ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 21 joulukuu 2018 17:01

TPS-kasvatti Atte Sihvonen siirtyy EIF:stä Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
TPS-kasvatti Atte Sihvonen siirtyy EIF:stä Napapiirille Kuva: Juha Tamminen

Vahvan kauden Ykkösen EIF:ssä pelannut Atte Sihvonen, 22, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Sopimus RoPS:n kanssa on 1+1 -vuotinen. Alkujaan Atte Sihvonen on Turun Palloseuran kasvatti.

Tammisaarelainen Ekenäs IF oli viime kaudella erittäin lähellä todellista jättisensaatiota. Yksi Ykkösen pienimmistä seuroista taisteli päätöskierroksille saakka jopa suorasta noususta Veikkausliigaan.

Nyt Rovaniemen Palloseuran kanssa sopimuksen allekirjoittanut Atte Sihvonen oli joukkueensa kantavia hahmoja. Puolustava pelaaja keräsi 22 ottelussa liki täydet minuutit ja viimeisteli niissä neljä osumaa.

Peruskoulutukseltaan Sihvonen on keskuspuolustaja, mutta EIF:n espanjalaisvalmentaja Gabri Xarart näki hänen paikkansa ylempänä.
- Se oli itse asiassa ensimmäinen kausi, jonka pelasi keskikentällä, Sihvonen kertoo.

- Pelit lähtivät rullaamaan sillä paikalla sen verran hyvin, ettei valmennus halunnut laskea minua enää puolustajaksi. He näkivät, että minulla oli enemmän annettavaa keskikentällä.

Raamikas, 190-senttinen Sihvonen kuvailee itseään pallolliseksi sekä taktisiin asioihin paneutuvaksi pelaajaksi. Saman kuvan hän jätti myös RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelalle marraskuun testijaksolla.

- Atte on mielenkiintoinen ja isokokoinen pelaaja, jolle pallon kanssa toimiminen on luontevaa, Koskela kuvailee.

- Hänestä tosiaankin jäi kuva älykkäänä pelaajana. Nyt on tietenkin edessä seuraava steppi Veikkausliigaan, mutta sopeutumista ajatellen EIF:n pelissä oli viime kaudella samoja elementtejä, joita on myös meidän pelitavassa.

RoPS:ssa Sihvosen pelipaikaksi on kaavailtu jälleen keskuspuolustajan tonttia.

- Atte tulee meille kilpailemaan peliajasta. Tämän jälkeen meillä on topparin tontille haussa vielä yksi nuorempi kotimainen pelaaja sekä yksi rutinoituneempi pelaaja joko Veikkausliigasta tai vastaavasta sarjasta, Koskela paljastaa.

Rovaniemen Palloseuran harjoituskausi käynnistyy välittömästi loppiaisen jälkeen. RoPS:n kilpailukausi alkaa Suomen Cupin vierasottelulla 26. tammikuuta. Vastustajana on Tampereen Ilves.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 3133 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309