ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 13 huhtikuu 2019 17:19

RoPSille sarjakauden avausvoitto Juho Hyvärisen maalilla - Koskela: "Voitimme lisää itseluottamusta"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
Juho Hyvärinen tykitti RoPSille kolme pistettä KPV:tä vastaan. Juho Hyvärinen tykitti RoPSille kolme pistettä KPV:tä vastaan. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura voitti lauantaina sarjanousija Kokkolan Pallo-Veikot 1-0-lukemin. Veikkausliigakauden avausvoitto tuli Juho Hyvärisen toisen puoliajan maalilla.

RoPS ja kotijoukkue KPV kohtasivat lauantaina poikkeuksellisesti Seinäjoella, kun kokkolalaiset joutuvat pelaamaan kauden ensimmäiset kotiottelunsa evakossa. Rovaniemeläisille reissusta tarttui mukaan kolme pistettä Juho Hyvärisen maalilla. Tulos odotetusti tyydytti RoPSin päävalmentaja Toni Koskelaa.

- Totta kai voittaminen on aina kivaa. On myös hienoa, että meillä on paljon nuoria pelaajia joukkueessa, joille voitimme lisää itseluottamusta ja rutiinia, Koskela kertoi tyytyväisenä.

- Peli oli mielestäni aika hyvin kontrollissamme johtomaaliimme saakka.

RoPS onnistui tekemään ottelun ainoan maalin 66. minuutilla. Puoliajalla kentälle vaihdettu Juho Hyvärinen sai nousunsa päätteeksi kauniin seinäsyötön Agnaldo Moraesilta. Tämän jälkeen hän ujutti pelivälineen KPV-pelaajan jalkojen välistä ja ampui noin 20 metristä lujan laukauksen pienen kimmokkeen kautta verkon perukoille. Puoliajalle tehtyä vaihtoa voi siis pitää erittäin onnistuneena ratkaisuna.

- Muutamaa asiaa teroitettiin siinä tauolla. Ennen kaikkea halusimme siihen keskelle hieman hyökkäävämmän kolmikon. Mitään isompaa taktista muutosta ei siis tehty vaihdon myötä, mutta saimme enemmän juoksuvoimaisia pelaajia keskelle. Ensimmäisellä jaksolla oli muutamia tilanteita, joissa oli tiloja joihin juosta ja pelata, mutta vähän loppui vauhti kesken, Koskela kertoi vaihdosta.

RoPSilla oli myös muita hyviä hyökkäyksiä, mutta alkukauden trendin tapaisesti viimeiset yksityiskohdat vaativat vielä hiomista.

- Hyökkäyspelaamisessamme halusimme ylimpiä pelaajiamme hieman lähemmäksi toisiaan, jotta saisimme enemmän aloitteita, liikeittä ja niitä hetkiä, kun vastustajan linja on epätasapainossa. Olimme monta kertaa niissä hyvissä tilanteissa, mutta edelleen tarvitsemme lisää laatua niihin viimeisiin syöttöihin ja ratkaisuihin.

- Meidän tulee tunnistaa, milloin viimeinen ratkaisu on hyvä tehdä. Lisäksi kun keskitämme tai olemme syöttämässä palloa boksin sisällä, tulee parantaa sitä, mitä tapahtuu pallottomien pelaajien kanssa. Meidän tulee mennä niihin tiloihin, joista maaleja tehdään, jotta pystymme realisoimaan ne hyvät hetket maalipaikoiksi ja maaleiksi. Positiivista on, että olemme edelleen niissä hetkissä.

Hyvärisen osuma riitti RoPSille, sillä oma maali pysyi ensimmäistä kertaa tämän veikkausliigakauden aikana puhtaana. Damjan Shishkovski otti muutaman hyvän torjunnan, mutta suurin kiitos kuuluu koko joukkueen onnistuneelle puolustuspelaamiselle. KPV sai lopussa painetta RoPSin maalille ja muutama vaarallinen tilannekin syntyi, mutta kokonaisuudessa RoPS-luotsi oli tyytyväinen puolustamiseen. Parannettavaa lopun paineen aikana jäi pallolliseen pelaamiseen, sillä sinipaidat eivät onnistuneet pitämään pelivälinettä itsellään tarpeeksi pitkään.

- Johtomaalin jälkeen puolustimme aika hyvin. Siinä oli ne kaksi laukausta, joita lukuun ottamatta jäi sellainen fiilis, että homma oli aika hyvin kontrollissa ja heidän keskityksensä lähtivät kaukaa.

- Meidän oma pallollinen pelaaminen loppui maaliimme ja se ei missään nimessä ollut tarkoitus. Kokkola nosti paljon pelaajia ylös, jolloin jouduimme laskemaan keskikenttäpelaajiamme alemmaksi. Silloin on mahdotonta estää kaikkia pitkiä palloja, mutta ongelma ei ollut siinä, että jouduimme puolustamaan syvemmältä.

- Sitten kun saamme pallon, meidän pitää olla laadukkaampia. Tulee yhä uskaltaa ottaa pallo haltuun, tulla pelattavaksi ja syötellä.

Seuraavaksi RoPS saa viikon viilata pelaamistaan valmiimmaksi, sillä seuraava ottelu on 20. huhtikuuta. Tuolloin joukkue kohtaa vieraskentällä IFK Mariehamnin.

KPV-RoPS 0-1 (0-0) 

0-1 Juho Hyvärinen 66'

RoPSin kokoonpano

1 Damjan Shishkovski
2 Henrik Ölander
3 Taye Taiwo (C)
5 Kalle Katz
6 Atte Sihvonen
10 Lucas Lingman
23 Niklas Jokelainen <-> Muinonen 73'
24 Tommi Jäntti <-> Hyvärinen 46'
33 Agnaldo Moraes
34 Tarik Kada <-> Rahimi 80'
88 Mohamadou Sissoko

Vaihtopelaajat
7 Youness Rahimi -> Kada 80'
12 Mikko Rantala
14 Eetu Muinonen -> Jokelainen 73'
19 Tuomas Kaukua
20 Juho Hyvärinen -> Jäntti 46'
21 Matias Tamminen

 

Luettu 2702 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309