ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 06 huhtikuu 2019 18:54

Veikkausliigan kotiavaus sunnuntaina - FC Honka on vastustaja kovimmasta päästä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Vuosi sitten vastaava kohtaaminen päätyi RoPS:n 2-1 kotivoittoon Vuosi sitten vastaava kohtaaminen päätyi RoPS:n 2-1 kotivoittoon Oona Sarajärvi

Veikkausliigakauden 2019 kotiottelut käynnistyvät Rovaniemen Palloseuran osalta huomenna sunnuntaina. RoPS:n vieraaksi saapuu yksi sarjan ehdottomista kärkijoukkueista FC Honka Espoosta. Ottelu alkaa kello 14.00. Pelipäivän vetokohteet löytyvät tutusta osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

Jos jollain joukkueella on jäänyt hampaankoloon viime Veikkausliigan kaudesta, se on ehdottomasti FC Honka Espoosta.

Honka palasi yhden konkurssin ja muutaman alasarjoissa vietetyn kauden jälkeen takaisin pääsarjatasolle keväälle 2018. Paluu oli välittömästi vahva. Uusi omistaja Espoon Sport sekä manageri Hexi Arteva haluavat rakentaa Espooseen menestyvän joukkueen.

Viime kaudella FC Honka jäi Veikkausliigassa neljänneksi ja tipahti siten niukasti ulos tämän kesän europeleistä.

Lopullisen sijoituksen ratkaisi lopulta yksi vaivainen maali päätöskierroksen viimeisillä minuuteilla. Honka ja KuPS taistelivat tasapistein pronssisijasta, mutta ratkaisun sinetöi viimeistään kuopiolaisten maali, jota ei kenties koskaan olisi pitänyt edes hyväksyä.

Alkavalle kaudelle Espoossa ollaan tosissaan. Päävalmentaja Vesa Vasaralla on käytössään Veikkausliigaan erittäin kokenut ja nimivahva miehistö. Vaihtuvuutta viime syksyyn on huomattavan vähän.

- Honka ei ollut viime kaudellakaan mikään perinteinen nousijajoukkue. Heillä oli yksi sarjan kokeneimmista joukkueista ja paljon laatua eri pelipaikoille, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

- Vesa Vasaralla on todella mielenkiintoinen ryhmä. Heitä vastaan on vaikea puolustaa. Honka pystyy varioimaan pelaamistaan, ja jos tilat kasvavat, heiltä löytyy pelaajia, jotka pystyvät käyttämään tilat hyväksi.

Rovaniemen Palloseuran viime kausi päättyi monien yllätykseksi seurahistorian toiseen hopeamitaliin. Se oli kova suoritus putoajakandidaatilta. Tänä vuonna asiantuntijatkaan eivät enää uskalla povata RoPS:aa sarjan häntäpäähän.

RoPS panostaa valmennukseen sekä nuoriin lahjakkuuksiin, jota kokeneet pelaajat täydentävät. Jokainen pelaaja ja valmentaja ovat mukana menestyäkseen. Se intohimo näkyy kaikessa päivittäisessä tekemisessä.

Seuran virallinen tavoite alkavalle kaudelle on strategian mukaisesti sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon. Pelaajien tähtäin on huomattavasti korkeammalla.

- Eihän päävalmentajallakaaon voi olla mitään muuta kuin joukkueen yhteinen tavoite, Koskela hymyilee.

- Pelaajat ovat meillä keskenään puhuneet, mikä on realistinen tavoite ja mitä se vaatii. Tavoite on vähän kovempi kuin pääsy kuuden parhaan joukkoon. Kaikki on mahdollista, mutta tietenkin se vaatii meiltä jokaiselta erinomaista onnistumista.

Rovaniemen Palloseuran huomisesta kokoonpanosta puuttuvat vielä toistaiseksi Aleksandr Kokko, Timo Stavitski sekä Antonio Reguero.

Ennakkoliput otteluun RoPS - FC Honka ovat myynnissä RoPS Bingolla, Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €) sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops. Opiskelijakortilla liput tähän otteluun 5€ (norm. 10€) myynti RoPS Bingolta tai pelipäivänä portilta.

Luettu 2501 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309