ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 14 syyskuu 2018 09:01

Kauden viimeinen taisto Lapin hegemoniasta - RoPS kohtaa PS Kemin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kauden viimeinen taisto Lapin hegemoniasta - RoPS kohtaa PS Kemin Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigan maaottelutauko antoi joukkueille hetken hengähdystauon ennen kauden ratkaisevia syyskierroksia. RoPS ja PS Kemi kohtaavat tänään perjantaina Kemin Sauvosaaressa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17.30. Rovaniemellä peliä voi seurata Oliver's Cornerissa sekä Feel Vegasin ja Cafe & Bar Zoomitin yhteisessä Kuluma loungessa.

RoPS:n ja PS Kemin tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat molemmat päättyneet rovaniemeläisvoittoon. Huomenna kohdattavat "Kingit" ovat kuitenkin liki täysin eri joukkue, jota vastaan RoPS otteli vielä juhannuksen alusviikolla.

Kesäkuisesta Kemin avausmiehistöstä peräti puolet on vaihtanut eri syistä maisemaa, ja samoin on vaihtunut täysin myös joukkueen valmennusjohto. Tällä hetkellä PS Kemiä luotsaa skotlantilainen David Hannah apunaan rovaniemeläisille erittäin tuttu herrasmies Steven Polack.

David Hannah on palannut perusasioiden äärelle. PS Kemi taistelee jos ei olemassaolostaan niin ainakin kynsin hampain sarjapaikastaan.

Hannah peluuttaa yksinkertaista ja suoraviivaista jalkapalloa. Kemi ei hae tyylipisteitä vaan taistelee ja tsemppaa. Kentän laidalla lajijargon on korvattu hillittömällä energialla.

- Meidän on oltava nopeita, RoPS-valmentaja Toni Koskela alustaa.

- Kun menetämme pallon, meidän prässin on oltava nopea, jotta estäisimme pitkät pallot heidän kahdelle ylhäällä odottavalle hyökkääjälle. Meidän on myös pystyttävä puolustamaan boksia, sillä sinne lyödään varmasti palloa aina kun vain on tilaisuus.

RoPS on Veikkausliigassa tällä hetkellä toisena ja PS Kemi Kings viimeisenä, mutta pistetilanne ei kerro aivan kaikkea. Vaikka PS Kemi hävisi edellisen ottelunsa TPS:aa vastaan rumasti 4-1, on se kuitenkin elokuun aikana nipistänyt pisteen SJK:lta, FC Lahdelta sekä myöskin Helsingin Jalkapalloklubilta.

Kotonaan Kemi tulee olemaan vahva. Sauvosaari ei ole vierasjoukkueille helppo. Siihen on varautunut myös RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

- Varmasti on tulossa taistelupeli, Koskela arvelee.

- Edellisen kohtaamisen tapaan olemme taas harjoitelleet Susivoudissa totutellen pienempään kenttään ja luonnonnurmeen. Sääennusteet lupaavat ottelun alle kovaa tuulta ja mahdollista ukkosta. Niihinkin olosuhteisiin pitää vain sopeutua.

Rovaniemen Palloseuralle seuraava viikko tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen. Perjantaina ratkotaan Lapin hegemonia - seuraavalla viikolla mahdollisesti paljon enemmän. Maanantaina RoPS kohtaa kotonaan sarjakolmosen Kuopion Palloseuran. Ensi viikon perjantaina vastassa on sarjakärki HJK.

Sinne saakka ei Toni Koskela kuitenkaan ole katsettaan vielä suunnannut.

- Edelleen etenemme peli kerrallaan. Toki voitto huomenna, niin olisimme askeleen lähempänä tavoitetta, Koskela sentään myöntää.

Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta puuttuu edellisessä FC Honka-ottelussa kaksi varoitusta ottanut ja siten pelikieltoaan kärsivä Vahid Hambo. Muuten RoPS-miehistössä ei ole ennakkoon poissaoloja.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1740 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309