ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 07 touko 2018 22:46

Yksi Ilveksen vastaisku riitti - Veikkausliigan pisteet jäivät Tampereelle

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Yksi Ilveksen vastaisku riitti - Veikkausliigan pisteet jäivät Tampereelle Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura jäi pisteittä Veikkausliigan kahdeksannen kierroksen ottelussa Tampereella. Ilveksen Gomo Ondukun avausjakson maali riitti kotivoittoon 1-0 (1-0). RoPS jatkaa edelleen Veikkausliigan kärjessä.

Ottelusta veikattiin molempien joukkueiden ennakoissa vähämaalista ja sellainen myös saatiin. Ratinan vielä kevätkuntoinen nurmi ei mahdollista pelillisiä hienouksia.

Avausjakso käynnistyi lievään isäntien hallintaan, kunnes reilun kahdenkymmenen minuutin jälkeen RoPS nousi otteluun vahvemmin mukaan.
Lassi Lappalainen karkasi Ilveksen toppareiden Diogo Tomasin sekä Tatu Miettusen välistä ja oli erittäin lähellä huudattaa RoPS:n runsaslukuisia vieraskannattajia.

Ilves-puolustus onnistui pelastamaan tilanteen kulmapotkuksi.

Ottelun luonteeseen osuen RoPS:n kulma oli RoPS:n turma. Vasemmalta annettu kulmapotku kimposi läpi juoksevalle Lauri Ala-Myllymäelle, jonka keskitys kimposi RoPS-puolustajan jalasta rangaistuspilkun kohdalle Gomo Ondukulle.

Nigerialainen sijoitti yhdellä kosketuksella tarkasti alakulmaan.

- Se oli aivan karmiva maali, ja teki meidän illasta vaikean, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela manasi pelin jälkeen.

- Kentän kunto oli ottanut takapakkia jopa Ilveksen edellisestä kotipelistä. Nyt siinä oli melkein mahdotonta syötellä. Huonokuntoisella kentällä puolustaminen on aina helpompaa. Pallo pomppii ja sitä on vaikeampi saattaa boksiin.

Toiselle jaksolle RoPS haki hyökkäysvoimaa. Kentälle vaihdettiin Simo Roiha keskikentällä uurastaneen Eetu Muinosen tilalle.

Reilun tunnin kohdalla ottelu olisi voinut tasoittuakin. Lassi Lappalainen oli jälleen vaarana Ilveksen rangaistusalueella ja sai pelattua Agnaldo Moraesin vapaaksi. Valitettavasti veto jäi sillä erää jalkoihin.

- Toinen jakso oli aavistuksen parempi kuin avausjakso, Koskelakin myönsi.

- Simon tulon myötä vaihdoimme muotoa kahteen hyökkääjään, mutta jos rehellisesti peliä katsoo, niin emme mekään pystyneet kovin isoa painetta luomaan.

Kuten ei pystynyt Ilveskään. Maalitilannetta lukuun ottamatta isäntien paikat jäivät Marius Noubissin sinänsä väkeviin kaukolaukauksiin. RoPS:kin oli pakotettu hyökkäämään rohkeammin.

Ilves-ottelun jälkeen Veikkausliigassa kuitenkin palataan takaisin normaalimpaan ottelurytmiin. RoPS:n seuraava ottelu on ensi sunnuntaina, joten pelien väliin jää melkein viikko.

- Nyt meidän on oltava fiksuja siinäkin, että harjoittelemisen osalla pelaajien on uskallettava myös levätä, Koskela huomautti.

- Moni pelaaja on ollut erittäin kovilla näiden neljän ensimmäisen viikon aikana.

RoPS:n seuraava ottelu on kotona Keskuskentällä Kuopion Palloseuraa vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Ilves- RoPS 1-0 (1-0)

25' 1-0 Gomo Onduku

RoPS Kokoonpano

3  Taye Taiwo
5  Jems Geffrard (66' Hyvärinen)
8  Wato Kuaté9  Filip Ivanovski
10  Lucas Lingman
11  Agnaldo Moraes Jr
13  Lassi Järvenpää
14  Eetu Muinonen (46' Roiha)
15  Leo Väisänen
24  Lassi Lappalainen
25  Antonio Reguero

6  Juho Hyvärinen
12  Jarkko Ojaniemi
20  Simo Roiha
21  Aapo Heikkilä
47  Juuso Hämäläinen

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1703 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309