ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 maaliskuu 2019 17:31

Kauden kenraalissa RoPS ja AC Oulu maalittomaan tasapeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
AC Oulun paidassa oli useampikin entinen RoPS-pelaaja. AC Oulun paidassa oli useampikin entinen RoPS-pelaaja. Oona Sarajärvi
Rovaniemen Palloseura hallitsi tapahtumia, mutta Ykkösessä pelaava AC Oulu puolusti sitkeästi. Kauden viimeinen harjoitusottelu RoPS:n ja AC Oulun välillä päättyi maalittomaan tasapeliin.

Erityisesti avausjakson maalipaikkojen perusteella rovaniemeläisvoitto olisi ollut oikeutettu. AC Oulu onnistui kuitenkin siinä tärkeimmässä eli oman maalin varjelussa. Tuloksena oli tasapeli viime kauden hopeajoukkueelta.

AC Oulun maalivahti Tommi Lindholm piteli vierasjoukkuetta useaan otteeseen pinnalla. Brassilaituri Agnaldo Moraes pääsi yrittämään läheltä pariin-kolmeen kertaan. Aleksandr Kokkokin puski läheltä ja laukoi kaukaa.

- Saimme avausjaksolla 4-5 hyvää maalipaikkaa aivan ykkössektorilta. Emme laittaneet sisään, joten emme voittaneet, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela summasi.

- Mutta tämä oli meille toinen nollapeli putkeen, ja peli oli täysin meidän kontrollissa. Kokonaisuutena saimme taas tärkeitä minuutteja monelle pelaajalle ja jatkumoa sille, että pelaamme otteluita kerran viikossa.

AC Oululla oli lähes sama avauskokoonpano, jolla se piti viikko takaperin FC Honkaa erittäin tiukoilla Suomen Cupin neljännesvälierissä.

Toni Koskelan käytöstä puuttui puolenkymmentä maajoukkuepelaajaa ja saman verran loukkaantuneita edustuksen miehiä. Avauskokoonpanoon oltiin nostettu uusina edustajina reservijoukkueesta Tuomas Kaukua ja Severi Salmirinne.

Sekä laitapuolustaja Salmirinne että keskikentän laidalla uurastanut Kaukua esiintyivät ennakkoluulottomasti. Tarvittaessa RoPS:lta löytyy paikkaajia myös omista nuorista pelaajista.

- Siitä iso kiitos kuuluu B-poikien ja reservijoukkueen valmennukselle, Koskela jakaa tunnustusta.

- Molemmissa joukkueissa pelaamisen perusperiaatteet ovat lähellä edustuksen toimintaa. Silloin pelaajan on totta kait helpompi hypätä edustusjoukkueeseenkin.

Toiselle jaksolle RoPS:n pahin paine oululaispäädyssä hiukan hellitti. Koskela suoritti myös tukun vaihtoja. Viimeisille minuuteille peliaikaa saivat vielä B-poikien Adam Mekki ja Jussi Niska.

Samaan aikaan RoPS:n maalia vartioinut Mikko Rantala joutui torjumaan ainoastaan kertaalleen. Maalipaikkojen puutteesta huolimatta RoPS kontrolloi.

- Meillä oli omat ongelmamme löytää tila laitakaistoilta ja saada keskityksiä lähempää. Hiukan puuttui myös röyhkeyttä mennä maalille, Koskela myönsi.

- Mutta myös Oulu puolusti paremmin. Meillä on vielä töitä tekemättä, että olisimme toisella jaksolla vaarallisempia. On pystyttävä reagoimaan, jos vastustaja muuttaa jotain, ja ymmärrettävä, miten uudet tilanteet pitäisi ratkoa.

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu viikon kuluttua lauantaina Suomen Cupin välieräottelulla KPV:ta vastaan. Ottelu alkaa kello 16.00. Veikkausliigan ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 7.4. Vieraaksi saapuu FC Honka.

RoPS kokoonpano:

Mikko Rantala
Mohamadou Sissiko
Atte Sihvonen
Taye Taiwo
Severi Salmirinne
Sergio Llamas
Henrik Ölander (85' Mekki)
Rasmus Degerman (75' Jäntti)
Tuomas Kaukua (80' Niska)
Agnaldo Moraes jr (90' Kantola)
Aleksandr Kokko (60' Tamminen)

Tino Korhonen
Adam Mekki
Tommi Jäntti
Jussi Niska
Eerik Kantola
Matias Tamminen

Luettu 3047 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309