ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 21 syyskuu 2018 23:47

RoPS kaatui taistellen. HJK oli isäntä Töölössä.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS kaatui taistellen. HJK oli isäntä Töölössä. Kuva: Oona Sarajärvi

Helsingin Jalkapalloklubi osoitti kotikentällään, miksi se tänä syksynä nostelee jalkapallon mestaruuskannua jo 29. kerran. RoPS taisteli, mutta joutui kaatumaan mestareiden edessä lopulta selvänumeroisesti 3-0 (1-0).

Jotta mestaruutta juhlittaisiin kauden päätteeksi jossain muualla kuin Töölössä, tulisi HJK:n hävitä loput ottelunsa vähintään kahdella maalilla ja RoPS:n puolestaan voittaa jäljellä olevat neljä otteluaan vähintään samoin luvuin.

RoPS taistelee mitaleista ja siinä taistossa ovat edelleen mukana FC Honka sekä Kuopion Palloseura - onnistuessaan myöskin Tampereen Ilves. Veikkausliigan päätös tulee olemaan äärimmäisen jännittävä.

Lähtökohdat Helsingin Jalkapalloklubin kohtaamiseen olivat hankalat. Lassi Lappalaisen lisäksi myös Agnaldo Moraes ja Taye Taiwo joutuivat jäämään aivan viime hetkillä pois pelaavasta kokoonpanosta. 

- Asiat menivät pelin alla aikalailla uusiksi, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi.

- Siihen nähden pelasimme ihan OK. Vaikka HJK voittaa mestaruuden ansaitusti ja ylivoimaisesti, kenttätapahtumia ajatellen lopputulos 3-0 tuntuu hiukan kovalta.

Varsinkin avausjaksolla peli oli laadukasta. RoPS pystyi kontrolloimaan, katkoi ja hallitsi keskikenttää. RoPS:n kannalta ainoastaan Riku Riski oli parinkymmenen minuutin kohdalla aiheuttaa hämmennystä, mutta sen tilanteen pelasti Antonio Reguero.

Maalipörssiä johtava Klauss rankaisi yhdestä syötönkatkosta. Laukaus kuudentoista takaa lähti tulisesti ja tarkasti RoPS-maalin yläkulmaan. 

Toisen jakson alkuun 2-0 syntyi hiukan avausmaalin tapaan. Keskialueen syötönkatko jatkettiin Juha Pirisen toimesta U21-maajoukkueen Eetu Vertaiselle, joka laukoi 20 metristä kauden kolmannen osumansa.

Selvistä numeroista huolimatta ottelu ei ollut pelkkää HJK:n vyörytystä. Kaukolaukauksia lukuun ottamatta maalipaikkojen rakentelu oli hankalaa isännillekin. 

- Samaan aikaan mekin pääsimme riistoihin ja saimme toimitettua palloa HJK:n linjan eteen. Olimme useasti sellaisissa hetkissä, joista pitäisi pystyä luomaan maalitilanne, Koskela kertaili.

- Niistä tilanteista meidän olisi täytynyt saada enemmän aikaiseksi ja saattaa HJK vaikeuksiin. Emme kuitenkaan onnistuneet niissä hetkissä, ja sen takia emme saaneet maalipaikkojakaan.

Loppunumerot 3-0 olivat enää kosmetiikkaa. Jems Geffrard joutui rikkomaan alimpana miehenä Eetu Vertaista. Erotuomari Atte Jussila näytti vapaapotkua sekä Geffrardille punaista korttia. Vertaisen vapaapotku oli upea.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Toni Koskela seisoi pelaajiensa rinnalla. Lähtökohdat olivat hankalat, ja tällä kertaa HJK oli parempi.

- Kaikki oli pelissä. Kentälle jätettiin kaikki mikä vain löytyi, Koskela kiitteli.

- Tänään se ei vain riittänyt. Kun huomioi aivan pelin alla tulleet muutokset, on ymmärrettävää, ettei ylletty aivan täydelliseen.

Jems Geffrard on suoran punaisen johdosta sivussa RoPS:n seuraavasta ottelusta samoin viidennen varoituksen ottanut Juuso Hämäläinen. Sen sijaan Agnaldo Moraesin ja Taye Taiwon kohdalla voidaan odottaa, ettei poissaolo jää pidempiaikaiseksi. Samoin Lassi Lappalainen on jälleen käytettävissä seuraavassa ottelussa.

HJK - RoPS 3-0 (1-0)

30' 1-0 Klauss
56' 2-0 Eetu Vertainen
90'+1 3-0 Eetu Vertainen

RoPS Kokoonpano

4 Okkonen Antti (75' Muinonen)
5 Geffrard Jems 
6 Hyvärinen Juho 
7 Gorozia Giorgi (56' Roiha)
8 Zeneli Erfan 
9 Hambo Vahid 
10 Lingman Lucas 
13 Järvenpää Lassi 
25 Reguero Antonio 
47 Hämäläinen Juuso 
87 Kokko Aleksandr

3 Taiwo Taye 
11 Moraes  Agnaldo 
12 Kangas Juhani 
14 Muinonen Eetu 
20 Roiha Simo 
26 Segawa Fugo

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1758 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309