ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 12 elokuu 2018 23:05

RoPS otti arvokkaan voiton IFK Mariehamnista - Vahid Hambo maalasi jälleen

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS otti arvokkaan voiton IFK Mariehamnista - Vahid Hambo maalasi jälleen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura palasi väkevästi voittokantaan sunnuntain ottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Kenttätapahtumia liki täysin hallinnut RoPS otti kolme sarjapistettä Vahid Hambon maalilla. Loppulukemat Keskuskentällä 1-0 (0-0).

Ottelu oli kuten ennakoitiin. IFK Mariehamn saapui Napapiirille puolustamaan. RoPS sai pitää kontrollia vieraiden vetäytyessä syvälle omalle kenttäpuoliskolleen.

Tämän kauden RoPS on kuitenkin kärsivällinen ja kurinalainen. Se luottaa omaan pelitapaansa kuin muuriin, ja tulos näkyy tällä hetkellä sarjataulukossa.

Kotiyleisö sai tuulettaa ratkaisua - jälleen kerran - aivan lisäajan kynnykselle saakka. Antonio Regueron oivaltava avaus löysi toista otteluaan RoPS-paidassa pelanneen Vahid Hambon. Hambo taisteli pallon IFK:n puolustajien välistä ja sijoitti ohi ukrainalaisvahti Ihor Levchenkon.

Myös RoPS-valmentaja Toni Koskela saattoi olla tyytyväinen näkemäänsä. Joukkue pysyi suunnitelmassa ja pelasi kokonaisuutena jälleen erinomaisen ottelun.

- Ehkä lopussa pieni väsymys alkoi näkymään ja meillä tuli pieniä huolimattomuusjuttuja. Olimme hiukan huonosti sijoittuneina, kun ajatellana kenttätasapainoa vastustajan vastahyökkäyksissä, Koskela kertaili levollisena.

- Ainahan voisi malttaa vähän enemmän, totta kait, mutta kyllä me kuitenkin jaksoimme olla kärsivällisiä. Emme alkanee lyömään liian paljon pitkiä palloja ja liian aikaisin.

RoPS on hilannut itsensä sarjataulukon kärkipäähän vahvalla koko joukkueen puolustamisella. Tänäänkään IFK Mariehamn ei käytännössä päässyt maalipaikoille huolimatta siitä, että RoPS joutui Lassi Järvenpään loukkaantumisen myötä pelaamaan ottelun loppuminuutit alivoimalla.

Samaan aikaan RoPS on joutunut varsinkin kotikentällään totuttelemaan siihen, että vastustaja tyytyy lähinnä vain puolustamaan.

- Ei se koskaan helppoa ole, jos meidän saadessa pallon kaveri käytännössä aina vetäytyy syvälle, Koskelakin myönsi.

- Mutta oli meillä tänäänkin riittävä määrä sellaisia paikkoja, joista voidaan maalitilanne rakentaa tai jopa maali tekemään. Maalin lisäksi laskeskelin kahdesta neljään todellista huippupaikkaa, joista ottelun olisi voinut ratkaista.

Kaksi erinomaista paikkaa avautui Agnaldo Moraesille sekä ensimmäistä RoPS-otteluaan pelanneelle Erfan Zenelille. Molemmat herrat pääsivät kasvotusten Levchenkon kanssa, mutta tuore IFK-maalivahti onnistui peittämään RoPS:n lähentelyt.

Voitto vankisti Rovaniemen Palloseuran asemaa Veikkausliigan kärkipäässä, mutta vieläkään ei ole aika tuijottaa liiaksi sarjataulukkoa.

- Tottakait olemme hyvissä asemissa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela sentään heltyi sanomaan.

- Mutta edelleenkin meidän on edettävä päivä, harjoitus ja ottelu kerrallaan. On aivan turha alkaa miettimään sellaisia asioita, jotka ovat vasta kahden kuukauden ja kymmenen ottelun päässä.

Ottelun lopussa loukkaantuneen Lassi Järvenpään tilasta tiedetään tarkemmin ensi viikolla, mutta alustavasti murtumilta vältyttiin. RoPS:n seuraava ottelu on reilun viikon kuluttua maanantaina FC Lahden vieraana.

RoPS - IFK Mariehamn 1-0 (0-0)

86' 1-0 Vahid Hambo

RoPS kokoonpano

3  Taye TAIWO
4  Antti OKKONEN (74' Muinonen)
7  Giorgi GOROZIA (65' Zeneli)
9  Vahid HAMBO
10  Lucas LINGMAN
11  Agnaldo MORAES JR (81' Roiha)
13  Lassi JÄRVENPÄÄ
15  Leo VÄISÄNEN
24  Lassi LAPPALAINEN
25  Antonio REGUERO
47  Juuso HÄMÄLÄINEN

5  Jems GEFFRARD
8  Erfan ZENELI
12  Juhani KANGAS
14  Eetu MUINONEN
18  Veka PYYNY
20  Simo ROIHA
26  Fugo SEGAW

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2909 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309