aloitti ottelun ensimmäistä kertaa vaihtopenkiltä.

Pasi Tuutin mukaan HJK:n pelaamisesta ei voitosta huolimatta löytynyt suuriakaan yllätyksiä - kenties päinvastoin.

- Tonin KPV-peliin tuomat vaaraelementit olivat täysin ennustettavissa, RoPS-luotsi täräyttää.

- Vaikeus meidän kannalta tulee siitä, että HJK on pelannut Tonin alla vasta yhden ottelun. Toisaalta näen siinä etujakin, sillä tunnemme Mikon kanssa Tonin erittäin hyvin. Uskoisimme tietävämme, mitä kautta HJK tulee huomennakin pelaamaan.

Rovaniemen Palloseuran huomisesta kokoonpanosta tulee puuttumaan edelleen Tarik Kada. Myöskään HJK:sta lainalla oleva Kalle Katz ei sääntöjen mukaan saa pelata emäseuraansa vastaan.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

 

Luettu 1934 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309