ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 helmikuu 2019 20:43

RoPS kohtaa evakko-ottelussa SJK:n - Niklas Jokelainen uskoo: Meille loistava näyttöpaikka

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Niklas Jokelainen avasi RoPS-uransa maalitilin VPS:aa vastaan Niklas Jokelainen avasi RoPS-uransa maalitilin VPS:aa vastaan Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna lauantaina Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhon. RoPS:n kotipeliksi merkattu ottelu pelataan Rovaniemen olosuhteiden vuoksi poikkeuksellisesti Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 14.00. Pelin näyttää suorana Ruutu+

Mikäli Seinäjoelta kantautuvia puheita on uskominen, pelaa SJK huomenna jo osittain selkä seinää vasten. Pohjanmaan ylpeys on ottanut kolmesta Suomen Cupin ottelustaan vasta yhden tasapelipisteen.

- Meidän täytyy voittaa. Ei ole muuta vaihtoehtoa, SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lataa ottelun alla.

- Olemme jääneet aiemmissa Cupin otteluissa ilman voittoa, joten nyt on todella tärkeää saada jo tulostakin.

Toistaiseksi samassa yhdessä pisteessä on myös Rovaniemen Palloseura - tosin yhden ottelun SJK:ta vähemmän pelanneena.

RoPS on joutunut aloittamaan Suomen Cupin poikkeuksellisen nuorella miehistöllä. Joukkueesta puuttuu edelleen loukkaantumisista pikkuhiljaa toipuva kokenut kaarti, ja osaa ulkomaanvahvistuksista odotellaan edelleen saapuvaksi Suomeen.

Suomen Cupin sääntöjen mukaan RoPS ei voi myöskään hyödyntää reservijoukkueen pelaajia, koska RoPS/2 pelaa samaan aikaan omia Suomen Cupin otteluitaan.

Joukkuetta onkin täydennetty pitkälti B-nuorilla, joista tuorein edustusjoukkueen matkaan lähtenyt pelaaja on lupaava Adam Mekki.

Haastavista lähtökohdista huolimatta Toni Koskelan luotsaama miehistö on aloittanut Cup-taipaleensa lupaavasti. RoPS on esittänyt vahvoja otteita, vaikka edellisen VPS-ottelun avausjakso olikin lievä notkahdus.

VPS:aa vastaan RoPS kuitenkin nousi Niklas Jokelaisen maalilla takaisin pistetaisteluun, ja olisi päätösjakson paineella ansainnut kenties enemmänkin.

- Olimme avausjaksolla keveitä. Kun miesten pelejä pelataan, pitää itsensä laittaa likoon heti eikä hipsutella varpaisillaan, maalintekijä Jokelainen kertaa.

- Kokonaiskuva kauden aloituksesta on silti positiivinen. Meillä on nuori joukkue, mutta olemme pystyneet haastamaan vastustajat. Kahdesta ottelusta meillä on yksi huono puoliaika ja kaksi erittäin hyvää jaksoa.

Avausotteluissa täydet minuutit pelanneelle Jokelaiselle lienee huomennakin tiedossa minuutteja niin paljon, kuin nuori mies vain jaksaa kantaa. Siihen vasta 18-vuotias hyökkääjä on valmis.

- Nämä on loistavia näyttöpaikkoja meille nuorille. Sen takia tänne tultiin, että saadaan vastuuta ja peliaikaa, jo viimekaudella Ilveksen paidassa Veikkausliigaa pelannut Jokelainen sanoo.

- Toki Aleksandr Kokko tulee olemaan meidän ykköskärki, joten näyttöjä ja tehoja täytyy tulla vielä paljon enemmän. Mutta samalla Borrelta voi oppia paljon siitä, kuinka hyökkääjän on pelattava.

RoPS:n huomisella vastustaja SJK:lla on kaikkinensa nimivahva miehistö. Rovaniemeläisittäin mielenkiintoisinta seurattavaa lienee pelikiellosta palaavan, RoPS:aa kaudella 2015 edustaneen Moshtag Yaghoubin suoriutuminen. Entä saavatko tällä kertaa vastuuta päävalmentajan poika Sergei Eremenko tai puheenjohtajan vesa Jesse Sarajärvi?

Rovaniemeläisillä on edelliseen otteluun verrattuna varmoja poisjääntejä Tommi Jäntti sekä Veka Pyyny. Pyynyn VPS-ottelussa saama ristisidevamma pitää nuorukaisen sivussa todennäköisesti kauden loppuun saakka. Uutena joukkueen mukaan matkusti Adam Mekkin lisäksi myös Eerik Kantola.

Luettu 2400 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309