ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 touko 2018 22:22

FC Honka haki ryöstöpisteet Napapiirilta - RoPS:lle kauden avaustappio

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
FC Honka haki ryöstöpisteet Napapiirilta - RoPS:lle kauden avaustappio Kuva: Oona Sarajärvi

Sarjanousija FC Honka Espoosta oli maineensa arvoisesti vaarallinen vieras torstaina Napapiirillä. Vesa Vasaran luotsaama FC Honka vei pisteet mukanaan loppunumeroin 1-2 (1-0). Tappio oli Rovaniemen Palloseuralle vasta tämän kauden ensimmäinen.

FC Honka on pelannut alkukauden paremmin kuin tulokset osoittavat, ja sen se näytti tänään myös Napapiirillä. Kotijoukkue RoPS joutui varsinkin avausjaksolla olemaan pitkiä jaksoja pallottomana.

Absoluuttisesti vaarallisimmat maalipaikat loi kuitenkin RoPS. Lassi Lappalainen oli karata Hongan linjalta jo kahden minuutin kohdalla, mutta vieraat pelasti jenkkivahti Timothy Murrayn oikea-aikainen ulostulo.

- Avausjaksolla tuntui, että me toivoisimme saavamme tehdä asioita mahdollisimman pienellä työmäärällä, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela ruoti välittömästi pelin jälkeen.

- Silloin olemme yleensä myöhässä ja reagoimme tilanteisiin hitaasti.

Yksi työteliäistä oli kuitenkin Lassi Lappalainen, joka karkasi maalintekoon aivan avausjakson lopulla. Lappalaisen löysi vasemmasta laidasta erinomaisella avaavalla syötöllä Taye Taiwo.

Toiselle jaksolle Koskela vaihtoi keskikentälle Lucas Lingmanin varoituksen saaneen Antti Okkosen tilalle.

Paperilla ottelun osuvimmat vaihdot suoritti kuitenkin FC Honka. Espoolaisten tuore kärkimies Macoumba Kandji ennätti olla kentällä vasta kymmenisen minuuttia, kun senegalilainen oli jo aiheuttamassa hämmennystä RoPS:n rangaistusalueella.

RoPS:n maali oli pysynyt puhtaana jo 615 minuuttia, kun kuparinen lopulta särkyi. Kandjin nousu ja viimeistely olivat ensimmäinen maali RoPS-verkkoon tälle kaudelle. Espoon ottelun toinen vaihtomies Youness Rahimi viimeisteli lisäajalla loppunumerot laadukkaan yksilösuorituksen päätteeksi.

RoPS-leirissa kauden avaustappio otettiin vastaan karvaasti, mutta tuloksen edessä nöyränä.

- Jalkapallossa harva vetää koko kautta ilman tappiota. Oleellista on ottaa tästä oppi seuraavaan otteluun, Koskela summasi.

- Jos halutaan ottaa pisteitä, me tarvitaan 100% keskittyminen ja valmistautuminen kaikkeen meidän toimintaan. Marginaalit tässä sarjassa on todella pieniä. Meidän tekeminen lähtee siitä, että olemme kurinalaisia ja teemme yhdessä töitä.

Tauko on jälleen lyhyt, kun RoPS pelaa jo seuraavan kerran. Rovaniemeläisten seuraava vastustaja on Tampereen Ilves ensi maanantaina. Ottelu pelataan Ratinan stadionin luonnonnurmella kello 18.30. 

RoPS - FC Honka 1-2 (1-0)

44' 1-0 Lassi Lappalainen
76' 1-1 Macoumba Kandji
90+2' 1-2 Youness Rahimi

RoPS kokoonpano

3 Taye Taiwo 
4 Antti Okkonen (46' Lingman)
5 Jems Geffrard 
6 Juho Hyvärinen 
8 Wato Kuaté
9 Filip Ivanovski (81' Roiha)
11 Agnaldo Moraes Jr. (90+1' Järvenpää)
14 Eetu Muinonen 
15 Leo Väisänen 
24 Lassi Lappalainen 
25 Antonio Reguero 

10 Lucas Lingman
12 Jarkko Ojaniemi 
13 Lassi Järvenpää 
18 Veka Pyyny 
20 Simo Roiha 
21 Aapo Heikkilä 
26 Fugo Segawa  

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2089 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309