ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 25 heinäkuu 2018 17:26

Kaatuuko tällä kertaa FC Inter? Kovavireinen RoPS saa vieraita Turusta.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kaatuuko tällä kertaa FC Inter? Kovavireinen RoPS saa vieraita Turusta. Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigassa toisena oleva Rovaniemen Palloseura saa huomenna vieraakseen FC Inter Turun. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 17.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n fanituotekojulla Kävelykadulla, Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €) sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

RoPS ja FC Inter kohtaavat tälle kaudelle toistamiseen. Toukokuun lopulla RoPS kävi hakemassa Veritas Stadionilta vieraspisteen melkoisen maali-iloittelun jälkeen.

RoPS johti ottelua jo 2-0, mutta Timo Furuholmin johdattama FC Inter puski väkisin rinnalle ja ohi. Ottelun loppuhetket vaikuttivat rovaniemeläisittäin jo synkeiltä Wato Kuatén ulosajon johdosta. Lisäajan viimeisellä minuutilla Lucas Lingmanin maali kuitenkin pelasti RoPS:lle pisteen.

Yleisölle viihdyttävä ottelu ei kirvoittanut RoPS-valmentaja Toni Koskelalta ylisanoja.

- Annoimme otteen täysin kaverille, Koskela harmittelee edelleen.

- Tietenkin oli kova suoritus nousta aivan lopussa vajaalla pelaten takaisin tasoihin, mutta kokonaisuutena Turun-ottelu oli meille pettymys.

Sitten toukokuun FC Interissä on kuitenkin järjestelty asioita uudemman kerran. Päävalmentaja Fabrizio Piccareta sanoi itsensä irti kesäkuun alussa.

Tällä hetkellä Turkulaisten valmennusjohdossa on vahvaa RoPS-taustaa omaavat päävalmentaja John Allen sekä hänen aisaparinsa Kari Virtanen. Molemmat herrat ovat valmentaneet myös Rovaniemen Palloseuraa. Lisäksi FC Interin maalivahtivalmennuksesta vastaa RoPS:n pitkäaikainen maalivahti Jani Meriläinen

Tulostakin on tullut. FC Inter on hilannut itseään askel askeleelta kauemmas karsijan viivalta.

- Inter puolustaa nyt selkeämmin ja heidän hyökkäysvaiheensa on tasapainoisempaa. Heitä vastaan ei enää tule vastaavanlaisia vastahyökkäyksiä kuin vielä alkukaudesta, Koskela näkee.

Myös RoPS pääsee huomiseen otteluun varsin maukkaista lähtökohdista. Alla on viime lauantailta erinomainen voitto Seinäjoen Jalkapallokerhosta.

- SJK-ottelussa otimme taas askeleita oikeaan suuntaan. Aloimme luomaan tiloja paremmin ja pääsimme hyökkäämään syvemmälle, Koskela kertailee.

- Olettaisin, että huomenna myös FC Interillä tulee olemaan samankaltainen ottelusuunnitelma kuin SJK:lla. He puolustavat maltilla ja etsivät paikkoja vastahyökkäyksiin.

Huomenna RoPS:lta ovat sivussa ainoastaan varmat pitkäaikaispotilaat Lassi Lappalainen, Juho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko. Sen sijaan uusi keskikenttäpelaaja Giorgi Gorozia nähtäneen ainakin kokoonpanossa. Interiltä puuttuvat Abdoulie Mansally, maalivahti Henrik Moisander sekä U19 EM-kisoissa olleet Albion Ademi ja Mika Ojala.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1916 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309