ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 11 kesäkuu 2018 22:02

Pohjolan Osuuspankki otteluennakko: RoPS kohtaa tasapeleihin taipuvaisen VPS:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pohjolan Osuuspankki otteluennakko: RoPS kohtaa tasapeleihin taipuvaisen VPS:n Kuva: Oona Sarajärvi

Reilun viikon mittainen maaottelutauko on ohitse, ja kotoinen Veikkausliiga jatkuu jälleen huomenna täydellä ottelukierroksella. Napapiirillä isäntäjoukkue RoPS kohtaa sarjassa seitsemäntenä olevan VPS:n. Ottelu alkaa kello 18.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Otteluisäntänä toimii Pohjolan Osuuspankki. Kaikki OP:n omistaja-asiakkaat pääsevät otteluun ilmaiseksi.

RoPS ja VPS kohtaavat tälle kaudelle toistamiseen. Huhtikuun alussa RoPS haki Vaasasta täydet sarjapisteet Lassi Lappalaisen avausjakson maalilla. Osuman pohjusti Lucas Lingman.

Petri Vuorisen johtama VPS on hyvin organisoitu joukkue. Toistaiseksi raitapaidat ovat kuitenkin saaneet tyytyä lähinnä tasapeleihin. Kahdestatoista ottelustaan VPS on pelannut peräti kuusi kertaa tasan. Vaasalaisten edellinen ottelu Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan päätyi sekin tasan 1-1.

Kyseessä oli VPS:lle peräti viides perättäinen voitoton ottelu. Tosin hyvin kaukana ollaan vielä viime kauden ennätyksestä. Kun VPS kävi edellisen kerran Rovaniemellä viime kauden lopulla, venytti RoPS 3-0 voitollaan vaasalaisten voitottomien pelien putken neljääntoista otteluun.

Mutta samaan aikaan VPS:n alkukausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä. Huomiselle Petri Vuorinen saanee lopultakin apuja myös sairastuvan puolelta. 

- On todella vaikea arvioida, millaisella kokoonpanolla VPS saapuu, tuumi pelipäivän alla RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

- Mutta eiköhän sieltä pelillisesti tule samanlainen joukkue kuin aiemminkin. VPS haluaa varmasti täälläkin pitää palloa ja pelata oman identiteettinsä kautta.

Rovaniemellä maaottelutauko käytettiin kuten todennäköisesti kaikilla muillakin paikkakunnilla lepäilyyn sekä muutamaan harjoituspäivään. Viimeiset maajoukkueissa mukana olleet pelaajat palailivat Napapiirille vasta maanantaina.

RoPS:n on Veikkausliigassa edelleen kolmantena tasapisteissä Kuopion Palloseuran kanssa. KuPS on Rovaniemen Palloseuraa edellä ainoastaan maalieron turvin. Kauden alku on ollut rovaniemeläisittäin loistava, mutta Toni Koskela haluaa edelleen parannusta.

- Meidän täytyy saada tasaisuutta myös yksittäisten otteluiden sisällä. Tasaisuutta siihen, että olisimme mahdollisimman usein omaan potentiaaliimme nähden keskiarvon yläpuolella, Koskela viitoittaa.

- Sarjassa meidän pistekeskiarvo on hyvä. Olemme taulukon ylemmällä puoliskolla, ja niillä sijoilla haluamme taistella myös jatkossa. Kotiyleisön edessä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hakea voittoa.

Huomenna Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta tulevat puuttumaan Agnaldo Moraes jrFilip Ivanovski sekä kesken HJK-ottelun vaihdetut Juho Hyvärinen ja Simo Roiha.

 

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2332 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309