ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 26 lokakuu 2018 21:44

Maalausliike Laitila otteluennakko: Lauantaina mitalijuhlat RoPS - Ilves

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maalausliike Laitila otteluennakko: Lauantaina mitalijuhlat RoPS - Ilves Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigan kausi 2018 päättyy Napapiirillä odotettuihin mitalijuhliin. Kauden viimeisessä ottelussa Rovaniemen Palloseura kohtaa Tampereen Ilveksen. Ottelu alkaa kello 15.00. Portit avautuvat jo kello 13.30. Otteluisäntänä on Maalausliike Laitila.

Rovaniemen Palloseuran pukuhuoneen seinää kiertää pitkä sininen jana. Janan varrelle on sommiteltu englanninkielisiä lauseita - välitavoitteita. Aivan janan päässä, viimeisen nuolen kärjessä, on luku 1,66.

Tuo luku syntyi maaliskuussa. Siinä vaiheessa RoPS:n taival Suomen Cupissa oli jo jäänyt kesken, ja harjoitusotteluissakin takkusi. Monet epäilivät, mutta pelaajilla oli vahva usko. Joukkueessa nähtiin syyt tulosten takaa ja luotettiin, että uuden valmennusjohdon vetämä suunta tulee olemaan oikea.

Luku 1,66 oli joukkueen itselleen asettama tavoite tämän kauden pistekeskiarvoksi. Kerrottuna 33 ottelulla se antaisi kauden päätteeksi 55 pistettä. Sillä pistemäärällä taas keskimäärin yllettäisiin Veikkausliigassa mitalisijoille.

Tavoite oli kova. Siitä ei juuri ääneen hiiskuttu. Samaan aikaan mediassa Rovaniemen Palloseuraa veikattiin jopa suoraksi putoajaksi.

Viime sunnuntaina Rovaniemen Palloseura kasvatti voitolla Vaasan Palloseurasta pistemääränsä jo neljä pykälää yli kevään tavoitteen. Samalla varmistui seurahistorian toinen Veikkausliigan hopeamitali.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela, apuvalmentaja Pasi Tuutti, fysiikkavalmentaja Jari Alamäki ja maalivahtivalmentaja Juho Luukkonen voitaisiin aiheesta valita kauden valmennustiimiksi. Unohtamatta myöskään taustoja fysioterapeutti Tuomas Könöstä, huoltaja David Coullia sekä joukkueenjohtaja Matti Vikmania.

Koskelan ja Tuutin johdolla RoPS uudisti paitsi pelitapansa myös koko valmennuslinjansa. Veto oli rohkea mutta onnistunut. Resursseilla RoPS ei koskaan kykene haastamaan mestari Helsingin Jalkapalloklubia, mutta omaa tekemistä voi aina kehittää.

Joka päivä parastaan yrittäen niin kentällä kuin taustoissakin. Status quo saa jäädä soimaan ainoastaan levylautaselle.

Se on myös asenne, jonka RoPS:n pelaajat ovat ottaneet huomiseen Ilves-otteluun. Sunnuntainen paluumatka Vaasasta oli riehakas, mutta jo maanantaina katse oli tiukasti kauden viimeisessä ottelussa.

Urheilijan kunnianhimo on vahva. Vaikka hopeamitali varmistui, silti joukkuetta kaihersi kaksi edellisen ottelun pelillistä suoritusta.

Tulokset Vaasaa ja Turkua vastaan olivat erinomaisia, mutta pelaajat eivät olleet tyytyväisiä. Paremminkin olisi voinut olla. Ehkä suorituksissa oli osittain mukana jännitystäkin. Moni pelaaja pääsi nyt ensimmäistä kertaa urallaan ratkomaan Veikkausliigan mitaleja. Se kenties näkyi virheinä kentällä. 

Valmennusjohto kysyi alkuviikosta pelaajien omia tavoitteita kauden päätösotteluun, ja viesti oli selkeä. Viimeiseen otteluun ladataan jälleen kaikki. Ei ole olemassa käsitettä vähempikin riittää. Vielä kerran kaikki tehdään viimeisen päälle, pilkuntarkasti ja kenties paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella.

Tähtäimenä on voitto. Kun erotuomari Antti Munukka viheltää ottelun päättyneeksi hiukan ennen kello viittä iltapäivällä, pelaaja haluaa tietää, että hän on jättänyt kentälle kaikkensa. Vasta sen jälkeen on juhlien aika.

Sinistä tunnustamalla vapaa pääsy Ilves-otteluun

Hopeajuhlien yhteistyökumppanit tarjoavat Ilves-otteluun sisäänpääsyn kaikille RoPS:n väriä tunnustaville. Ylle pipoa, huivia, kaulaliinaa, takkia yms. RoPS Bingolla on koko päivän ajan suuri fanituotteiden alennusmyynti. Alennukset ovat vähintään -20%. Mukana on myös paljon edullisia poistotuotteita.

Kävelykadun koko perheen etkoja vietetään kello 11.00 - 13.00. Paikalla on Rolle-poron ja Joulupukin lisäksi myös oikea poro, sekä makkara ja nokipannukahvitarjoilua. Illan jatkot vietetään Oliver's Cornerissa.

Etkojen ja ottelun välillä voi nauttia kumppaneidemme erinomaisista Pelipäivä-tarjouksista. Kaikki kausikorttiedut ja Pelipäivä-tarjoukset osoitteesta www.rops.fi/pelipaiva

Hopeajuhlien kumppanit

  • Arina
  • BRP
  • Kutilan Liikenne
  • Lapin Kansa
  • Lapland Safaris
  • Pohjolan Osuuspankki
  • Värisilmä
  • Wetteri

Varmista paikkasi RoPS:n Europeleissä

RoPS:n kauden 2019 kausikortit ovat nyt myynnissä RoPS Verkkokaupassa. Aluekausikortit 59 € ja vakiopaikalla varustetut Pääkatsomon kausikortit alkaen 99 €. Kaikilla Pääkatsomon kausikorttilaisilla on etuosto-oikeus ensi kesän Europeleihin.

Toimi pian! Paikkoja on rajoitetusti. Myynti: www.ropskauppa.fi

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1686 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309