ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 touko 2019 22:24

Häjyt saapuvat Napapiirille. Lauantain herkkupalana RoPS - SJK.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Häjyt saapuvat Napapiirille. Lauantain herkkupalana RoPS - SJK. Oona Sarajärvi

Vaasasta makean vierasvoiton napannut Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna lauantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 17.00. Portit avautuvat jo kello 16.00. Ottelun veikkauskohteet löytyvät vakio-osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

Koko jalkapalloviikon suurin uutinen on luonnollisestikin ollut Rovaniemen Palloseuran päävalmentajan vaihdos. Toni Koskela siirtyi alkuviikosta takaisin HJK:n organisaatioon, ja RoPS:ssa vetovastuun otti Pasi Tuutti.

Valmentajan vaihdos aiheutti enemmän kuhinaa seuran ulkopuolella kuin seuran tai joukkueen sisällä. Jokaisella päävalmentajalla on oma johtamistyylinsä, mutta jalkapallosta RoPS:n koko valmennusjohto - johon kuuluvat myös Mikko Lignell sekä Vesa Tauriainen - ajattelevat samalla tavalla.

Keskiviikon sisäisen tiedotustilaisuuden jälkeen arki jatkui heti torstaina täysin normaalina.

- Joukkue otti alkuviikon tapahtumat vastaan paremmin kuin osasin odottaa, päävalmentaja Pasi Tuutti sanoo.

- Oli pieni pelko, että näin iso muutos voisi aiheuttaa alakuloa, mutta päin vastoin. Harjoituksissa on ollut todella hyvä meininki. Pelaajat reagoivat tilanteeseen ammattimaisesti.

RoPS:n lauantainen vieras SJK on mielenkiintoinen avausvastustaja RoPS:n tuoreelle päävalmentajalle. Tuutin tapaan kesken kautta vetovastuuseen palkattu Alexei Eremenko on nostamassa seinäjokisia parin vuoden tauon jälkeen takaisin mitalitaisteluun.

RoPS ja SJK ovat kohdanneet tälle kaudelle jo kertaalleen. Helmikuisessa Suomen Cupin ottelussa RoPS oli vahvempi maalein 3-2, mutta nyt ovat vastakkain liki täysin erilaiset joukkueet.

SJK:lla on laadukas materiaali, ja erityisesti heidän keskikentältään löytyy vahvoja persoonia. Esimerkiksi Moshtagh Yaghoubin ja Mehmet Hetemajn otteita seuraa koko Veikkausliiga. Taistelua peliajasta käyvät myös omistajan poika Jesse Sarajärvi sekä päävalmentajan kuopus Sergei Eremenko.

- SJK on erilainen joukkue kuin viime vuonna. Se on paremmin rakennettu, Tuutti arvioi.

- Nykyiset pelaajatyypit istuvat nyt paremmin pelipakoilleen sekä Eremenkon tapaan pelata jalkapalloa. SJK:n peli rakentuu todella pitkälti heidän pelaajatyyppiensä kautta. Esimerkiksi laidoilla Denys Oliinyk sekä Serge Atakayi tuovat juoksuvoimaa.

Rovaniemellä SJK:n tämän kauden suoritukset on perattu tarkkaan. SJK:n heikkouksia ei Pasi Tuutti halua ennen ottelua paljastaa.

- Jotain on löytynyt, mutta jätetään ne vielä julkisesti erittelemättä, Rovaniemen Palloseuran uusi päävalmentaja naurahtaa.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat vielä huomenna Aleksandr Kokko sekä Tarik Kada. Sergio Llamas sen sijaan pukee pitkästä aikaa pelipaidan taas ylleen. Ennakkoliput otteluun RoPS - SJK ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Luettu 1823 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309