ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 07 touko 2019 23:07

Kupittaa piti jälleen pintansa. Interin väkevä alku oli RoPS:lle liikaa.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Kupittaa piti jälleen pintansa. Interin väkevä alku oli RoPS:lle liikaa. Oona Sarajärvi

FC Inter Turku oli jälleen kerran vahva isäntä Veritas Stadionilla. Rovaniemen Palloseura joutui taipumaan kauden seitsemännessä ottelussa 3-0 (3-0) vierastappioon. Ottelun ratkaisu nähtiin jo ensimmäisillä minuuteilla.

Loogisesti ajatteleva ihminen ei haluaisi puhua karmasta tai taikauskosta, mutta jotain erittäin mystistä on Rovaniemen Palloseuralle Turun Veritas Stadionissa.

RoPS ja FC Inter ovat kohdanneet Kupittaan jalkapallopyhätössä nyt 22 kertaa, ja ainoastaan kerran on RoPS onnistunut hakemaan sieltä täydet sarjapisteet. Peräti yhdeksän kertaa on Inter kurmuuuttanut rovaniemeläisiä vähintään kolmen maalin erolla.

Kolmen maalin verran oli FC Inter parempi myös tiistai-illan ottelussa.

Kamppailu oli käytännössä ohitse jo vajaan kymmenen minuutin kohdalla. Heti ensimmäisestä isäntien hyökkäyksestä Timo Furuholm nosti kukkupallon yli Antonio Regueron. Kolmisen minuuttia myöhemmin rankaisi kulmapotkusta Miro Tenho.

- Jostain syystä emme olleet valmiita tähän peliin, ja vastustajalla onnistui kaikki, myönsi RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

- Pitää tarkkaan miettiä, miksi olimme niin unessa, mutta myös Inter pelasi erittäin hyvin. He olivat kaksinkamppailuista lähtien kaikessa meitä edellä. Meillä ei onnistunut oikein mikään, joka tietenkin aina antaa toiselle lisää virtaa ja toisen itseluottamus rakoilee. Siihen päälle kaksi nopeaa maalia, josta emme oikeastaan henkisesti toipuneet.

Ennen avausjakson puoliväliä Filip Valencic pelattiin vapaaksi RoPS-puolustukseen selustaan. Valencicin viimeistely oli tarkka.

Toni Koskela vastasi tilanteeseen tuplavaihdolla. Kentältä pois tulivat Tommi Jäntti ja Tuomas Kaukua. Tilalle Koskela marssitti Niklas Jokelaisen sekä Atte Sihvosen. Samalla RoPS siirtyi viiden puolustajan linjaan.

- Kyse ei ollut yksittäisen pelaajan suorituksista, vaan meidän oli pakko muuttaa puolustusmuotoa ja sitä varten piti vaihtaa pelaajia. Saimme vähän paremmin pelin kontrolliin sitä kautta, Koskela kertasi vaihtojen jälkeistä tilannetta.

- Toiselle jaksolle lähdimme vain tekemään uutta peliä. Aloittamaan ikään kuin alusta.

Päätösjaksolla RoPS onnistui luomaan muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta FC Interin avausjaksolla jakelemista iskuista oli vaikea toipua. Lucas Lingman ja Niklas Jokelainen sentään pitivät Inter-vahti Aati Marttisen torjuntatöissä.

Rovaniemen Palloseura joutui otteluun edelleen ilman Sergio Llamasta sekä Tarik Kadaa. Myös Aleksandr Kokko oli sivussa loukkaannuttuaan harjoituksissa. Huomattavan nuoressa avauskokoonpanossa oli jälleen neljä 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa ja viides tuli kentälle vaihdosta.

- Nuorelle joukkueelle tulee ylä- ja alamäkiä. Meidän täytyy löytää keinot päästä pettymyksen yli, Koskela kertoi.

- Tärkeintä on oppia ja päästä nopeasti eteen päin - palautua sekä henkisesti että fyysisesti. Seuraava peli tulee sunnuntaina, ja se on meille jälleen uusi mahdollisuus.

Rovaniemen Palloseuran seuraavaksi vieraaksi saapuu Tampereen Ilves. Ottelu Keskuskentällä alkaa sunnuntaina 12.5. kello 18.30. Äitienpäivän kunniaksi otteluisäntä Lapin Arvokiinteistöt tarjoaa sisäänpääsyn kaikille futisäideille.

FC Inter - RoPS 3-0 (3-0)

4' 1-0 Timo Furuholm
7' 2-0 Miro Tenho
25' 3-0 Filip Valencic

RoPS Kokoonpano

3 Taye Taiwo
5 Kalle Katz
7 Youness Rahimi
10 Lucas Lingman
14 Eetu Muinonen
19 Tuomas Kaukua (29' Atte Sihvonen) (71' Henrik Ölander)
20 Juho Hyvärinen
24 Tommi Jäntti (29' Niklas Jokelainen)
25 Antonio Reguero
33 Agnaldo Moras Jr
88 Mohamadou Sissoko

1 Damjan Siskovski
2 Henrik Ölander
6 Atte Sihvonen
21 Matias Tamminen
23 Niklas Jokelainen

Luettu 1888 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309