ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 touko 2019 21:34

RoPSille hieno voitto Vaasasta - Youness Rahimin unelmalaukaus upotti VPS:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Rovaniemen Palloseura nappasi kauden kolmannen veikkausliigavoittonsa, kun se kukisti vieraskentällä Vaasan Palloseuran 1-0-lukemin. Ansaitun voittomaalin iski upealla laukauksella Youness Rahimi.

RoPS kävi hakemassa Vaasasta täyden pistepotin Youness Rahimin osuman turvin. Ottelun voittoon riitti siis tällä kertaa vain yksi maali, kun puolustus onnistui pitämään nollapelin varman esityksen jälkeen. Voitto tekee hyvää sarjataulukon lisäksi myös pelaajien mentaalipuolelle, jota on välillä koeteltu alkukauden aikana.

- Totta kai voittaminen tuo itseluottamusta ja viime kädessä se tulee onnistumisten myötä, RoPSin päävalmentaja Toni Koskela puhui voiton merkityksestä.

- Vaasa ei ole avauskierroksen jälkeen hävinnyt tällä kaudella Veikkausliigassa peliäkään, joten se kertoo siitä, että haimme vaikeasta paikasta kolme pistettä ja ne tulivat hyvällä suorituksella.

Koskelan ryhmältä ottelu oli kokonaisuutena hyvä. Maali roikkui ilmassa jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta hyvästä pelaamisesta huolimatta osumaa saatiin odottaa toiselle jaksolle.

Kellossa oli 51 minuuttia, kun pallo tuli vaasalaispuolustuksen kautta Rahimille, joka onnistui laukomaan pomppivan pelivälineen silmiä hivelevällä potkutekniikalla vasempaan yläkulmaan noin 25 metristä. Kyseessä oli Rahimin ensimmäinen maali RoPSin paidassa.

Moni saattoi nähdä osumassa pelkästään kauniin laukauksen, mutta Koskela nosti esiin myös sitä ennen tapahtuneita asioita.

- Olemme puhuneet paljon siitä, että tarvitsemme aloitteita linjan taakse ja meidän tulee ymmärtää, missä vastustajan linjassa on se epätasapaino. Siinä oli Lucas Lingmanilta tosi hyvä juoksu, kun toppari seurasi Rahimia. Syöttö jäi vähän vajaaksi, mutta pallo jäi pomppimaan siihen, Koskela kertasi.

- Totta kai se oli hieno laukaus. Se laukaisupaikka ei ollut mikään paras maalintekotilanne, mutta onneksi jostain laitettiin sisään.

VPS sai loppukirinsä aikana muutaman puolittaisen paikan, jonka lisäksi joukkueen erikoistilanteissa oli vaaraa. Muuten ottelu sujui kohtalaisen hyvin RoPSin hallinnassa. Kun espanjalaistorjuja Antonio Reguero selvitti vähäiset tilanteet totutulla varmuudella, voi voittoa pitää tapahtumiin nähden ansaittuna.

Vaikka raportissa on noussut esiin muutama nimi erikseen mainittuna, oli voitossa avainasemassa nimenomaan koko joukkueen vahva esitys.

- Pelaamisemme oli hyvää maaliimme asti. Pystyimme prässäämään ylhäältä, pystyimme puolustamaan matalalta ja olimme molemmissa tavoissa tosi kompakteja. Pystyimme myös monta kertaa etenemään sujuvasti lähelle vastustajan maalia ja saimme hyviin paikkoihin yksi vastaan yksi -tilanteita. Parannettavaa jäi vielä siihen, että ne johtaisi useammin siihen, että pääsemme laukomaan läheltä.

- Kyseessä oli vahva peli, mutta sellainen voittamisen rutiini näkyy siinä, että kun me tehdään maali vetäydymme syystä tai toisesta todella syvälle, mikä ei ollut tarkoitus. Nyt sitä kesti 10-15 minuuttia, kunnes saimme pelin jälleen toimimaan.

- Totta kai lopussa tulee ne viimeiset erikoistilanteet ja hässäkät, kun vastustaja laittaa kaiken peliin ja ottaa isoja riskejä. Meilläkin oli siinä pari mahdollisuutta käydä tappamassa peli.

Useiden silmään kentällä nähtiin toistaiseksi parasta RoPSia tämän kauden Veikkausliigassa. Koskela allekirjoitti ajatuksen varovaisesti.

- Maalinjälkeistä 10-15 minuutin jaksoa lukuun ottamatta kyseessä oli kaikin puolin hyvä esitys. Varmaan se oli kokonaisuutena meidän vahvin esitys.

RoPSin seuraava ottelu pelataan jo lauantaina 25. toukokuuta. Tuolloin Rovaniemen Keskuskentälle saapuu Seinäjoen Jalkapallokerho.

VPS - RoPS 0-1 (0-0)

0-1 Youness Rahimi 51'

RoPSin kokoonpano

3 Taye Taiwo
5 Kalle Katz
6 Atte Sihvonen
7 Youness Rahimi <-> H. Ölander 90'
10 Lucas Lingman
14 Eetu Muinonen <-> T. Jäntti 81'
20 Juho Hyvärinen
21 Matias Tamminen <-> N. Jokelainen 78'
25 Antonio Reguero (C)
33 Agnaldo Moraes
88 Mohamadou Sissoko

Vaihtopelaajat
1 Damjan Siskovski
2 Henrik Ölander -> Rahimi 90'
22 Rasmus Degerman
23 Niklas Jokaleinen -> Tamminen 78'
24 Tommi Jäntti -> Muinonen 81'

Luettu 1615 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309