ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 01 helmikuu 2019 12:21

Makedonian maajoukkuevahti Damjan Siskovski siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Damjan Siskovski on RoPS:n uusi maalivahti. Hänen edellinen seuransa oli FC Lahti. Damjan Siskovski on RoPS:n uusi maalivahti. Hänen edellinen seuransa oli FC Lahti. Pasi Pikkupeura

Vielä viime kaudella Veikkausliigaa FC Lahdessa pelannut makedonialaismaalivahti Damjan Siskovski, 23, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Siskovskin sopimus ulottuu heinäkuun puoliväliin saakka.

Damjan Siskovski pelasi viime kaudella FC Lahden paidassa viidessätoista Veikkausliigan ja neljässä Suomen Cupin ottelussa. Rovaniemellä Siskovski nähtiin RoPS:n ja FC Lahden ottelussa 25. huhtikuuta.

RoPS joutui etsimään uutta maalivahtia Antonio Regueron loukkaannuttua harjoitusottelussa tammikuun puolivälissä. Positiivisimmissa arvioissa Regueron odotetaan kuntoutuvan Veikkausliigan alkuun mennessä, mutta on myös mahdollista, että toipuminen pitkittyy.

Siskovski kiinnitti RoPS:n maalivahtivalmentaja Juho Luukkosen huomion jo viime kaudella.

- Meillä kävi hiukan tuurikin, että saimme tässä vaiheessa talvea Damjanin tasoisen maalivahdin, Luukkonen kertoo.

- Damjan on nuori ja potentiaalinen tulevaisuuden maalivahti. Hän on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, suhteellisen ulottuva ja pystyvä kaveri jalallakin.

Damjan Siskovskille itselleen siirto Napapiirille oli helppo. Hän tuntee jo sarjan sekä vastustajat.

Lisäksi viime kaudella RoPS:ssa pelannut hyökkääjä Filip Ivanovski on hänen vanha joukkuekaverinsa. Ivanovskin kautta Siskovski kuuli positiivista sekä seurasta että kaupungista. Myös Antonio Regueron kanssa hän on vaihtanut ajatuksia.

- On mukava palata tuttuun sarjaan, Siskovski hymyilee.

- Tietenkin uuteen joukkueeseen täytyy ensi sopeutua, mutta tiedän aika hyvin, miten RoPS pelaa. Päävalmentaja Toni Koskela haluaa, että myös maalivahti on hyvä pallollisena.

Damjan Siskovski saapui Suomeen myöhään torstai-iltana ja on välittömästi mukana joukkueen harjoituksissa.

Aiemmalla urallaan Siskovski debytoi miesten sarjoissa jo 16-vuotiaana Eurooppaliigan play-offs -ottelussa SS Laziota vastaan. Makedonian pääsarjasta hänellä on tilillään yli 70 ottelua ja Makedonian tuplamestaruus kaudelta 2013 - 2014. Hän kuuluu Makedonian maajoukkueeseen.

Damjan Shishkovski

Syntynyt: 18.3.1995
Kotipaikka: Skopje
Kasvattajaseura:     Rabotnicki Skopje
Aiemmat seurat:   Rabotnicki Skopje, GAA Kent, FC Lahti
Pelipaikka: Maalivahti
Pituus: 193 cm
Luettu 3243 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309