ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 syyskuu 2018 21:11

Wetteri otteluennakko: Maanantaina Veikkausliigan kärkiottelu. KuPS Kuopiosta saapuu Napapiirille.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Wetteri otteluennakko: Maanantaina Veikkausliigan kärkiottelu. KuPS Kuopiosta saapuu Napapiirille. Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigaa on jäljellä enää kuusi kierrosta. Maanantaina voidaan potentiaalisesti jo ratkoa isoja asioita. Sarja kakkosen Rovaniemen Palloseuran vieraaksi saapuu kolmantena oleva Kuopion Palloseura. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Portit tapahtumaan avautuvat kello 17.30.

Otteluisäntänä maanantaina toimii RoPS:n pitkäaikainen yhteistyökumppani Wetteri - Ohittamaton. Kuudella paikkakunnalla toimiva Wetteri on RoPS:n tukena niin miesten edustuksen, naisten kuin juniorijalkapallonkin puolella.

Maanantai-illalle voidaan jälleen odottaa loistavaa jalkapallonäytelmää. Vastakkain asettuvat sekä sarjataulukon että kuntopuntarin kärkijoukkueet, jonka lisäksi molemmat RoPS ja KuPS ovat selkeästi pelaamaan pyrkiviä joukkueita.

KuPS on vaarallinen ja tehokas erityisesti erikoistilanteissa. Se on tehtaillut Veikkausliigassa toiseksi eniten maaleja, jonka lisäksi maalipörssin kärkitilaa jahtaa huikeaa kautta pelaava OLS-kasvatti Rasmus Karjalainen.

Yksi syksyn mielenkiintoisimmista pelaajauutisista oli Reuben Ayarnan siirtyminen SJK:sta Keltamustiin. Uudessa seurassa Ayarna nousi nopeasti yhdeksi KuPS:n johtavista pelaajista. Myös puolustaja Tabi Mangan toipuminen pelikuntoon oli kuopiolaisille merkittävä.

Edellisessä ottelussaan KuPS kellisi FC Lahden 2-1 juurikin Tabi Mangan sekä Rovaniemellä tutun Ville Saxmanin maaleilla.

- KuPS oli selkeästi parempi ja ansaitsi voittonsa, RoPS-valmentaja Toni Koskela arvioi.

- He ovat tällä hetkellä kovassa vireessä. Jani Honkavaaralla on käytössään hyvä kombinaatio erilaisia pelaajia. On taitavia pallollisia kavereita ja heidän ympärillään pelaajia, jotka ovat fyysisiä, nopeita ja vahvoja kaksinkamppailuissa.

Rovaniemen Palloseuralle Veikkausliigan otteluohjelma sallii tällä kertaa ainoastaan kaksi välipäivää huomisen KuPS-ottelun ja perjantaina pelatun PS Kemi -kamppailun välille.

Toisaalta RoPS onnistui hakemaan pisteet liki rutiinisuorituksella. Ainoastaan keskuspuolustaja Juuso Hämäläisen tilanne säikäytti, mutta alustavien arvioiden mukaan Hämäläisenkin kohdalla vältyttiin pahimmalta. Myös Vahid Hambo palaa kokoonpanoon kärsittyään yhden ottelun pelikieltonsa.

- Pari päivää ollaan palauteltu ja parsittu äijiä kasaan, mutta kaikkien niiden, jotka olivat mukana Kemissä, pitäisi olla käytettävissä myös huomenna, Koskela arvioi.

- Heidän lisäkseen saamme tilalle myös tuoretta jalkaa. Tilanne on sen suhteen hyvä. Meillä on joukkueessa nyt aitoa kilpailua ja vaihtoehtoja monille pelipaikoille.

RoPS on voittanut KuPS:n kauden molemmissa aiemmissa kohtaamisissa. Huhtikuun vierasottelussa RoPS ryösti pisteet Juho Hyvärisen ikimuistoisella lisäaikamaalilla. Kuukautta myöhemmin Napapiirillä numerot olivat RoPS:lle 2-0. Ottelun ratkaisun iski - jälleen lisäajan viimeisellä minuutilla - Filip Ivanovski.

Ennakkoliput RoPS - KuPS -otteluun ovat myynnissä RoPS Bingolla, Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €) sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops Ottelua järjestämässä on myös Koulutuskeskus REDU.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1305 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309