ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 25 huhtikuu 2018 22:58

RoPS on edelleen voittamaton. FC Lahti kaatui ankarasti taistellen.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS on edelleen voittamaton. FC Lahti kaatui ankarasti taistellen. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran uskomaton - ja nyt jo historiallinen - voittokulku Veikkausliigassa jatkuu. Todella väkevän vastuksen antanut FC Lahti kaatui Keskuskentällä Agnaldo Moraesin ja Lassi Lappalaisen maaleilla 2-0 (1-0).

FC Lahti antoi Rovaniemen Palloseuralle toistaiseksi tämän kauden kovimman vastuksen. Agnaldo Moraes huudatti kotiyleisöä reilun kymmenen peliminuutin jälkeen, mutta avausjakson edetessä kontrolli siirtyi vahvemmin vierasjoukkueelle.

Toni Koskela on kuitenkin saanut organisoitua joukkueensa sellaiseen iskuun, ettei RoPS edes pahasti paineistettuna päästä vastustajaa todellisille maalipaikoille. Esimerkiksi maalivahti Antonio Reguero ei joutunut venymään paraatitorjuntoihin.

Sen sijaan espanjalainen katkoi ja toimi muutoinkin puolustuksen tukena.

- Tämä oli todella kova joukkuesuoritus, Koskela kiitteli vuolaasti pelin jälkeen.

- Pitkässä sarjassa tulee näitäkin pelejä, jolloin kaikki tähdet eivät ole etukäteen meidän puolellamme. Silloin tarvittava tulos täytyy vain taistella.

RoPS:lle oli jäänyt edellisestä raastavasta Lapin derbystä ainoastaan kaksi päivää aikaa palautua ennen Lahti-ottelua. Joukkueen avauskokoonpanosta oli jouduttu vaihtamaan puolet osin senkin takia, että RoPS:lla on jälleen ainoastaan kaksi lepopäivää ennen lauantaista vierasottelua Turussa.

Lahtea vastaan Koskela oli myös muuttanut hiukan kentän muotoa. Aapo Heikkilä pelasi nyt kärjessä Simo Roihan rinnalla. Kapteeni ja 300 Veikkausliigaottelun mies Antti Okkonen oli jälleen avauksessa. Puolustuksessa Jems Geffrard korvasi loukkaantunutta Juuso Hämäläistä.

Sen sijaan RoPS:n tehokaksikko Lassi Lappalainen ja Lucas Lingman aloittivat vaihdosta.

- Mietimme jo sitäkin, että saisimme Lucasin ja Lassin molemmat yhtä aikaa kentälle TPS:aa vastaan, Koskela paljasti.

- Myöskin Filip Ivanovski sai nyt levätä ja on jälleen täysin tuoreena, kun matkustamme turkuun. Ja jos haetaan lisä positiivisia, niin myöskin Agnaldo sai huilata puoli ottelua.

Pakollisista kokoonpanomuutoksista huolimatta RoPS osoitti, että sen materiaalin leveys riittää tähän sarjaan. Voitto ei kuitenkaan irronnut helpolla.

- Ilman muuta meidän täytyy jatkossa pystyä puolustamaan myös pallon kanssa. Ei ole tarkoitus, että joudumme olemaan noin paljon omalla kenttäpuoliskolla, RoPS:n päävalmentaja myönsi.

- Mutta kaikki haluavat puhua siitä, kuinka meillä ei ole sitä taikka tätä, mutta näidenkin muutosten jälkeen pystyimme varsinkin avausjaksolla pelaamaan järkevää futista. Tietenkin ottelun edetessä oli selvää, että jalka alkaa painamaan, mutta samalla Lahdenkin oli otettava enemmän riskejä.

Puhtaiden maalipaikkojen valossa RoPS olisi saattanut voittaa jopa 3-0. Kun ottelua oli pelaamatta noin vartti, karkasivat aiemmin kentälle vaihdettu tuhokaksikko Lingman-Lappalainen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Sillä erää viimeinen syöttö jäi vielä hiukan taakse.

Rovaniemen Keskuskenttä repesi lisäajan viimeisellä minuutilla. RoPS-puolustus purki omalta rangaistusalueelta pitkänä puoleen kenttään. Lassi Lappalainen ajoitti juoksunsa täydellisesti ja jätti taakseen Lahden Artjom Dmitrijevin. Maalilla Damjan Shishkovski oli lopulta voimaton.

Voitto oli RoPS:n viides perättäinen, joka samalla on seurahistorian paras sarjakauden avaus. RoPS johtaa puhtaalla pelillä Veikkausliigaa ainoana joukkueena ilman päästettyjä maaleja tai pistemenetyksiä. Helsingin Jalkapalloklubi on sarjassa toisena.

RoPS - FC Lahti 2 - 0 (1 - 0)

12' 1 - 0 Agnaldo Moraes jr
90+3 2 - 0 Lassi Lappalainen

RoPS Kokoonpano

3 Taye Taiwo 
4 Antti Okkonen 
5 Jems Geffrard 
6 Juho Hyvärinen 
8 Wato Kuaté
11 Agnaldo Moraes jr. (46' Lappalainen)
14 Eetu Muinonen (64' Järvenpää)
15 Leo Väisänen 
20 Simo Roiha (74' Lingman)
21 Aapo Heikkilä 
25 Antonio Reguero

Vaihdossa

9 Filip Ivanovski 
10 Lucas Lingman 
12 Jarkko Ojaniemi 
13 Lassi Järvenpää 
22 Rasmus Degerman 
24 Lassi Lappalainen 
26 Fugo Segawa  

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3744 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309